0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας το πάρουμε από την αρχή....Έστω ότι φτιαχνει ένα νέο πίνακα που εποπτευεται απο το ασεπ και μοριοδοτει α) επιτυχιαβ) προυπηρεσιαγ) μαστερ, διδακτορικά δ) κοινωνικα κριτηριαμε τέτοιο τροπο ,που η συνεισφορα της επιτυχιας σε διαγωνισμο να είναι αμελητέα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκρίνει την προυπηρεσια ..... είναι αυτο σύμφωνο με την απόφαση του ΣΤΕ
Αφού θα καταργηθεί ο ασεπ γιατί να μετρήσουν οι παλιές επιτυχίες? Αν μετρήσει η προϋπηρεσία ένα μόριο για κάθε μήνα μέχρι το 2015 τότε έχουμε μια επετηρίδα χωρίς τέλος! Το μάστερ – διδακτορικό θα πετάξει εκτός όλους όσους δεν είχαν χρήματα να τα αγοράσουν και όσους δεν ήθελαν καθώς δεν μετρούσαν πουθενά!Τα κοινωνικά κριτήρια υπήρχαν πάντα αλλά τώρα θα προσπεράσουν όλους όσους έχουν λίγα μόρια ή μηδέν αφού θα περιλαμβάνουν όλες τις ειδικές κατηγορίες.Με ελεύθερη είσοδο στα πανεπιστήμια το μόνο εμπόδιο θα είναι το διδακτορικό για να γίνεις δασκαλάκος με 751
Με συγχωρείς πώς μιλάς έτσι αφοριστικά προσβάλλοντας τον κόπο ανθρώπων; Έχω πάρει μάστερ το οποίο καθόλου δεν πλήρωσα κι επειδή δεν προλάβαινα (γιατί βλέπεις παράλληλα δούλευα σε φροντιστήριο) έμενα άυπνη 2 φορές την εβδομάδα για να κάνω τη διπλωματική μου ως το πρωί και μετά δούλευα ως τις 10 το βράδυ. Επειδή εσύ ξέρεις τέτοιες περιπτώσεις θα μας βάλεις όλους στο ίδιο σακί; να υποθέσω πως δεν έχεις καθόλου χρήματα και πως θα πλήρωνες κι εσύ, αν είχες;
Δεν μπορει κανεις να απαξιωνει τον κόπο για την απόκτηση ενος master αλλα ας μην παραβλέπουμε την βιομηχανια πληρωμένων μάστερ- διδακτορικών που έχει στηθεί ... Καταλαβαίνεις οτι για πολλους από εμάς η αποκτηση ενος μάστερ δεν έγκειται στην φυγοπονία μας αλλά στην οικονομική μας αδυναμία δηλαδή δεν ισχύει η αρχη των ίσων ευκαιριών
Πως από τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ και την απόφαση ΣΤΕ, φτάσαμε στη μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ, δύο τελείως διαφορετικά πράγματα δε μπόρεσα να το καταλάβω!!!!!!!!!!!
Πως από τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ και την απόφαση ΣΤΕ, φτάσαμε στη μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ, δύο τελείως διαφορετικά πράγματα δε μπόρεσα να το καταλάβω!!!!!!!!!!!Παραθέτω μήνυμα μου από το μεσημέρι:Ακούστε την ανακοίνωση του Παπαχρήστου της ΟΛΜΕ μετά τη συνάντηση στο υπουργείο:http://www.esos.gr/arthra/37135/katargeitai-asep-gia-ton-diorismo-ekpaideytikonΛέει τα γνωστά επιτυχία ΑΣΕΠ, προυπηρεσίες, ακαδημαικά και κοινωνικά κριτήρια στο τέλος αναφέρει:μας είπαν και για μια απόφαση του ΣΤΕ η οποία όπως καταλαβαίνεις θα παίξει το ρόλο της............Υ.Γ. Είναι πολύ αστείο το σημείο που αναφέρει ότι η ΟΛΜΕ δε γνώριζε για την απόφαση του ΣΤΕ. Καλό εεεεεε; Και μετά έρχεται η ανακοίνωση: γ) Στο ζήτημα των διορισμών υπήρξε δέσμευση για προσλήψεις χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών, χωρίς να είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός. Στη διαδικασία των προσλήψεων οι σκέψεις που παρουσίασε το Υπουργείο είναι ένα νέο σύστημα διορισμών μέσω ΑΣΕΠ με συνυπολογισμό του χρόνου προϋπηρεσίας, τυπικών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων, χωρίς διαγωνισμό.Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82#ixzz3Sy7Q2E3c Ότι να'ναι είμαστε!!!
Γιατί το λες αυτό; Τόσο και τόσοι πώς κάναμε μάστερ στα ελληνικά πανεπιστήμια χάρη στη μελέτη μας και μόνο; Οκ στη δική μου σχολή (Φιλοσοφική ΑΠΘ) ήταν δωρεάν και νομίζω πως σε άλλες έχει δίδακτρα αλλά και πάλι διαβάζεις για να το πάρεις. Εσύ γιατί δεν μπορείς να το κάνεις αυτό και μας βάζεις στο ίδιο σακί όλους; Συγγνώμη αλλά δε μας φτάνει που κοπιάσαμε (γενικώς) και ταλαιπωρηθήκαμε, βλέπουμε νόμους και παραθυράκια (κάτι για 3τεκνους και δεν ξέρω τι)...τώρα θα μας προσβάλουν και τον κόπο μας; Αντί να κάνετε γενικεύσεις, καλύτερα να κάνετε καμιά καταγγελία όταν αντιλαμβάνεστε δόλο εσείς που ξέρετε πώς αποκτώνται τα μάστερ
Δεν μπορει κανεις να απαξιωνει τον κόπο για την απόκτηση ενος master αλλα ας μην παραβλέπουμε την βιομηχανια πληρωμένων μάστερ- διδακτορικών που έχει στηθεί ... Καταλαβαίνεις οτι για πολλους από εμάς η αποκτηση ενος μάστερ δεν έγκειται στην φυγοπονία μας αλλά στην οικονομική μας αδυναμία δηλαδή δεν ισχύει η αρχη των ίσων ευκαιριών /quote] δεν τσουβαλίαζω κανένα , αλλα νομίζω έχεις καταλάβει ότι τα τελευταία χρόνια ύπάρχει παραγωγή μάστερ , επίσης δεν ζούν όλοι σε μεγάλα αστικά κέντρα με πανεπιστήμια και δεν είπα ότι δεν πρέπει να μετρήσει σαν προσον αλλα με τους ρυθμους που παέι το πραμα στο τέλος θα έχουν όλοι διδακτορικα για να δουλεψουν για 750 ....έλεος
προσωπικά είμαι ο πρώτος στο φόρουμ εδώ και αρκετές μέρες που το έγραψα, ότι η μόνη λύση για το υπουργείο είναι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση. Αν με διάβαζες δεν θα έπρεπε να είχες καμία απορία