0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Α, και όσον αφορά στους τρίτεκνους (καθώς είμαι κ εγώ καμμένη) θεωρώ ότι υπάρχει ήδη δεδικασμένο από το ΣτΕ με το σκηνικό με τις πανελλήνιες, οπότε σκέφτομαι να ρωτήσω κάποιον δικηγόρο αν θα είχαμε ένα πάτημα από αυτό (ότι δηλαδή καταστρατηγείται η αρχή της ισότητας κτλ κτλ κτλ). Τί λέτε εσείς?
Είμαι τρίτεκνη, με μεταπτυχιακό στο φιλολογικό, για το οποίο έδωσα εξετάσεις, δις επιτυχούσα ασεπ και μάλιστα τη μία φορά δεν διορίστηκα για 0,25 μόρια, δηλαδή 40 άτομα. Και τα παιδιά που έκανα δεν μου χαρίστηκαν, πάλεψα και κουράστηκα πολύ, αλλά μου αρέσει να έχω πολλά παιδιά, τα έκανα συνειδητά (αυτή είναι και μία διαφορά μου από το κουνέλι). Γι' αυτό λοιπόν μην ισοπεδώνετε τα πάντα (αναφέρομαι στα σχόλια των maria i asximi, ρεγγίνα φιλίππου και eva07). Όταν γράψετε κι εσείς τόσο στον ασεπ ελάτε να τα πούμε. Για ένα έχετε δίκιο: πολλοί τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και αυτοί από ιδιωτικά δεν έχουν ασεπ και δεν ξέρουν καν τι είναι, τον απαξιώνουν και ειδικά αυτοί με τα ιδιωτικά δεν ξέρουν τι θα πει και δυσπρόσιτο, κάποιοι τρίτεκνοι πολύτεκνοι αφήνουν τα παιδιά τους από τότε που έχουν γεννηθεί και πηγαίνουν αναπληρωτές, καλοπερνάνε και τα παιδιά τους πίσω υποφέρουν και το θεωρούν και ηθικό (εγώ τουλάχιστον ξέρω 4 τέτοιες περιπτώσεις), στο σχολείο δεν κάνουν τίποτα, δε γνωρίζουν το αντικειμενό τους. Για όλους αυτούς λοιοπόν χρειάζεται έναν ασεπ, όσο μόρια προϋπηρεσίας και να έχουν δεν πρόκειται να φτάσουν αυτούς που έχουν ένα καλό ασεπ και προσαυξήσεις, η βάση 50 δεν τους αρκεί. Το σύστημα του ασεπ θα τους φτύσει. Το πρόβλημα είναι ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί είναι ψίχουλα. Όταν κι αν προκηρυχθεί ασεπ οι θέσεις θα είναι τόσο λίγες που θα χρειάζεται 95 βάση.
Πάντως και οι φυσικοί στο δικό τους τόπικ για τους τρίτεκνους μιλούν. Τελικά δεν είναι μόνο οι φιλόλογοι μίζεροι είναι και οι φυσικοί!