0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
η μόνη αδικία στην πρόταση του υπουργείου θα μπορούσε να πει κάποιος είναι οτι έπρεπε να μετρά όλους τους ασεπ. Αυτό μπορεί να αλλάξει όμως. Κάνεις γνώστης της απόφασης του Στε δεν μπορεί να πει οτι καταστρατηγείται. Αν και έχω προσφύγει εφόσον μετρά όλος ο ασεπ τότε έχουμε πλήρη συνταγματική δικαίωση. Επίσης δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προυπηρεσία δίνοντας στους επιτυγχόντες ασεπ επιπλέον ισοδύναμη προυπηρεσία 6 σχολικών ετών.
Δεν έχεις άδικο στο σκεπτικό σου όμως θα σου πω το εξής:Αν κοιτάξουμε τον πίνακα των αναπληρωτών στους φιλολόγους, με βάση αυτήν την πρόταση βγάζουμε τις ειδικές κατηγορίες, και (ίσως) τους ιδιωτικούς. Τη συνέχεια αν κοιτάξουμε τις επόμενες 300 θέσεις θα δούμε ότι είναι ζήτημα 40-50 άτομα να μην έχουν ασεπ 08. Για τους υπόλοιπους δηλαδή (με ανακατατάξεις γιατί δεν θα έχουμε μόρια ασεπ 06 καθώς και διπλά μόρια δυσπροσίτων) μικρή διαφορά έχει αν μετράει 60 και 70 ή 5 και 15 αφού τα 55 τα έχουν όλοι σαν βάση. Έτσι ανάμεσα σ’ αυτούς που στην ουσία θα ανταγωνίζονται μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η προϋπηρεσία (αν για παράδειγμα δούλεψαν πέρσι που ήταν δύσκολη χρονιά έχουν φύγει μπροστά 8-9 μόρια)Έτσι κατά τη γνώμη μου από τη μια μεριά μπαίνει σαν σημαντικός παράγοντας ο ασεπ αλλά όχι τόσο σαν επίδοση όσο σαν βάση. Σημαντικότερο κριτήριο διορισμού έτσι (με την προϋπόθεση ασεπ 08) είναι στην ουσία η προϋπηρεσία και αυτό δεν ξέρω αν είναι συμβατό με το ΣΤΕ
http://mpratis.gr/index.php/2015-04-18-07-52-27/48-19-6-2015-synedriasi-epitropis-gia-tous-monimous-diorismo
ότι λέει ο νόμος
Sikat δεν το είχα δει πάνω στη ζαλάδα μου... Ευχαριστώ που μου το διευκρινίσατε....
σημασία έχει να μην συμβεί άδικα κάτι κακό στην υγεία σου...
αυτό με την ιδιωτική προϋπηρεσία είναι το καρότο, δε θα το περάσουν τελικά, και θα το περάσουν ως επιτυχία ώστε να μετριάσουν τις αντιδράσεις...
τα μεταπτυχιακά θα μετράνε?