0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο σύζυγός μου ρώτησε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και του είπαν για κάποιες διατυπώσεις εκεί ώστε να κρατάνε από το μισθό ένα ποσό κάθε μήνα ως αντίτιμο για την αναγνώριση των ενσήμων. Επειδή περιμένω το έντυπο της μονιμοποίησης δεν έχω κινηθεί ακόμη (και έχω να αναγνωρίσω 12 χρόνια -ΙΚΑ και ΤΑΠ ΟΤΕ). Είπαν ότι όσοι περισσότεροι είναι οι μήνες που αναγνωρίζεις ,τόσα περισσότερα θα δώσεις συνολικά. Όταν παραιτήθηκα από την Cosmote όπου εργαζόμουν για να διοριστώ στο Δημόσιο, μου έδωσαν ένα χαρτί για τη διαδοχική ασφάλιση, το οποίο προσκόμισα στη ΔΔΕ. Από το ΙΚΑ όμως δεν είχα τίποτε- απλώς στη ΔΔΕ μάς ζήτησαν να δηλώσουμε την ημερομηνία που πρωτοασφαλιστήκαμε. Επιφυλάσσομαι για περισσότερα μόλις ξεκινήσω τη διαδικασία.
Οι διορισθέντες μετά την 1-1-83 δεν εξαγοράζουν το χρόνο ασφάλισης στον ιδιωτικότομέα, αλλά το Δημόσιο που είναι ο απονέμων φορέας της σύνταξης, όταν ο υπάλληλοςσυνταξιοδοτηθεί, θα υπολογίσει τόσο τη σύνταξη που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισης τουδικού του τομέα με βάση τη νομοθεσία του, όσο και τη σύνταξη του συμμετέχοντα φορέα πουείναι το Ι.Κ.Α, Τ.Ε.