0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φίλο portokali, αυτά τα έχουμε πολυσυζητήσει...εγώ αλλιώς θέτω το ζήτημα. Για να γυρίσει ο τροχός χρειάζονται πολλές προσλήψεις. Την ευθύνη για το μπάχαλο την έχουν οι πολιτικοί κυρίως και εμείς φυσικά που τους ψηφίζουμε. Αν γίνουν αρκετές προσλήψεις θα πάψει η γκρίνια. Μας χρωστάνε προσλήψεις ενός έτος. Ας προσθέσει και τις επόμενες για να δούμε φως...προσλήψεις σημαίνει και μεταθέσεις, αποσπάσεις και ελπίδα για τους άνεργους εκπαιδευτικούς.
δεν ξέρω τι θέλουμε οι περισσότεροι το σίγουρο είναι πως οι νέοι άμα δουν τους πενιχρούς αριθμούς στις προσλήψεις θα το σκεφτούν δυο και τρεις φορές για να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία και συναγωνιζόμενοι χιλιάδες παλιούς κι ακόμα τόσους στους πίνακες αναπληρωτών....
Δεν έχεις παρά να ρωτήσεις έναν άνεργο....
Ο φόβος της ανεργίας δεν συγκρίνεται με τηναναπλήρωση... εγώ ζητώ να ανταλλάξω με όποιον θέλει... δεν βλέπω προσφορά...Τα τελευταία 6 χρόνια κανονικά θα ήμουν αναπληρώτρια, και τώρα θα μπορούσα να διοριστώ. Κάποιοι διορίστηκαν και πήγαν αναπληρωτές αντί για μένα. Πάνω από 700 φιλόλογοι διορισμένοι εκτός ασεπ και 400-1300 άτομα κάθε χρόνο αναπληρωτές... Και όσοι ήταν μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες πιο χαμηλά στον πίνακα περίμεναν με αγωνία μήπως κάτι αλλάξει, κάνοντας παράλληλα στα 35, στα 40 στα 45 ότι βρούνε... ιδιαίτερα, φροντιστήρια με 5 ευρώ την ώρα, 5μηνα, οικιακά, delivery, πωλήτριες, στα χωράφια του μπαμπά...Όλα αυτά τα χρόνια δείχναμε μεγαλοψυχία προς τους συναδέρφους μας... θα περιμέναμε κάτι αντίστοιχο... Προφανώς κάποιοι δεν μπορούν ούτε τη σκέψη να μείνουν άνεργοι... Για μας το θεωρείτε δεδομένο, και κάποιος είπε ότι μας αξίζει. Προσωπικά για μένα το money και η δουλειά δεν είναι το παν. Λυπάμε για όσους είναι το παν και κάποια στιγμή δεν θα τα έχουν....
ΣυνάδελφοιΥπάρχει περίπτωση δηλαδή, κάποιος ο οποίος έχει περάσει ΑΣΕΠ 2006 και δεν έδωσε ή δεν πέρασε το 08 και έχει πολλά μόρια από προϋπηρεσία να μην είναι στους πίνακες διοριστέων; Γιατί όλο για ΑΣΕΠ 08 ακούω
κάνεις λάθος ο νομος αρσήνη προέβλεπε 100% ΑΣΕΠ μετά κάποια χρόνια άρα θα διοριζόταν μια χαρά το 2009 σαν επιτυχούσα. αλλά με λίγες θέσεις διαφορά από τον τελευταίο διοριστέο όλοι ξέμειναν στα σπίτια τους και ουτε καν την πορτα του σχολείου δεν είδαν....
ο νομος αρσενη ετσι και δεν ηταν στους διοριστεους προεβλεπε οτι απλα μπαινεις στην.λιστα για αναπληρωτες και μετα παλι ασεπ...που αμα δεν περναγες την βαση δεν πηγαινες καν παλι αναπληρωτης. Σε ειδικοτητες που δεν συμπληρωνοντουσαν οι θεσεις των διοριστεων επειδη δεν υπηρχαν επιτυχοντες οτι εμενε κενο πηγαινε στον επομενο ασεπ. Το παραδοξο στον ν. Αρσενη ηταν οτι καποιος μπορει να περναγε την βαση να πηγαινε 2 χρονια αναπληρωτης και μετα να ξαναεδινε να μην περναγε την βαση και να μην πηγαινε πουθενα. Τωρα σν μιλας οτι θα διοριζοτανε στην θεση του 40% η του 24μηνου κ.τ.λ επειδη θα ηταν περισσοτερες οι θεσεις κ.τ.λ αυτο ειναι αλλο το οποιο οταν διναμε ασεπ συμφωνησαμε με υπευθυνη δηλωση κιολας για τις συνθηκεςνπου δωσαμε.