0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Tα δικαστηρια πολλακις εχουν ενα απροσωπο πνευμα..Οι αιρετοι μας απο την αλλη σεβονται τον κοπο μας και την αξια μας...
Έτσι πρέπει να είναι η δικαιοσύνη τυφλή και αμερόληπτη. Οι αιρετοί υποστηρίζουν τη μεριά που θέλουν να ευνοήσουν!Προτιμώ το απρόσωπο πνεύμα, από την προσωποληψία!
Προτιμας το απροσωπο πνευμα επειδη σε συμφερει..Αυτο που σε συμφερει δεν ειναι αναγκαστικα και δικαιο.
Mια αποφαση βρε παιδια εβγαλε το ΣΤΕ δεν ειναι και το αλαθητο του Παπα..Αν η κυβερνηση θελει να νομοθετησει αλλιως δε θα πρεπει να σεβαστουμε τις αποφασεις της νομιμως αρτι εκλεγεισας κυβερνησης?
Ακριβώς έτσι. Η ομόφωνη απόφαση (29-0) της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ελλάδος είναι λανθασμένη.Για αυτό η νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.... Τρομερή λογική! Εύγε!
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι αποφάσεις του ΣτΕ χρειάζονται ερμηνεία. Γιατί δεν μπορούν να είναι ξεκάθαρες και άμεσα εκτελέσιμες; Αυτό δεν αφήνει από μόνο του περιθώρια για να λειτουργούν τετοιου είδους αποφάσεις σαν τους χρησμούς της Πυθείας;
η νομίμως άρτι εκλεγείσα κυβέρνηση, όταν εξελέγη, ορκίστηκε στο σύνταγμα και αυτό πρέπει να υπηρετεί. Δεν μας ενδιαφέρει αν θέλει να νομοθετήσει αλλιώς, μπορέι να το ψάξει με όσες επιτροπές θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς παρά να σεβαστεί το νόμο Αρσένη, ο οποίος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος. Δεν μπορεί να νομοθετήσει ενάντια στο σύνταγμα, το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές εδώ. Γι' αυτό πιστεύω ότι η μόνη μέριμνά τους πλέον ειναι το πώς να μη διορίσουν, για να αποφύγουν όλες τις ομάδες.
Αρθρο 103: (Δημόσιοι υπάλληλοι)1. Oι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Kράτους και υπηρετούν το Λαό οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα. Tα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού τους ορίζονται από το νόμο.2. Kανένας δεν μπορεί να διοριστεί υπάλληλος σε οργανική θέση που δεν είναι νομοθετημένη. Eξαιρέσεις μπορεί να προβλέπονται από ειδικό νόμο, για να καλυφθούν απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες με προσωπικό που προσλαμβάνεται για ορισμένη χρονική περίοδο με σχέση ιδιωτικού δικαίου. 3. Oργανικές θέσεις ειδικού Eπιστημονικού καθώς και τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού μπορούν να πληρούνται με προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Nόμος ορίζει τους όρους για την πρόσληψη, καθώς και τις ειδικότερες εγγυήσεις τις οποίες έχει το προσωπικό που προσλαμβάνεται.4. Oι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν. Aυτοί εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τους όρους του νόμου και, εκτός από τις περιπτώσεις που αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας ή παύονται με δικαστική απόφαση, δεν μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση ούτε να υποβιβαστούν ή να παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα από μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Kατά των αποφάσεων των συμβουλίων αυτών επιτρέπεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Eπικρατείας, όπως νόμος ορίζει.5. Mε νόμο μπορεί να εξαιρούνται από τη μονιμότητα ανώτατοι διοικητικοί υπάλληλοι που κατέχουν θέσεις εκτός της υπαλληλικής ιεραρχίας, οι διοριζόμενοι απευθείας με βαθμό πρεσβευτικό, οι υπάλληλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας και των γραφείων του Πρωθυπουργού, των Yπουργών και Yφυπουργών. 6. Oι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων έχουν εφαρμογή και στους υπαλλήλους της Bουλής, οι οποίοι κατά τα λοιπά διέπονται εξ ολοκλήρου από τον Kανονισμό της, καθώς και στους υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. **7.Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 5, γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει.
ο νόμος Αρσένη δεν είναι νόμος που δεν αλλάζει....δεν υπάρχουν νόμοι που δεν αλλάζουν....ρώτα και κανένα δικηγόρο να σου εξηγήσει ...άνετα μπορεί να ψηφιστεί άλλος νόμος για τους διορισμούς συνταγματικός επίσης....
η βουλή που έχουμε δεν είναι ούτε συντακτική, ούτε αναθεωρητική, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, όσο κι αν δε σου αρέσει εσένα.