0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Lasid, μη συγχέεις τους διοριστεους του 2008 με τους επιτυχόντες. Είναι αδύνατο σε κάθε ανάρτηση να επαναλαμβάνεις θέσεις που ήδη έχεις εκφράσει κατά το παρελθόν. Οι διοριστεοι του 2008 πρέπει να απορροφηθούν φέτος, κατά προτεραιότητα. Αυτό δεν τίθεται καν σε διαπραγμάτευση. Από εκεί και πέρα η ΠΔΣ, η Σιβιτανίδειος, ο ΟΑΕΔ, πόσες περιπτώσεις ρουσφετιου εξέθρεψαν; Γράφονται εξωφρενικές τοποθετήσεις στο φόρουμ, κατηγορώντας συλλήβδην τους συναδέλφους που βρίσκονται στον πίνακα ως ρουσφετολογους, βύσματα κ.ο.κ. Δε μπορείς να σπιλωνεις τους πάντες εξαιτίας της πικρίας σου, ούτε να ζητάς την αποπομπή τους για ίδιον όφελος! Σαφώς και έχει μπλοκάρει το συστημα διορισμών, αλλά γι' αυτό δεν ευθύνεται ο χ,ψ συνάδελφος. Απλώς, χτυπούν κάποιοι το σαμάρι, γιατί είναι δύσκολο κι επίπονο το να προσπαθήσουν να χτυπήσουν το γάιδαρο. Αν οι διορισμοί αυτή την εξαετία είχαν μια ροή έστω και με μικρότερο ρυθμο, αν οι πίνακες ανανεωνονταν, θα παραπονιόταν κανεις; Ο κανιβαλισμός είναι απότοκο -και- της κρίσης.
Δουλεύω ως μόνιμος εκπαιδευτικός από το 2010. Όντας διορισμένος μόνο με επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008 και τίποτα άλλο.... Υ.Γ. Για κάθε διορισμό που πραγματοποιείται, μεγαλώνουν κι οι πιθανότητες να δουλέψουν νέοι συνάδελφοι ως αναπληρωτές, αυτό να μην το ξεχνάμε.
Είναι τουλάχιστον κοινός τόπος, πως όσοι εκμεταλεύτηκαν γνωριμίες ή πούλησαν τη ψήφο τους για να αποκτήσουν προπηρεσία εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ (εξαιρούνται οι τρίτεκνοι που έκαναν απλά χρήση νόμου), έδρασαν κατά συναδέλφων τους που με αξιοπρέπεια πάλεψαν μέσω του διαγωνισμού;Θα έπρεπε να είναι επίσης κοινός τόπος πως όλοι αυτοί διορίστηκαν σε βάρος αυτών που ήταν στις επόμενες σειρές κατάταξης στους διαγωνισμούς.
Physikos, δυστυχώς για μένα και για σένα, αν κάνει κάποιος μόνιμος μεταπτυχιακό στην ΕΑ κλείνει μια θέση αλλά αυτό είναι καλό για την εκπαίδευση. Επειδή φανατικά υπερασπίζομαι τα πτυχία και τα προσόντα και αντιμάχομαι ό, τι πάει να τα ισοπεδώσει θα βρισκόμουν σε ασυμφωνία με τα λόγια μου και τα πιστεύω μου. Επιλεκτική ιδεολογία δεν έχω. Αν κάποιος έχει τα ίδια προσόντα με εμένα και είναι μόνιμος σαφώς και να προηγηθεί. Αν όμως δεν έχει ή έχει λιγότερα τι κρίνεις ότι θα ήταν συμφέρον για τους μαθητές; Για τις άλλες ειδικότητες που λες διακρίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν οργανικές και έχουμε μεγάλη ανάγκη τόσο από μαθηματικούς, όσο και και από φυσικούς ειδικευμένους και οπωσδήποτε πρέπει να ανοίξουν δεκάδες έως και εκατοντάδες ακόμα. Για να μετράει η προϋπηρεσία και στη γενική και σε αυτό συμφωνώ αλλά όμως σε αυτό ομολογώ το προβάδισμα κάποιου που έχει γραπτό διαγωνισμό, παρόλο που κάθετα διαφωνώ με τον διαγωνισμό ως αποκλειστικό δίαυλο διορισμού, όπως και εγώ με τη σειρά μου απαιτώ την προτεραιότητα των προσόντων μου για την Ειδική Αγωγή και την αχρηστία του γραπτού διαγωνισμού για αυτή την κατηγορία. Προτείνω οι διορισμοί στην ΕΑ να σε υποχρεώνουν να παραμείνεις στις δομές για πολλά χρόνια, ώστε να είναι δίκαιο για συναδέλφους της γενικής που θέλουμε φυσικά με το μέρος μας.