0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ Φοιτήτρια/απόφοιτη, υπεύθυνη για φύλαξη και μελέτη 3 παιδιών Ε, Δ & Γ Δημοτικού, Καλό βιογραφικό, άριστους ακαδημαϊκούς βαθμούς, εργατική/έμπιστη μεταδοτική, με αγάπη στα παιδιά, 3 ευρώ/ώρα, 3 μιση ώρες καθημερινά. 200 € μηνιαίως/εβδομαδιαία πληρωμή., τιμή 200€ , 18:00-22:00Αν αυτό δεν είναι εκμετάλλευση, τι είναι??? Ζητάει τόσα και τι δίνει???
Η ...... διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ειδικά σεμινάρια για την εκπαίδευση και την κατάρτιση νέων καθηγητών με στόχο τη γνωστική και παιδαγωγική επιμόρφωσή τους, η οποία απαιτείται για τη διδασκαλία στη λυκειακή βαθμίδα....
Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την υπερπροσφορά εργασίας. Τις τελευταίες δεκαετίες παρά πολλοί που δεν καίγονταν καθόλου να ασχοληθούν με την εκπαίδευση επαγγελματικά, στράφηκαν προς τα εκεί ελπίζοντας σε μόνιμο διορισμό, άλλοι γιατί ο ιδιωτικός τομέας δεν προσέφερε πολλές ευκαιρίες και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, άλλοι γιατί πίστευαν -κακώς- ότι θα μπορούσαν να αράξουν σε μια θέση με διακοπές και μόνιμο μισθό. Η υπερπληθώρα ανέργων εκπαιδευτικών οδήγησε στην περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας τους.Κάτσε να υπήρχαν δεκαπέντε άνεργοι υδραυλικοί στη γειτονιά και θα σου έλεγα αν θα τους έδινε κανείς 15 ευρώ για πέντε λεπτά. Αρκεί να δεις πώς σε παρακαλάνε τώρα οι ταξιτζήδες που έχει πέσει η δουλειά τους... E, τώρα πρόσθεσε στην όλη εικόνα και την οικονομική κρίση που δυσκολεύει ένα νοικοκυριό να πληρώνει εβδομαδιαία κάποια ποσά, και φτάνεις στην κατάντια τέτοιων αγγελιών στις εφημερίδες. Αν έχει οικονομικές δυσκολίες, ποιον θα "ρίξει" οικονομικά;
Ισχύει βέβαια αυτό που λες και περί προσφοράς και περί συνεπειών της κρίσης αλλά πιστεύω είναι και θέμα αγωγής. Θα φέρω ένα παράδειγμα. Το 2012 ανήκα στην εθελοντική ομάδα του tutorpool κάνοντας κυριολεκτικά μάθημα δωρεάν (ίσα ίσα ξόδευα κιόλας, μόνο τα εισιτήρια βάλε). Ε μια από τις μάνες που με πήραν τι μου είπε; Πλήρωνε καθηγήτρια και τη σταμάτησε γιατί δεν ήταν ικανοποιημένη. Έμμεσα μου είπε ότι δέχεται και μια μέτρια, κατά τη γνώμη της, καθηγήτρια, εφόσον δε θα πληρώνει. Που είναι βλακεία αυτό, ε; Δηλαδή το αν η καθηγήτρια δεν είναι αποτελεσματική δε μας απασχολεί, εφόσον είναι δωρεάν; Η πρόοδος του παιδιού πού πάει; Μιλάμε για ανωριμότητα. Και πρόσθεσε η μαντάμ ότι ήθελε να παρακολουθεί το μάθημά μας για να της δείξω πώς να μελετάει η ίδια το παιδί. Δηλαδή εγώ η εθελόντρια, που η ίδια είχα οικονομικό πρόβλημα ξεκάθαρα, πρόφερα εθελοντισμό και θα έκανα μάθημα στην ουσία και στο παιδί και σ'αυτήν. Για'μένα αυτή η γυναίκα είναι πρόβλημα γιατί είναι παρεμβατική και ταυτόχρονα εγωίστρια. Έτσι κάνει και στις ταβέρνες που πάει; Μπαίνει και κάνει υποδείξεις στο μάγειρα ή δέχεται να φάει μια κακοψημένα μπριζόλα, αν είναι δωρεάν;
1.Noμίζω πως η μάνα δεν εννοουσε ακριβως αυτό.2.Το γεγονος πως θελει να μαθει το πώς να διαβαζει το παιδί της, κακό δεν το λες Και να θέσω ενα ερωτημα: πιστευετε πως όλοι οσοι κανουν ιδιαιτερα ή διδασκουν (γενικότερα) αξίζουν τα χρήματα που ζητούν?
Ισχύει βέβαια αυτό που λες και περί προσφοράς και περί συνεπειών της κρίσης αλλά πιστεύω είναι και θέμα αγωγής.
Πολύ καλό, αλλά και τραγικό... Σε μητέρα που ζητούσε καθηγητή για το παιδί της και απάντησα στην αγγελία, μου είπε ότι τα πρώτα 2 μαθήματα θα είναι δωρεάν. Της απάντησα ότι αυτό δε θα το έλεγε στον κομμωτή της, καθώς ήταν στην πένα, και της είπα ότι αυτό που κάνει είναι ανήθικο και αποτελεί ντροπή για εκείνη...Δυστυχώς, μετά από μερικές μέρες έμαθα ότι συνάδελφος δέχτηκε αυτό τον όρο και δεν την προτίμησε για 3ο μάθημα, αλλά μάλλον έψαξε για άλλο κορόιδο. Κατανοώ τους συναδέλφους, κι εγώ άνεργη είμαι με 0 μαθητές φέτος, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας. Για αυτό άνοιξα και το θέμα. Κάποιες φορές έχω το κουράγιο και απαντώ σε τέτοιες αγγελίες, " στολίζοντας" τους ευγενικά πάντα. Έτσι πρέπει να γίνεται μπας και σοβαρευτούμε λίγο...