0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με αφορμή ερωτήματά σας,σχετικά με την εξέλιξη διαφόρων θεμάτων( μεταθέσεις-μετατάξεις-μόνιμοι διορισμοί-προσλήψεις αναπληρωτών-αναγνώριση προυπηρεσίας) ,σας ενημερώνω ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας με τους θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-αιρετούς-Συλλόγους κλπ) για να έχουμε υπεύθυνες απαντήσεις.Σε ερώτημά μου, πότε θα γίνουν οι συναντήσεις,η απάντηση ήταν ότι οι υπουργοί ακόμα ενημερώνονται.Θέλω να πιστεύω ότι οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν άμεσα γιατί τα προβλήματα τρέχουν κι οι "φήμες"διαδέχονται η μια την άλλη και αναστατώνουν τους συναδέλφους.Στο θέμα των μόνιμων διορισμών ακόμη δεν έχει καθορισθεί ο αριθμός ούτε ο τρόπος που θα γίνουν.Κι επειδή ακούγονται διάφορα επαναλαμβάνω τη θέση μου που είναι και θέση του κλάδου:Οι μόνιμοι διορισμοί πρέπει να γίνουν με το σύστημα 60%ΑΣΕΠ(από τους υπάρχοντες επιτυχόντες) και 40% από τον ενιαίο πίνακα
Του Ζαχαρία Καψαλάκη Αρχίζει να ξεκαθαρίζει κάπως το θολό τοπίο για τον τρόπο με τον οποίος θα γίνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών, ερμηνεύοντας τις σημερινές δηλώσεις Κουράκη, όπως αυτές καταγράφτηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σχολιάστηκαν στο e-mesara.gr (http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/7973-simantikes-diloseis-kouraki-gia-diorismoys-ekpaideftikon-anoigei-ta-xartia-tou-gia-ton-tropo-diorismon) . Εννοείται ότι από το απόγευμα τα μηνύματα στο f/bέχουν πάρει φωτιά για το τι μέλλει γενέσθαι. Θα προσπαθήσω να κάνω μια πρώτη εκτίμηση, ξεκινώντας από τους κλάδους που έχουν τα λιγότερα ίσως θέματα, κάνοντας όμως και μερικές γενικές επισημάνσεις που ισχύουν για όλους:· Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι εφόσον πάμε στη διαδικασία που αναγγέλλει ο κ. Κουράκης, θα προσμετρήσει όλη η διανυθείσα προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, δηλ. και αυτή του 2010 – 2012, που τώρα δεν ισχύει.· Όπως γράψαμε και το απόγευμα θα υπάρχει μια λύση του τύπου 60-40. Δηλαδή 60% από τον ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα προϋπηρεσίας. Το ποσοστό βέβαια μπορεί και να αλλάξει…· Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν θα μπορεί να είναι πλέον σε ισχύ 24μηνα και 30μηνα, όπως ίσχυαν πριν το 2010, καθώς τώρα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν πάνω από 50 ή 60 μήνες προϋπηρεσία (προσωπική μου άποψη).· Δεν γνωρίζω αν θα μοριοδοτηθεί μόνο η προϋπηρεσία ή θα μοριοδοτηθούν κι άλλα προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.α.). Πιστεύω όμως ότι θα μετρήσει μόνο η προϋπηρεσία…· Δεν νομίζω ότι θα μετρήσει η προϋπηρεσία στα ιδιωτικά σχολεία, παρά μόνο η προϋπηρεσία των αναπληρωτών που διανύθηκε στα δημόσια σχολεία.Αναλυτικά ανά κλάδο:ΠΕ 71 – ΠΕ 61 Ειδικής Αγωγής Εδώ δεν υπάρχει ΑΣΕΠ, άρα η επετηρίδα (ας την ονομάσουμε έτσι) των διοριστέων θα γίνει με γνώμονα την προϋπηρεσία και μόνο… ΠΕ 70 ΔασκάλωνΕδώ δεν υπάρχουν διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008 (και αν υπάρχουν θα είναι ελάχιστοι), άρα και εδώ οι προσλήψεις θα γίνουν με την προϋπηρεσία… ΠΕ 60 Νηπιαγωγών Ο πρώτος δύσκολος γρίφος. Οι διορισμοί με το 60% θα έχει επιτυχόντες ΑΣΕΠ μόνο ή ΑΣΕΠ + προϋπηρεσία. Και το 40% θα είναι καθαρός πίνακας μόνο προϋπηρεσίας; Πιστεύω (προσωπική άποψη) ότι θα είναι η δεύτερη λύση, δηλ. ΑΣΕΠ + προϋπηρεσία… Αυτό όμως θα είναι καθαρά πολιτική απόφαση… Ειδικότητες Ένα δεύτερος ακόμα πιο δύσκολος γρίφος. Το Υπουργείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα, πριν τους μόνιμους διορισμούς. Συγκεκριμένα:· Τι θα γίνει με όσους πήραν μετάταξη από τη β/θμια. Ένα θέμα που εκκρεμεί…· Θα παραμείνουν τα ΕΑΕΠ ή θα καταργηθούν; Η πληροφόρηση λέει ότι θα καταργηθούν. Αν θα καταργηθούν θα πρέπει να γίνουν οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στα σχολεία γενικής παιδείας, πρωινά και ολοήμερα, πολυθέσια και ολιγοθέσια. Αν δεν καταργηθούν θα πρέπει και πάλι να γίνουν πάλι νέες οργανικές θέσεις στα ΕΑΕΠ…· Και εδώ χρειάζονται σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.· Για τον τρόπο διορισμού ισχύει και ότι για τις νηπιαγωγούς.Συνάδελφοι, Δεν ξέρω αν σας διαφώτισα με το κείμενό μου αυτό. Είναι μια πρώτη ανάλυση. ΟΜΩΣ… Με τους πολιτικούς κρατώ πάντα μικρό καλάθι… Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρουν και να δούμε χιλιάδες νέους διορισμούς στο δημόσιο σχολείο. Ήδη ο «θεσμός» του αναπληρωτή (παρα)γέρασε και η μόνη λύση είναι να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από μόνιμους εκπαιδευτικούς. Οι συνάδελφοί μας που όλα αυτά τα χρόνια οργώνουν την Ελλάδα, και το δικαιούνται, και το αξίζουν..(Υ.Γ.: Το παραπάνω κείμενο εκφράζει αυστηρά προσωπικές μου εκτιμήσεις και γράφτηκε μετά από παρότρυνση των αναπληρωτών συναδέλφων μας, που μου ζήτησαν μια πρώτη εκτίμηση)
Δηλαδή 60% από τον ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα προϋπηρεσίας. Το ποσοστό βέβαια μπορεί και να αλλάξει…