0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι άνθρωποι ελπίδα έταξαν, δεν έταξαν τίποτα άλλο. Πάρτε τώρα ελπίδα και νιώστε περήφανοι.
Είχαν πει για προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από το 2010 και μετά και για άρση της ποινής των αναπληρωτών για 2 έτη. Σημαντικά θέματα και αυτά για τους αναπληρωτές. Αυτά πότε θα γίνουν; Να περιμένουμε από Ιούνη ή δεν θα γίνουν καθόλου;
Δεν ξέρω τι είπαν σήμερα αλλά λίγες ώρες νωρίτερα μου ήρθε η απάντηση στο facebook:Το Υπουργείο εξετάζει όλους τους παράγοντες ώστε να υπάρξει ένα σύστημα διορισμών το οποίο να είναι και δίκαιο, και να μπορεί να εφαρμοσθεί. Έχουμε επίσης επισημάνει πως τα πράγματα, είναι πιο πολύπλοκα από ότι φαίνονται, όπως βεβαίως θα γνωρίζετε. Στόχος μας είναι να μην αδικήσουμε κανέναν. Παρόλα αυτά παραλάβαμε μία πολύ δύσκολή κατάσταση... Το επόμενο διάστημα εκτιμούμε ότι θα προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση των εν λόγω προτάσεων.
Άσχετο το ένα με το άλλο. Προσωπικά τους ψήφισα χωρίς να είμαι ψηφοφόρος τους για να νιώσω ότι υπερασπίζονται την πατρίδα μου κι αυτό μέχρι στιγμής το κάνουν. Και θα προτιμούσα να ήμουν αδιόριστη παρά διορισμένη αλλά να ξεπουλούν την πατρίδα μου. Και το ό,τι δυσάρεστο γίνεται στην εκπαίδευση αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με αποτελέσματα πράξεων άλλων. Να σταματήσει επιτέλους το "ψηφίζω για προσωπικό όφελος"
Δεν ξέρω τι είπαν σήμερα αλλά λίγες ώρες νωρίτερα μου ήρθε η απάντηση στο facebook:Έχουμε επίσης επισημάνει πως τα πράγματα, είναι πιο πολύπλοκα από ότι φαίνονται, όπως βεβαίως θα γνωρίζετε.
Η υπερασπιση της πατριδας μπορει να σημαινει και την χρεωκοπια της χωρας;;;
Όσο αφορά το φλέγων ζήτημα διορισμών, ένα είναι σίγουρο: Το Υπουργείο με τη πλήρη αδράνεια και αδιαφορία θα χει πολύ λίγες πιστώσεις. Το υγείας ουρλιάζει ότι θέλει 5000 άτομα, ο δικός μας κοιμάται βαθύ ύπνο......Με αυτά τα δεδομένα, για το Υπουργείο δεν αποτελεί φλέγων ζήτημα το σύστημα διορισμών, μιας και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, διότι προηγούνται άλλωστε πρώτα για διορισμό οι 470-500 του ΑΣΕΠ του 2008. Το γεγονός ότι είναι απορίας άξιο αν θα φθάσουν οι πιστώσεις ακόμα και για αυτά τα άτομα, μην πούμε ότι δεν θα απασχολεί το Υπουργείο ένα νεο συστημα διορισμών ούτε το μεθεπόμενο έτος !!!!!!!!! Π.χ. μπορεί να πει: παίρνω φέτος 200 και τους άλλους 200 τους χρόνους γιατί είμαι σφιχτά οικονομικά, άλλωστε το διαδίδουν από την αρχή. Από την αρχή η πολιτική ηγεσία του παιδείας φαινόταν ανίκανη και χωρίς προετοιμασία, μην πω εσκεμμένη αδιαφορία για το πόσους θα διορίσει. Το α΄φηναν στη τύχη όπως και το έχουν αφήσει στη τύχη του Διοικητικής, που ψς γνωστόν ο τύπος καίγεται πρώτα να διορίσει τους δικούς του που απευθύνθηκαν στο δικηγορικό του γράφειο (α ρε μεγάλε Κατρούγκαλο ασε και σε εμας καμια πιστωσούλα) Ξεχάστε αυτα τα σηριαλ με Λοβέρδο που βλέπατε να θετει το θεμα καθε μερα στα κανάλια, εδώ ο ίδιος ο Υπουργος είναι εναντίον των μέσων μαζικής ενημερώσης, τους λέει: αφήστε με ήσυχο λίγο να πάρω κανα υπνάκο......μόνο με διευθυντές ασοχλούμαι εγώ τώρα, έχω και βύσματα να βολέψω........Αυτά θα είναι τα χαρμόσυνα νέα για τις επόμενες χρονιές από τα κατα τα άλλα φοβερά δραστηριο Υπουργειο παιδείας που επι 3 μηνες κάθονται και τα ξύνουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ !!!!Ε θέλει να αφήσει το στιγμα του ο Mπαλτάς στην αλλαγή του συστήματος στις πανελλήνιες για ψήφους, μιας και η ελληνική οικογένεια ακόμα θεωρεί προσόν φοβερό το να λέει ότι η κόρη ή ο γιος σπουδάζει στο πανεπιστήμιο ενόψη εκλογών του καλοκαιριού που έρχονται, με τα ψίχουλα τους διορισμούς θα ασχολούνται τώρα.... Σύριζα αυτό δεν θέλαμε;;;
Προτείνω (όσο κι αν ακούγεται γραφικό) να συγκεντρωθούμε άμεσα έξω από το Υπουργείο Παιδείας όλοι οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι (και οι οικογένειές μας) και να φωνάξουμε για μαζικούς διορισμούς! Είδα σήμερα στην Αθήνα τη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, που έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ και άκουσαν όλοι τα αιτήματά τους! Ας πράξουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο, για να δουν ότι δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε στο περίμενε και να μην ξέρουμε τί μας βρίσκει κάθε χρονιά! Πρέπει να δράσουμε δραστικά και να δείξουμε πως έχουμε φτάσει στα όριά μας!