0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το 33% της ψηφοφορίας του συλλόγου πως ακριβώς θα λειτουργεί ; Θα ψηφίζουμε 1 από τους υποψήφιους και μετά ; Το 33 θα το πάρει ο πρώτος ή θα πάρουν όλοι ένα μέρος του 33 ανάλογο των ψήφων που πήραν ; Για δώστε ένα παράδειγμα όσοι καταλάβατε .
Αυτό με την υποψηφιότητα σε μόνο δύο σχολεία (για πολλούς ένα) το θεωρώ λάθος και πιστεύω ότι δε θα παραμείνει έτσι...Πώς θα σας φαινόταν το εξής: Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση για διευθυντές, να καταταχθούν σε έναν πίνακα μοριοδότησης, όπου τη θέση της συνέντευξης θα έχει η άποψη/βαθμολόγηση του Συλλόγου στον οποίο ανήκουν φέτος, και στη συνέχεια να κάνουν δήλωση προτίμησης σχολείων, όπως γινόταν δηλαδή.Καταλαβαίνω ότι ο καθένας εδώ μπορεί να έχει διαφορετική πρόταση, αλλά νομίζω ότι το παραπάνω θα έλυνε κάποια ζητήματα, π.χ. τι γίνεται σε ένα σχολείο όπου δε θα βάλει κανένας υποψηφιότητα.
Από που συμπεραίνεις ότι θα είναι για ένα χρόνο ως πιλοτική εφαρμογή;Το πολυνομοσχέδιο θα ισχύσει για ένα χρόνο; Εγώ δεν διάβασα κάτι τέτοιο χθες στο σχέδιο νόμου για την επιλογή των διευθυντών. Αν το είδες κάπου διαφώτισε με.
Από που συμπεραίνεις ότι θα είναι για ένα χρόνο ως πιλοτική εφαρμογή;
Σωστή η παρατήρηση, έτσι όμως δήλωναν.
Τα αποτελέσματα τα έχουμε δει και με άλλες προσκλήσεις - προκηρύξεις που έχουν τέτοιους περιορισμούς. Με λιγότερα μόρια μπορεί κάποιος και προσπερνάει αυτόν που έχει περισσότερα. Γιατί κάποιος με πολλά προσόντα που υπηρετεί σε σχολείο με άλλους δέκα υποψήφιους να μην μπορεί να διεκδικήσει σε άλλο σχολείο. Γιατί αβαντάρει τους διευθυντές με μηδέν τυπικά προσόντα θέτοντας στο απυρόβλητο τη θέση τους από υποψήφιους άλλων περιοχών.
εγώ πάντα είχα την απορία, γιατί κάποιος να θέλει να γίνει δ/ντης σε ένα σχολείο που δεν το γνωρίζει γιατί δεν έχει δουλέψει ποτέ εκεί. Αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος εκτός από την προσωπική φιλοδοξία (που δικαίωμα του είναι να την έχει) ας μου πει και εμένα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σχέση η γνωριμία με τη διεύθυνση του σχολείου. Σε λίγο θα πούμε: τι λόγο έχει να διδάξει σε ένα σχολείο ένας εκπαιδευτικός που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο σχολείο;
Παράθεση από: kinegiros στις Απριλίου 17, 2015, 06:53:26 pmεγώ πάντα είχα την απορία, γιατί κάποιος να θέλει να γίνει δ/ντης σε ένα σχολείο που δεν το γνωρίζει γιατί δεν έχει δουλέψει ποτέ εκεί. Αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος εκτός από την προσωπική φιλοδοξία (που δικαίωμα του είναι να την έχει) ας μου πει και εμένα.Άκου (true story) : Κάποιος κατάγεται από τη x περιοχή ενός (μεγάλου) νομού και για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσε να τοποθετηθεί στο σχολείο της περιοχής του (στο οποίο ήταν και μαθητής!). Έγινε διευθυντής σε άσχετη y περιοχή πριν δύο χρόνια (όταν συνταξιοδοτήθηκε κάποιος των προηγούμενων κρίσεων). Αμέσως πριν ήταν σε ΓΡΑ.Σ.Ε.Π σχολείου στη z περιοχή. Γιατί να μην μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος αίτηση στο σχολείο του χωριού του;
τα σχολεία μας διαλύονται, από Σεπτέμβρη πέφτει και η ταφόπλακα.Το σύστημα είναι γελοίο και θα καταπέσει. Ας μη κουραζόμαστε άδικα να το ερμηνεύουμε και πολύ περισσότερο να το δικαιολογούμε...