0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν συμφωνώ και θα πω γιατί: αν κάποιος θέλει να σπουδάσει δάσκαλος,θεολόγος, φιλόλογος γιατί έχει έφεση αλλά δεν θέλει να γίνει καθηγητής; θα τον αφήσει απ' έξω; νομίζω πως αυτό πρέπει να γίνει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ένα σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό: ο μελλοντικός σπουδαστής να ξέρει ό, τι αν γίνει φιλόλογος δεν θα διοριστεί αλλά αν θέλει να βρει δουλειά να σπουδασει κάτι άλλο. Εκτος ανα θέλει να σπουδάσει έτσι γιατί του αρέσει η φιλολογία, τα μαθηματικά κλπ. Το κράτος δεν υπογράφει συμβόλαιο με κανένα για την επαγγελματική του αποκατάσταση.
να σου εγώ πως βγαίνει νόημα: διότι ξαφνικά άτομα που μια ζωή κάνουν αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων λησμονούν κάποιες στοιχειώδεις παραμέτρους όλων αυτών των συνθηκών εργασίας που υπέστημεν όλοι τα τελευταία χρόνια.Εσύ λες: έκανα αίτηση και δεν με πήραν ωρομίσθια... ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ε
ERTA, μιλάω για την πρόσθετη διδακτική στήριξη, η οποία δε θυμάμαι μέχρι ποιο έτος ήταν εκτός των δηλώσεών μας. Στην ίδια πόλη δε δούλευα πρόσθετη με δύο επιτυχίες ΑΣΕΠ και δούλευε κάθε χρόνο άτομο συνομίληκό μου που είχε αποτύχει.Νομίζω ότι είμαι αρκετά σαφής, μπορώ να σου στείλω λεπτομέρειες σε π.μ αν θέλεις.Δύο χρόνια δε δούλεψα καθόλου 13-14 ενώ το συγκεκριμένο άτομο εργάζεται, πλέον ως αναπληρώτρια, κάθε χρόνο.Δεν ξέρω αν κάποιος συνάδελφος φιλόλογος γνωρίζει παρόμοια περιστατικά στον πίνακα και μπορεί να προσυπογράψει τους ισχυρισμούς μου.Αναφέρομαι στην ειδικότητα των φιλολόγων.
Συνάδελφοι έχω μια απορία ως προς το τι είναι «νόμιμη» και τι «παράνομη» προϋπηρεσία, που αν μπορείτε, θα ήθελα μου λύσετε.Διαβάζω στο forum συνεχώς για βυσματικές προϋπηρεσίες. Θα συμφωνήσω ότι η ΠΔΣ είναι βυσματική προϋπηρεσία, προϋπηρεσία, όμως, που μπορούσαν να αποκτήσουν μόνο οι «βασικές» ειδικότητες, γιατί αυτοί μόνο δίδασκαν στην ΠΔΣ (διορθώστε με αν κάνω λάθος).Επίσης καραβυσματική η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από σχολές τύπου Σιβιτανιδείου, που αφορούσε, όμως και πάλι στις «βασικές» ειδικότητες και σε ορισμένες τεχνικές, κυρίως ΠΕ 17 (ξαναδιορθώστε με αν κάνω λάθος).Υπάρχουν, όμως και άλλες ειδικότητες, που δεν υπήρχε περιθώριο για βυσματικές προϋπηρεσίες, σωστά; (π.χ. δάσκαλοι).Εγώ είμαι της ειδικής, δεν έχω προλάβει να δώσω ΑΣΕΠ και δουλεύω ΑΚΩ μετά από κατάταξη σε πίνακα ειδικής αγωγής που προέκυψε με μοριοδότηση των προσόντων μου (μεταπτυχιακό κ.λπ.). Είναι η προϋπηρεσία μου, που δεν προέκυψε μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ, βυσματική και παράνομη;Επίσης, έστω ότι κάποιος γυμναστής (τυχαία επιλογή ειδικότητας) δηλώνει να πάει ωρομίσθιος σε νησάκι που δε δέχεται να πάει ωρομίσθιος κανένας άλλος και παίρνει μόρια από εκεί, με δικό του οικονομικό κόστος (δίκαια και χωρίς καταστρατήγηση της σειράς του πίνακα).Είναι η προϋπηρεσία του, που δεν προέκυψε και πάλι μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ, βυσματική και παράνομη;Τέλος, έστω ένας καλλιτεχνικών από τον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας (επίσης τυχαία επιλογή ειδικότητας) διορίζεται ως αναπληρωτής μετά από εξάντληση των υποψηφίων του πίνακα προϋπηρεσίας.Και αυτού η προϋπηρεσία είναι παράνομη;Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ναι μεν υπάρχουν προϋπηρεσίες που δεν αποκτήθηκαν με «ηθικό» τρόπο, υπάρχουν ακόμα περισσότερες, όμως, που ήταν και «ηθικές» και νόμιμες και πολλές φορές είχαν και οικονομικό κόστος. Κατά τη γνώμη μου η απόφαση του ΣτΕ, που θεωρεί κάθε προϋπηρεσία που δεν αποκτήθηκε μετά από επιτυχία ΑΣΕΠ ως παράνομη αδικεί πολύ κόσμο, κόσμο που δε χρησιμοποίησε υπόγειους, αλλά καθόλα νόμιμους τρόπους για να την αποκτήσει. Αρκετά με την Ελλάδα που όλα τα βάζουμε στον ίδιο τορβά!