0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εσείς ρωτήσατε από πότε άρχισαν να σας δηλώνουν τις ώρες;
Παράθεση από: minus στις Δεκεμβρίου 11, 2007, 01:30:29 pmOταν λεμε τμηματα-φαντασματα, τι εννοουμε τελικα?Τμηματα με μηδεν μαθητες, δηλ. ο ωρομισθιος δεν κανει μαθημα, αρα η προϋπηρεσια του ειναι πλασματικη. Σαν το δικο σου προς το παρον, καλη ωρα.Αν διαβασεις το τοπικ για τις χιλιομετρικες αποστασεις και την ΠΔΣ, θα καταλαβεις ευκολα ποσο τετοια τμηματα θιγουν τους ωρομισθιους που ταξιδευουν καθε βδομαδα εκατονταδες χιλιομετρων με δικα τους εξοδα για να κανουν μαθημα και ν'αποκτησουν μορια προϋπηρεσιας.
Oταν λεμε τμηματα-φαντασματα, τι εννοουμε τελικα?
Με ολα αυτα που συζηταμε εδω, δεν ξερω ποια ειναι η ιδανικη σταση να κρατησει κανεις.Φυσικα, αυτο ειναι υποκειμενικο. Ο καθενας πιστευει μαλλον κατι αλλο.Ας προσπαθησουμε λοιπον να δουμε τι γινεται οταν καποιος ειναι ωρομισθιος πρωτη φορα.Ψιλοφοβισμενος, τι θα αντιμετωπισει, και πως θα παει ολη η διαδικασια και διδασκαλια.Τι να κανει, να πιασει τον συντονιστη και να του πει:'θελω να συμμετεχω στην πδς, αλλα δεν θελω παρατυπιες' και να τον ρωτα καθε λιγο 'ποτε θα αρχισουμε, γιατι αργουμε', 'γιατι 2 ατομα μονο' κλπ κλπ κλπ?Δεν ειναι ...too much? Δεν κινδυνευεις να φας πόδι αφού τους 'πολυζαλιζεις', απο τη δικη τους οπτικη γωνια-οπως το βλεπουν αυτοι πιθανως, ασχετα αν εχεις δικιο?Εγω οπως το βλεπω και οπως το ψαχνω, παω με τα νερα του συντονιστη, ελπιζοντας οτι δεν θα γινει καμια στραβη.Δεν μπορω να τον πιασω απ το λαιμο, ουτε να τον 'στριμωχνω', διοτι και άπειρος ειμαι, και φοβαμαι μη με διωξουν απο πδς(ποιος τους εμποδιζει, δεν εχω τιποτε στα χερια μου), και για του χρονου θα εχω ανασφαλεια κλπ. Θεωρω οτι εχουν το πανω χερι, κι ετσι δεν τους σκοτιζω με χιλιες ερωτησεις, γιατι στο τελος ισως νομιζουν οτι τους εγκαλώ στην τάξη(ευταξία)! Ειπαμε, εχουμε δίκαια, προσπαθουμε να τα διεκδικουμε αλλα βλεπουμε και πόσο 'μας παιρνει' καθε φορα, γιατι μετα νομιζω οτι προκαλουμε την τυχη μας.Αυτη ειναι η αποψη μου. Υποκειμενικη σιγουρα. Ας ακουστουν και οι δικες σας.
Στα 3 σχολεια αρχισαν να μου τις δηλωνουν κανονικα με το που ανελαβα υπηρεσια κι αρχισα να διδασκω, οχι νωριτερα. Στο ενα μαλιστα απο αυτα η συμβαση μου ηταν απο 1/11 αλλά μου ειπαν να παω για το πρωτο μαθημα στις 16/11 και δε μου δηλωσαν τα δυο διωρα μεταξυ 1-16/11, παρολο που ζητησα απο τη στριγγλα-διευθυντρια να τ'αναπληρωσω, ακριβως για να μην τα χασω.
δεν κοιτάς μήπως δήλωσαν τις ώρες που δεν έκανες σε κανέναν άλλο; (αφού η σύμβασή σου ξεκινούσε από 1/11).
Πρεπει να παρω μια μια τις ενοτητες, σειριακα, να κανω μαθημα με τον κλασικο τροπο?
Τι ισχυει, υπαρχουν περιορισμοι (τεκμηριωμενοι, οχι στον αερα), ή υπαρχει ελευθερια κινησεων?
Υπαρχει δηλαδη σοβαρο ενδεχομενο να φυγουν τα παιδια, για τους δικους τους λογους, απο την πδς, και να σταματησει το τμημα?
Επισης κατι αλλο: τα εξεταζω? τα βαθμολογω με καποιο τροπο?
minus αν είναι να διαλυθεί το τμήμα θα διαλυθεί, είτε αν έχετε κάνει 100 διαγωνίσματα , είτε κανένα, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά ούτε και να πείς. Τι νομίζεις; Θα σου ζητήσουν και τον λόγο; Πας σπίτι σου και περιμένεις το χαρτί της απόλυσης!