0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι και η απαλλαγή από εξωδιδακτικα ενίοτε είναι κάπως, μ´ αυτή τη λογική, γιατί έτσι κι αλλιώς στο σχολείο είσαι και τις ώρες των κενων σου που θα μπορούσες να περνάς απουσίες ας πούμε. Πάντως αυτή η νομοθεσία, μαζί με το ότι οι μητέρες καλό είναι να έχουν ωράριο πιο συνεπτυγμενο για να σχολούν πιο νωρίς, είναι ένα ωραίο κατάλοιπο των εποχών που ήταν αυτονόητο ότι δεν ήσουν σχολείο κάθε μέρα 8-2 όπως πάνε ύπουλα να επιβάλουν… Γιατί αν έχεις παιδί, πιθανότατα το ωράριό σου είναι 23 ώρες άρα πέφτεις στις 21, σιγά τη μείωση δηλαδή, κάθε μέρα μαζί με το κενό σου θα είσαι 5 διδακτικές ώρες και μία μερα 6, σιγά το νωρίτερα δηλαδή που θα φεύγεις, αν υπολογίσεις και τη μία θα έχει συνεδρίαση, την άλλη επιμόρφωση, την άλλη εκπαιδευτική επίσκεψη και ΄χιλιες δυο αφορμές για να είσαι όλη μέρα σχολείο χωρίς να διδάσκεις... Δεν το λέω κατά της ρύθμισης, απλώς παρατηρώ ότι έχει ξεμείνει από εποχές που ειχε νόημα για΄τι οι συνθήκες ήταν αλλιώς. Τώρα το μόνο που κερδίζεις, είναι κάποια ξεκούραση από το μάθημα και φόρτος εργασίας από διορθώσεις, όχι αμελητέο αν έχεις 21 αντί 23, αλλά στην πράξη δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος συστηματικά να φεύγει νωρίτερα...
Στο κενό πού θα πας ανδεν είσαι σχολείο; Να πεταχτείς για καμία μικροδουλίτσα, αλλιως κάθεσαι να κανεις τις φωτοτυπίες σου, να δεις γονείς κλπ. Απουσίες ας πούμε μπορείς να περάσεις. Όχι βέβαια πρακτικό ή πρωτόκολλο. Τι εξωδιδακτικο μπορείς να κανεις στο σπίτι που σου τρώει χρόνο; αυτό δεν το χω ξανακούσει. αφού τα βιβλία του σχολείου είναι στο σχολείο, δεν μπορεί να κανεις κάτι στο σπίτι. Ο νόμος είναι τρελός επίσης γιατί πάει με ηλικία παιδιού. Αν δλδ το παιδί σου είναι 20 μηνών τον Σεπτέμβριο, δεν θα αναλάβεις κάτι και θα το αναλάβεις μετά; προφανώς όχι, γιατί οι δουλειές ανατίθενται στην αρχή. Εγω προσωπικά ντρεπόμουν να κάνω χρήση. Απλα είπα ότι δεν θ πάρω το πρακτικό που είχα συνήθως, αλλά κανονικά πήρα κ τμήμα κ γιορτή. Την απαλλαγή από εφημερια σε μετακινούμενους εκπαιδευτικούς δεν τη θεωρώ υπερβολή. Από όλα έπρεπε να απαλλάσσονται αν είναι πάνω απο δυο σχολεία. είναι η ελάχιστη αποζημίωση για τη ταλαιπωρία τους.
Δεν είσαι στο σχολείο τις ώρες των κενών σου. Αν θέλεις μένεις. Επίσης όλες οι υπόλοιπες εξωδιδακτικές εργασίες τρώνε συνήθως πολύ εξτρά χρόνο και στο σπίτι. Η εφημερία είναι 10 λεπτά που θα βγείς να κάνεις βόλτα. Επίσης σιγά τα αυγά η μείωση των 2 ωρών. Στην τελική η απαλλαγή απο τα υπόλοιπα εξωδιδακτικά εξασφαλίζει οτι δεν θα δουλεύεις εξτρα στο σπίτι (εκτός απο την προετοιμασία για το μάθημα φυσικά). Η απαλλαγή απο εφημερίες οχι. Πάντως ο νόμος έχει τα κουφά του. Όταν πχ εγώ πηγαίνω 3 μέρες στο βασικό μου σχολείο και απο 1 σε άλλα 2 σχολεία ο νόμος με απαλλάσει απο εφημερίες. Γιατί; Φυσικά δεν είναι δυνατόν να κάνω όσες οι υπόλοιποι. Τις 2 μέρες που είμαι εκεί γιατί να μην κάνω; To λέω γιατί μου έχει τύχει γαιδούρι συνάδελφος που βασίζεται στο νόμο και αράζει ενώ οι υπόλοιποι να τρέχουμε σαν τρελοί σε κάθε μα σε κάθε διάλειμμα.
Χαριτολογώντας το είπα. Εννοείται είναι τεράστια ευθύνη. Ακριβώς για αυτό όμως μπορείς να κάνεις έστω κάποιες όταν είσαι εκεί γιατί οι υπόλοιποι το κάνουν Αυτό και χίλια δυο άλλα που εσύ δεν τα κάνεις.
Για τις εφημερίες θα διαφωνήσω. Προσωπικά κάθε άλλο παρά βόλτα τη βλέπω την εφημερία. Τεράστια ευθύνη είναι. Κι όταν πάω κάποιες χρονιές σε 3, 4 ή και 5 σχολεία και κάποιες φορές σε δύο την ίδια μέρα, ε, δε νομίζω πως είναι λογικό να κάνω κι εφημερίες.
Μπορεί να μην κάνω τα χίλια δυο άλλα που κάνουν οι υπόλοιποιαλλά κι αυτοί δεν τρέχουν σε 5 σχολεία διαφορετικών περιοχών πηγαίνοντας με την ψυχή στο στόμα σε 2 κάθε μέρα.
1. Μπορείς να πάς όπου θέλεις. Δεν είναι όλοι μακριά απο το σπίτι τους. Αν θέλεις και μείνεις στο σχολείο κανονικά αν θέλεις αράζεις και πίνεις τον καφέ σου.2. Τα βιβλία είναι στο σχολείο; Εγώ που είμαι σε Λύκειο το διάβασμα και την προετοιμασία τα κάνω το απόγευμα. Επίσης το να μην έχεις ξανακούσει για εξωδιδακτικά που σου παίρνουν χρόνο αναγκαστικά το απόγευμα σημαίνει οτι μάλλον είσαι τυχερή και σίγουρα αποτελείς εξαίρεση. Προσωπικά ως ΠΕ83 και ΠΕ86 έχω φάει άπειρες απογευματινές ώρες σε myschool και διάφορες άλλες δουλειές που γίνονται τις πολλές φορές απόγευμα.3. Διαφωνώ. Σε όσα σχολεία και να πηγαίνεις τις 2 μέρες που είσαι στο βασικό σου είσαι εκεί. Δεν ταλαιπωρείσαι. Γισατί λοιπόν να μην κάνεις εφημερίες; Στην τελική όλοι οι υπόλοιποι δεν φταίνε (που έχουν τμήμα και χίλιες δυο άλλες υποχρεώσεις στο σχολείο) σε τίποτα. Είναι λογικό να σκίζονται, να μην προλαβαίνουν ούτε τουαλέτα να πάνε και εσύ να είσαι αραχτός;
1. Πρακτικά μιλώντας σε ένα κενό 40 λεπτών που μαζί με τα διαλείμματα είναι μια ώρα, δεν προλαβαίνεις να φύγεις κ να πας κάπου εκτός από τον φούρνο, το φαρμακείο, το ατμ, εκτός αν εχεις νοικιάσει δίπλα στο σχολείο. 2.
Χαριτολογώντας το είπα. Εννοείται είναι τεράστια ευθύνη. Ακριβώς για αυτό όμως μπορείς να κάνεις έστω κάποιες όταν είσαι εκεί γιατί οι υπόλοιποι το κάνουν Αυτό και χίλια δυο άλλα που εσύ δεν τα κάνεις. Δεν καταλαβαίνω γιατι έστω 1 μέρα στο βασικό σχολείο να μη βγείς σε 2 διαλείμματα να κάνεις εφημερία. Στην τελική αν το σχολείο σου έχει 50 καθηγητές οκ ας μην κάνεις. Όταν όμως στο ΕΠΑΛ που ήμουν απο τα 15 άτομα πέρισυ είχαμε μείνει λόγω Covid 5 και αυτοί οι 5 είχαμε αναγκαστικά κάθε μέρα σε όλα τα διαλείμματα εφημερία (ούτε τουαλέτα δεν προλάβαινες) το να έρχεσαι εσύ και να λες "α, πάω σε 3 σχολεία άρα κόψε το λαιμό σου δεν κάνω εφημερία" με συγχωρείς αλλά είσαι γαιδούρι. (δεν εννοώ φυσικά εσένα συνάδελφε αλλά αυτόν που το είπε)