*

Αποστολέας Θέμα: Πρωτη φορα ωρομισθιος  (Αναγνώστηκε 27117 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πρωτη φορα ωρομισθιος
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 05:01:11 pm »
Εσείς ρωτήσατε από πότε άρχισαν να σας δηλώνουν τις ώρες;

Στα 3 σχολεια αρχισαν να μου τις δηλωνουν κανονικα με το που ανελαβα υπηρεσια κι αρχισα να διδασκω, οχι νωριτερα. Στο ενα μαλιστα απο αυτα η συμβαση μου ηταν απο 1/11 αλλά μου ειπαν να παω για το πρωτο μαθημα στις 16/11 και δε μου δηλωσαν τα δυο διωρα μεταξυ 1-16/11, παρολο που ζητησα απο τη στριγγλα-διευθυντρια να τ'αναπληρωσω, ακριβως για να μην τα χασω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:57:09 »

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 08:25:39 am »
Oταν λεμε τμηματα-φαντασματα, τι εννοουμε τελικα?

Τμηματα με μηδεν μαθητες, δηλ. ο ωρομισθιος δεν κανει μαθημα, αρα η προϋπηρεσια του ειναι πλασματικη. Σαν το δικο σου προς το παρον, καλη ωρα.

Αν διαβασεις το τοπικ για τις χιλιομετρικες αποστασεις και την ΠΔΣ, θα καταλαβεις ευκολα ποσο τετοια τμηματα θιγουν τους ωρομισθιους που ταξιδευουν καθε βδομαδα εκατονταδες χιλιομετρων με δικα τους εξοδα για να κανουν μαθημα και ν'αποκτησουν μορια προϋπηρεσιας.

Ενδιαφερουσες οι πληροφοριες. Επειδη ο γραπτος λογος δεν μπορει να φανερωσει παντα τις προθεσεις του γραφοντος, αν υπονοεις οτι ειμαι υπαιτιος για τη δημιουργια τμηματος-φαντασματος, απλα πληροφορω οτι δεν εχω γνωση του τι γινεται και απλα ακολουθω τις εξελιξεις.

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 08:26:44 am »
Με ολα αυτα που συζηταμε εδω, δεν ξερω ποια ειναι η ιδανικη σταση να κρατησει κανεις.
Φυσικα, αυτο ειναι υποκειμενικο. Ο καθενας πιστευει μαλλον κατι αλλο.

Ας προσπαθησουμε λοιπον να δουμε τι γινεται οταν καποιος ειναι ωρομισθιος πρωτη φορα.
Ψιλοφοβισμενος, τι θα αντιμετωπισει, και πως θα παει ολη η διαδικασια και διδασκαλια.

Τι να κανει, να πιασει τον συντονιστη και να του πει:
'θελω να συμμετεχω στην πδς, αλλα δεν θελω παρατυπιες' και να τον ρωτα καθε λιγο 'ποτε θα αρχισουμε, γιατι αργουμε', 'γιατι 2 ατομα μονο' κλπ κλπ κλπ?

Δεν ειναι ...too much? Δεν κινδυνευεις να φας πόδι αφού τους 'πολυζαλιζεις', απο τη δικη τους οπτικη γωνια-οπως το βλεπουν αυτοι πιθανως, ασχετα αν εχεις δικιο?

Εγω οπως το βλεπω και οπως το ψαχνω, παω με τα νερα του συντονιστη, ελπιζοντας οτι δεν θα γινει καμια στραβη.
Δεν μπορω να τον πιασω απ το λαιμο, ουτε να τον 'στριμωχνω', διοτι και άπειρος ειμαι, και φοβαμαι μη με διωξουν απο πδς(ποιος τους εμποδιζει, δεν εχω τιποτε στα χερια μου), και για του χρονου θα εχω ανασφαλεια κλπ. Θεωρω οτι εχουν το πανω χερι, κι ετσι δεν τους σκοτιζω με χιλιες ερωτησεις, γιατι στο τελος ισως νομιζουν οτι τους εγκαλώ στην τάξη(ευταξία)! Ειπαμε, εχουμε δίκαια, προσπαθουμε να τα διεκδικουμε αλλα βλεπουμε και πόσο 'μας παιρνει' καθε φορα, γιατι μετα νομιζω οτι προκαλουμε την τυχη μας.

Αυτη ειναι η αποψη μου. Υποκειμενικη σιγουρα. Ας ακουστουν και οι δικες σας.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 12:15:32 pm »
Στα 3 σχολεια αρχισαν να μου τις δηλωνουν κανονικα με το που ανελαβα υπηρεσια κι αρχισα να διδασκω, οχι νωριτερα. Στο ενα μαλιστα απο αυτα η συμβαση μου ηταν απο 1/11 αλλά μου ειπαν να παω για το πρωτο μαθημα στις 16/11 και δε μου δηλωσαν τα δυο διωρα μεταξυ 1-16/11, παρολο που ζητησα απο τη στριγγλα-διευθυντρια να τ'αναπληρωσω, ακριβως για να μην τα χασω.

Τελικά είναι και που πέφτεις. Καλού κακού πάντως, επειδή έχει φοβηθεί το μάτι μου με αυτά που γίνονται, δεν κοιτάς μήπως δήλωσαν τις ώρες που δεν έκανες σε κανέναν άλλο; (αφού η σύμβασή σου ξεκινούσε από 1/11).
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:57:09 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 08:11:52 am »
δεν κοιτάς μήπως δήλωσαν τις ώρες που δεν έκανες σε κανέναν άλλο; (αφού η σύμβασή σου ξεκινούσε από 1/11).

Πώς να τις εχουν δηλωσει σε καποιον αλλο, αφου στο Προγραμμα ηταν το δικο μου ονομα? Δε γινεται αυτο. Απλά η διευθυντρια δεν ειχε σκοπο να βοηθησει ατομο που δεν ηταν δικο της γιατι ειναι στριγγλα γενικοτερα κι ετσι πανε χαμενα αδικα τα δυο μου διωρα.

minus, δεν ξερω τι γνωμες περιμενεις ν'ακουσεις. Ετσι οπως τα λες, μου φαινεται οτι το τμημα σου ειναι ενα πραγματικο φαντασμα και δεν προκειται ν'αρχισει ποτε. Αφου λεει οτι σου βαζει τις δηθεν ωρες διδασκαλιας, τα μορια θα τα παρεις, αλλα εγω εξακολουθω ν'απορω γιατι δεν ανησυχει για την περιπτωση ελεγχου.
Παντως, ειναι αδυνατον να εχει αρχισει η ΠΔΣ στο συγκεκριμενο σχολειο απο το Νοεμβριο ηδη και το μονο τμημα που να μη λειτουργει να ειναι το δικο σου, παρολο που εσυ εισαι διαθεσιμος. Ισως δεν υπαρχουν αρκετα παιδια κι απλα ο σχεδιαστης εχει δηλωσει το τμημα για δικο του οφελος.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 14, 2007, 08:37:34 am από utenar »

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 11:28:00 am »
Αν καταλαβα καλα λοιπον, ο συντονιστης πληρωνεται για το καθε τμημα πδς που λειτουργει στο σχολειο? Γι' αυτο ακουσα για τμηματα με αποφοιτους, με 2 ατομα κλπ και γενικα πδς, οπως να 'χει, αρκει να υπαρχει?
Αυτο εννοεις δικο του οφελος? Χρηματικο?

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 01:52:44 pm »
Επιτελους, με καλεσαν και ξεκινω απο βδομαδα, δεν ειναι φαντασια, θα ειναι πραγματικοτητα!

Αναφορικα με το μαθημα τωρα.

Επειδη, οπως καταλαβα, η πδς εχει το χαρακτηρα ενισχυσης, μπορει ο διδασκων να διαμορφωσει το προγραμμα πιο ελευθερα απ' οτι η αυστηρη δομή του κανονικου προγραμματος?

Τι εννοω?
Οτι προφανως, ο πρωινος καθηγητης θα διδαξει, βρεξει χιονισει, οπως και να χει, τις ενοτητες που προβλεπονται απο το αναλυτικο προγραμμα.
Ισως 'τρεξει' καποια μαθηματα, ισως κανει αλλες πατεντες, αλλα θα πρεπει να βγαλει την υλη.

Ο ωρομισθιος, στην πδς, εχει την ευχερεια να διδαξει τις ενοτητες που θεωρει πιο σημαντικές? Εστω κι αν δεν προλαβει να τις διδαξει ολες ως το τελος της χρονιας?
Πχ. εγω ξεκινω τωρα την πδς, σχεδον Ιανουαριο. Πρεπει να παρω μια μια τις ενοτητες, σειριακα, να κανω μαθημα με τον κλασικο τροπο?

Ή μπορω να επιλεξω καποια τμηματα υλης, και να εμβαθυνω σε αυτα? Αυτα που θεωρω πιο σημαντικα απο ολο το βιβλιο, σε συνεργασια παντα με τους μαθητες(να τα εχουν διδαχτει μια φορα-πρωι)?

Τι ισχυει, υπαρχουν περιορισμοι (τεκμηριωμενοι, οχι στον αερα), ή υπαρχει ελευθερια κινησεων?

Ισως φαινονται απλοϊκες οι ερωτησεις, αλλα για εναν που ξεκινα πρωτη φορα ειναι σημαντικες.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 06:34:06 pm »
Πρεπει να παρω μια μια τις ενοτητες, σειριακα, να κανω μαθημα με τον κλασικο τροπο?

Oχι, εχεις ελευθερια κινησεων και ειδικα τωρα που αρχιζετε μπορεις να περασεις στα γρηγορα (ή να την κανεις αργοτερα, οταν θα κανετε επαναληψεις) τη λιγοτερο σημαντικη υλη για να φτασεις στο σημειο που ηδη βρισκονται οι μαθητες στο σχολειο. Δε χρειαζεται να τα εχουν ηδη διδαχτει, ισα-ισα που ειναι πλεονεκτημα να ειστε πιο μπροστα για να μπορουν ν'απαντουν στις ερωτησεις του καθηγητη μες στην ταξη, ακριβως οπως γινεται με τη βοηθεια που τους προσφερει το φροντιστηριο. Αυτη ειναι κι η βασικη διαφορα με την ενισχυτικη, οπου απλα επαναλαμβανουν το πρωινο μαθημα.

Τωρα βεβαια που σε καλεσαν, εχεις μονο ενα μαθημα πριν τις διακοπες των Χριστουγεννων, οπότε μην παραξενευτεις αν δεν βρεις κανεναν την πρωτη φορα.

Οσο για το χρηματικο οφελος του σχεδιαστη, τοσο αυτος οσο και το σχολειο παιρνουν χρηματα αναλογως του αριθμου των τμηματων που υπαρχουν κι επειδη στη διαρκεια του ετους καποια τμηματα πιθανοτατα θα σταματησουν, τεινουν να δηλωνουν περισσοτερα τμηματα στην αρχη του ετους, ακομη κι αν δεν εχουν το ελαχιστο απαιτουμενο των 7 μαθητων. (την πατησα ασχημα ετσι κι οχι μονο μια φορα...)

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 07:43:25 pm »
Τι ισχυει, υπαρχουν περιορισμοι (τεκμηριωμενοι, οχι στον αερα), ή υπαρχει ελευθερια κινησεων?

Έχεις απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Αυτό που θα συμβούλευα εγώ είναι να ρωτήσεις πρώτα τα παιδιά τι θέλουν από ένα μάθημα ΠΔΣ. Πρέπει να έχεις καλύψει σίγουρα μεγάλο μέρος της ύλης, αλλά το που θα εμβαθύνεις, κατά τη γνώμη μου, εξαρτάται και πρέπει να εξαρτάται από τα παιδιά και τα κενά που θέλουν να καλύψουν. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για Γ' λυκείου και είναι μάθημα πανελληνίων.
Από την άλλη, είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο να ζητήσουν επανάληψη πριν τα προγραμματισμένα επαναληπτικά διαγωνίσματα του πρωινού. Επειδή συνήθως το γνωρίζουν αρκετά νωρίτερα, εγώ τους έχω ζητήσει να μου το λένε νωρίτερα ώστε να είμαι προετοιμασμένη. Και έχουν το τηλέφωνο μου, σε περίπτωση που το μάθουν λιγότερο από μια εβδομάδα νωρίτερα.
Επίσης, πρέπει να κάνεις 3 τουλάχιστον διαγωνίσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Καλύτερα κατόπιν συνεννόησης με τα παιδιά, για να μην σου φύγουν. Γενικά, θέλει πολύ προσοχή να κρατήσεις αυτούς που έρχονται και να κάνεις καλή εντύπωση για να "ακουστείς" στο σχολείο και να έρθουν κι άλλα. Συνήθως, οι συντονιστές ρωτάνε τα παιδιά αν τους αρέσουν οι καθηγητές της ενισχυτικής. Αν πάρεις θετικά σχόλια, έχεις πιθανότητες να σε πάρουν και του χρόνου στο ίδιο σχολείο. Όλους τους βολεύει να υπάρχουν τμήματα, και εμάς και το συντονιστή! ;)

Καλή αρχή!

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 02:50:07 pm »
 Ευχαριστω!

Υπαρχει δηλαδη σοβαρο ενδεχομενο να φυγουν τα παιδια, για τους δικους τους λογους, απο την πδς, και να σταματησει το τμημα?

Επισης κατι αλλο: τα εξεταζω? τα βαθμολογω με καποιο τροπο?

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 03:23:13 pm »
Υπαρχει δηλαδη σοβαρο ενδεχομενο να φυγουν τα παιδια, για τους δικους τους λογους, απο την πδς, και να σταματησει το τμημα?

Αυτός είναι ένας μόνιμος κίνδυνος, τόσο της ΠΔΣ όσο και της ενισχυτικής στα γυμνάσια. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά μια παλιότερη -και ομολογώ ότι δεν μου άρεσε καθόλου-, "πουλάς το προϊόν σου, όπως θα έκανες και στα ιδιαίτερα". Κι εγώ φρίκαρα όταν το άκουσα, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Πάντως, σε γενικές γραμμές, το αν θα έρθουν ή όχι εξαρτάται από το μάθημα (των πανελληνίων έχουν προσέλευση), και κυρίως από το τι κάνει ο καθηγητής. Αυτό είναι στο χέρι σου.

Επισης κατι αλλο: τα εξεταζω? τα βαθμολογω με καποιο τροπο?

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 07:23:42 pm »
Και τι συμβαινει αν, ο μη γενοιτο, διαλυθει το τμημα διχως να χεις προλαβει να τους βαλεις τα απαιτουμενα 3 διαγωνισματα?
Απλα λες, δεν προλαβα, και δεν υπαρχει προβλημα? Ρωτω γιατι οπως καταλαβα πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για ολα τα ενδεχομενα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 07:56:35 pm »
minus αν είναι να διαλυθεί το τμήμα θα διαλυθεί, είτε αν έχετε κάνει 100 διαγωνίσματα , είτε κανένα, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά ούτε και να πείς. Τι νομίζεις; Θα σου ζητήσουν και τον λόγο; Πας σπίτι σου και περιμένεις το χαρτί της απόλυσης!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 12:51:50 am »
minus αν είναι να διαλυθεί το τμήμα θα διαλυθεί, είτε αν έχετε κάνει 100 διαγωνίσματα , είτε κανένα, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αλλά ούτε και να πείς. Τι νομίζεις; Θα σου ζητήσουν και τον λόγο; Πας σπίτι σου και περιμένεις το χαρτί της απόλυσης!

Μαλλον οπως το εθεσα το ερωτημα πιο πανω δεν εγινε κατανοητο. Επειδη ειπωθηκε οτι πρεπει οπωσδηποτε να εχεις βαλει 3 διαγωνισματα, εγω ρωτησα, αν διαλυθει το τμημα και δεν προλαβεις να βαλεις 3 διαγωνισματα, μηπως αυτο εχει καποια επιπτωση στο να παρεις τα μορια κανονικα, ως συνεπεια της μεχρι τοτε δουλειας σου.
Ρωτω μηπως τα διαγωνισματα ειναι εκ των ουκ ανευ, και διχως αυτα ακυρωνεται οτι εχεις κανει μεχρι τοτε, αν για καποιο λογο δεν τα κανεις(διαλυση τμηματος).
Τωρα ελπιζω εγινε κατανοητο τι ρωτω.
Τι συμβαινει σε αυτη την περιπτωση?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617