*

Αποστολέας Θέμα: Εκπαιδευτική άδεια για διδακτορικό  (Αναγνώστηκε 56441 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Urakan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική άδεια για διδακτορικό
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 09:30:58 pm »
Παράθεση
tonedin:

2) Ποια η συνάφειά του με την εκπαίδευση; Μη μας πει κανείς ότι επειδή κάνουν γνωστική ψυχολογία είναι σχετικό με την εκπαίδευση. Δεν έχει καμία σχέση με διδακτική κατ'αρχήν

Θα δευτερολογήσω:

Σχετικά με το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της βασικής και εφαρμοσμένης γνωσιακής επιστήμης.
Εάν μπείτε στην ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού (http://www.cs.phs.uoa.gr/el/index.html) θα συναντήσετε μαθήματα όπως τα παρακάτω:

- Ψυχολογία της Μάθησης - Εκπαιδευτική Ψυχολογία
- Μηχανική Μάθηση
- Εκπαίδευση από απόσταση
- Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
- Μάθηση, Μνήμη, Πλαστικότητα
- Δυσκολίες Προσαρμογής στο Χώρο του Σχολείου
- Ανάπτυξη Δεξιοτήτων στη Χρήση των ΤΠΕ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Νομίζω πως η απορία σου tonedin θα μπορούσε να λυθεί εάν επισκεπτόσουν κι εσύ την ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:41 »

Αποσυνδεδεμένος Klelia

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όσο ζω μαθαίνω
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2007, 10:38:26 pm »
Καλησπέρα κι από μένα. Πέρσι ξεκίνησα διδακτορικό και ήλπιζα να πάρω άδεια. Τώρα πια ελπίζω να πάρω του χρόνου. Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τα μόρια όταν έχεις εκπαιδευτική άδεια; Παίρνεις της οργανικής ή τίποτα; Δικαίωμα μετάθεσης έχεις;
Σας ευχαριστώ και καλή σχολική χρονιά
Κλέλια 

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
  • Love will tear us appart...
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 11:38:53 am »

Αποσυνδεδεμένος alkinoos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 01:25:07 pm »

Απλά ενημερωτικά (για την ιστορία) το μάθημα "Μηχανική Μάθηση" δεν έχει καμία σχέση με την εκπαίδευση ούτε με τη μάθηση σαν γνωστική λειτουργία. Αναφέρεται στο Machine Learning και δεν μεταφράζεται σαν μηχανική μάθηση. Ουσιαστικά το μάθημα είναι "Τεχνητή Νοημοσύνη". Δηλαδή νευρωνικά δίκτυα, και άλλες τεχνικές.

Παράθεση
tonedin:

2) Ποια η συνάφειά του με την εκπαίδευση; Μη μας πει κανείς ότι επειδή κάνουν γνωστική ψυχολογία είναι σχετικό με την εκπαίδευση. Δεν έχει καμία σχέση με διδακτική κατ'αρχήν

Θα δευτερολογήσω:

Σχετικά με το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της βασικής και εφαρμοσμένης γνωσιακής επιστήμης.
Εάν μπείτε στην ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού (http://www.cs.phs.uoa.gr/el/index.html) θα συναντήσετε μαθήματα όπως τα παρακάτω:

- Ψυχολογία της Μάθησης - Εκπαιδευτική Ψυχολογία
- Μηχανική Μάθηση
- Εκπαίδευση από απόσταση
- Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
- Μάθηση, Μνήμη, Πλαστικότητα
- Δυσκολίες Προσαρμογής στο Χώρο του Σχολείου
- Ανάπτυξη Δεξιοτήτων στη Χρήση των ΤΠΕ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Νομίζω πως η απορία σου tonedin θα μπορούσε να λυθεί εάν επισκεπτόσουν κι εσύ την ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:32:41 »

Panayotis Blitsas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2007, 02:51:08 pm »
Καλησπέρα,
Αν και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναγράψω, ήθελα να πω γεια, να πω ακόμα ότι εγω δεν κατηγόρησα κανέναν απολύτως και απλά υπερασπίστηκα τον εαυτό μου, πράγμα που θα έκανε κάθε σοβαρός άνθρωπος και να ευχηθώ ξανά να βγούν οι σωστές αποφάσεις και να μπουν τα σωστά κριτήρια επιλογής.
Αλκίνοες η μηχανική μάθηση έχει σχέση και με την μάθηση και την εκπαίδευση διότι ο σ΄τοχος είναι η δημιουργία συστημάτων υποβοήθησης της ανθρώπινης μάθησης. Αν και δεν έχω πάρει αυτό το μάθημα, γνωρίζω ότι είναι ένα μάθημα του οποίου εφαρμογές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση (στην πραγματικότητα δεν μπορώ να φανταστώ που αλλού).
Η Γνωσιακή Επιστήμη μελετάει την ανθρώπινη και τεχνητή Νοήση ώστε κάποτε ανθρώπινοι μηχανισμοί (ειδικά γνωστικοί)  να προσωμοιωθούν σε τεχνητά συστήματα.
Τέλος πάντων, το φορουμ ήταν για εκπαιδευτικές άδειες και κατέληξε διαφήμιση του μεταπτυχιακού. χεχε
Πάντως ακόμα δεν κατάλαβα ο κύριος tonedin τι μεταπτυχιακά έχει, τι διδακτορικό θα κάνει, τι ειδικότητα έχει τελος πάντων, ενώ κάνει κριτική στις σπουδές των άλλων. Έχει πλάκα γιατί εγω τελικά πέρασα από κρίση του ΑΠΥΣΔΕ, και περνάω και από κρίση του κυρίου αυτού. Πρέπει πάντως να είναι υπέρμαχος της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.
Σας χαιρετώ.

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2007, 11:46:23 am »
Περίμενε τουλάχιστον μια απάντηση. Εκτός αν θέλεις να αφήνεις εσύ την τελευταία εντύπωση.

Αποσυνδεδεμένος tonedin

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2007, 01:35:22 pm »
   Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε για το ποιος έπρεπε να πάρει εκπαιδευτική άδεια, ας συγχαρούμε όλοι τον συνάδελφο με τις άπειρες δημοσιεύσεις του (1 στον αριθμό στην οποία είναι μάλιστα και 2ο όνομα) θεωρεί ότι έχει τα προσόντα για να πάρει άδεια. Αλλά τέλος πάντων

Ένα πράγμα στο οποίο θέλω να σταθώ επειδή δε μπορεί ο κάθε ένας να λέει ότι θέλει είναι το εξής. Δημιουργείται ένα μεταπτυχιακό αμφιβόλου ποιότητας και αντικειμένου, μέσα στο οποίο υπάρχει ακόμα και μάθημα για Μεταφυσική!!!, και επειδή έχει 1-2 μαθήματα σχετικά με την εκπαίδευση το βαφτίζουν μεταπτυχιακό σχετικό με την εκπαίδευση. Δηλαδή τα μεταπτυχιακά των παιδαγωγικών τμημάτων τι είναι? Εγώ έχω τελειώσει το τμήμα πληροφορικής και έχω το μεταπτυχιακό του ΠΤΔΕ στον τομέα της πληροφορικής/ΝΤ. Τώρα κάνω διδακτορικό στη διδασκαλία μαθημάτων με τη βοήθεια ΝΤ. Μήπως αυτό είναι πολύ πιο συναφές με την εκπαίδευση από το δικό σου?
    Επίσης, το Machine Learning (όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος προγουμένως) είναι ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. Και άλλο η μηχανική μάθηση, άλλο το MACHINE LEARNING που θα έπρεπε να μεταφράζεται σαν μάθηση των μηχανών ή κάτι τέτοιο. Και δεν κατάλαβα, τι έγινε που έχει εφαρμογές στην εκπαίδευση, αν είναι ότι έχει εφαρμογές στην εκπαίδευση να το βαφτίζουμε συναφές με την εκπαίδευση τότε όλοι θα ήταν εκπαιδευτικοί.
    Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι μια προσπάθεια (αποτυχημένη) να αντιγράψει το μεταπτυχιακό του πανεπιστημίου του Εδινβούργου σε Cognitive Science. Η γνωσιακή επιστήμη είναι μια απάτη για να μπορούν να δικαιολογούν τη θέση τους κάποιοι καθηγητές και να μπορούν να παίρνουν διδακτορικό κάποιοι που δεν γίνονται δεκτοί σε συναφή με το αντικείμενό τους τμήματα. Απόδειξη αυτού είναι ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό διοργανώνεται από το τμήμα Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης. Μιλάμε για πολύ σχετικά αντικείμενα ε? Όποιος δεν πιστεύει ας ρίξει μια ματιά στις σελίδες του μεταπτυχιακού αυτού αλλά και του τμήματος.

Αυτό που είναι ανεκδιήγητο είναι το θράσος ορισμένων να έχουν βάλει το βύσμα τους να έχουν πάρει στο καπάκι 2 άδειες, και να βγαίνουν προκλητικά και να δηλώνουν ότι τις πήραν αξιοκρατικά όταν έχουν πρακτικά μηδενικό ερευνητικό έργο και έχουν τελειώσει ένα μεταπτυχιακό αμφιβόλου ποιότητας και γνωστικού αντικειμένου. Δηλαδή να βγαίνουν και από πάνω. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς στη χώρα που ζούμε, όπου επιπλέουν οι φελλοί?

Α και κάτι άλλο, υπάρχει μια καταγγελία στο αλφαβήτα από έναν Γιαννακουδάκη (πιστεύω να μην την ξεκρέμασαν ακόμα) όπου λέει ότι πήρε εκπαιδευτική άδεια Γυμναστής για διδακτορικό με θέμα "Διοίκηση Αθλητισμού" ήτοι Sports Management. Αυτό είναι αξιοκρατία. Σχετικότατο με την εκπαίδευση

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2007, 01:49:47 pm από tonedin »

Αποσυνδεδεμένος tonedin

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2007, 01:55:17 pm »

Α και επειδή κάτι είπες για εφαρμογές της γνωσιακής επιστήμης στην εκπαίδευση, για πες μας ΜΙΑ. Και μην προσπαθήσεις να οικοιοποιηθείς εφαρμογές άλλων επιστημών ε?

Αποσυνδεδεμένος N-key

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 01, 2007, 07:46:34 pm »
Γεια σας παιδιά και από μένα.
Με αφορμή τα αποτελέσματα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στο ΑΠΥΣΔΕ Δ.Ελλάδας, θα ήθελα να ρωτήσω το ακόλουθο:

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ειδικός περιορισμός για λήψη άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης για εκπόνηση διδακτορικού ή μεταπτυχιακού στο ΕΑΠ; Αν ναι, ποια νομολογία τον διέπει;

Στο site του Υπ.Εσωτερικών βρήκα το ακόλουθο

http://www.gspa.gr/%280911315800938290%29/eCPortal.asp?id=1544&nt=18&lang=1&pID=235&p2ID=1543&lang=1&lang=1

"...Ποιες διευκολύνσεις παρέχονται στους δημοσίους υπαλλήλους που είναι φοιτητές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο;
Δημόσιοι υπάλληλοι που φοιτούν σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο του ΕΑΠ δικαιούνται την άδεια εξετάσεων με αποδοχές (άρθρο 60 του Υ.Κ.). Δε δικαιούνται όμως άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης (άρθρο 58) ούτε την αντίστοιχη προσαύξηση αποδοχών. ..."

Υποθέτω ότι το παραπάνω ισχύει για όλους τους δημ.υπαλλήλους..
Γνωρίζει κανείς σε ποιο νόμο/τροπολογία στηρίζεται το παραπάνω;
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο,  η απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Δ.Ελλάδας για χορήγηση υπηρεσιακής εκπαίδευσης σε συνάδελφο για το ΕΑΠ  είναι παράνομη..

Αποσυνδεδεμένος N-key

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 02, 2007, 12:14:44 am »
Όχι δεν υπάρχει αντίστοιχο link! Τα αποτελέσματα θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να τα ανακοινώσουν ηλεκτρονικά..
Εγώ τα έμαθα μέσω γνωστού στου οποίου το σχολείο έστειλαν τα αποτελέσματα, γιατί ο αιτών πήρε την άδεια και έπρεπε να ειδοποιηθεί.
Περίεργες διαδικασίες..

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 02, 2007, 09:00:28 am »
Τα έχουμε πει για το ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδος. Με μια λέξη: Αμαρτωλό και με άλλη μια διεφθαρμένο μέχρι το κόκκαλο. Όποιος φίλος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει προηγούμενα post για να πάρει μια μικρή ιδέα...

Αποσυνδεδεμένος Κύμα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 02, 2007, 08:03:31 pm »
Φίλε Tonedin βλέπω ότι εκτός από όλα τα άλλα είσαι μανούλα και στις εφαρμογές τις Γνωσιακής Επιστήμης και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Δεν αφήνεις την εκπαιδευτική άδεια να πας απευθείας ή για την πρυτανεία ή για καμιά θεσούλα καθηγητού στο ΜΙΤ?Είμαι σίγουρη ότι εκεί θα περασεις καλά με τον Νοαm και τα άλλα παιδιά.

Πολύ λυπάμαι για την εκπαιδευτική άδεια που δε σου κατσε αλλά όχι επειδή είσαι πικραμένος να έχεις γνώμη και επι παντός επιστητού και να πρέπει και να σου δίνουμε και αναφορά.

Αποσυνδεδεμένος tonedin

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 02, 2007, 09:28:08 pm »

Εγώ παράθεσα προηγουμένως κάποια επιχειρήματα για αυτά που λέω, τα οποία μάλιστα μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ρίχνοντας μια ματιά στη σελίδα του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού. Τώρα γιατί σε ενόχλησαν δεν ξέρω, μήπως είσαι φοιτήτρια ή απόφοιτος του μεταπτυχιακού και σε ενοχλούν οι αλήθειες?
Πάντως με τα επιχειρήματα που έχεις δε νομίζω να σε πάρει κανείς στα σοβαρά.

Φίλε Tonedin βλέπω ότι εκτός από όλα τα άλλα είσαι μανούλα και στις εφαρμογές τις Γνωσιακής Επιστήμης και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Δεν αφήνεις την εκπαιδευτική άδεια να πας απευθείας ή για την πρυτανεία ή για καμιά θεσούλα καθηγητού στο ΜΙΤ?Είμαι σίγουρη ότι εκεί θα περασεις καλά με τον Νοαm και τα άλλα παιδιά.

Πολύ λυπάμαι για την εκπαιδευτική άδεια που δε σου κατσε αλλά όχι επειδή είσαι πικραμένος να έχεις γνώμη και επι παντός επιστητού και να πρέπει και να σου δίνουμε και αναφορά.

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 02, 2007, 10:22:22 pm »

Καλό είναι να μιλάμε με επιχειρήματα. ΚΑΙ με ονόματα (συγκεκριμένες περιπτώσεις). Προφανώς και δεν διεκδικεί θέση στο ΜΙΤ ο tonedin. Παρέθεσε κάποια επιχειρήματα. Ας απαντήσουμε σε αυτά.
Πάντως βλέπω πολύ κόσμο από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και αντίστοιχα πολλές χορηγήσεις αδειών. Είναι ένα θέμα που θα μπορούσε κάποιος να ψάξει. Και μεταξύ μας, δεν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό διεκδικεί δάφνες επιστημονικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορώ να μην σας θυμίσω πως οι άνθρωποι που κρίνουν τα θέματα είναι παντελώς ΑΣΧΕΤΟΙ και σίγουρα πιο άσχετοι από τον tonedin.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182627
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)