0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με βάση τα πιο πάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η προϋπηρεσία αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο όμως η πρόσληψη των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι ώστε να αποκτήσουν την προϋπηρεσία, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του ΣτΕ, έγινε με διάσπαρτα νομοθετικά κριτήρια τα οποία δε συνδέονται αναγκαίως με τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.
σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό και πέραν των εναπομεινάντων διοριστέων προηγείται στους διορισμούς το 24μηνο;
Με λίγα λόγια η απόφαση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ λέει ότι αυτή καθεαυτή η προυπηρεσία αποτελεί ένα αντικειμενικό κριτήριο διορισμού, αλλά οι τρόποι που οι προυπηρεσίες αποκτήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν διασφαλίζεται ότι ήταν αντικειμενικοί και διαφανείς. Σε περίπτωση που η απόφαση αυτή επιβεβαιωθεί και από την ολομέλεια του ΣτΕ τότε βγαίνουν αντισυνταγματικοί όλοι οι τρόποι διορισμού που βασίζονται μόνο στην προυπηρεσία.Υπόψη, οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δεσμευτικές και τελεσίδικες (είναι πλέον σε ανώτατο δικαστικό βαθμό). Μπορούν μόνο να αναιρεθούν με νέα απόφαση του ΣτΕ.
Eπομενως πολυ πιθανο να ανακληθουν οι διορισμοι του 40%.Το 24μηνο συνδυαζει και ασεπ και προυπηρεσια οποτε θα γινει πιθανοτατα ο κανονας διορισμου απο τουδε και στο εξης...