0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω πετύχει σε δύο ΑΣΕΠ και σε πολύ καλή σειρά. Έχω οργώσει τη μισή Ελλάδα. Γιατλι δηλαδή να μη μου δώσουν κάποια μόρια και για την παλαιότητα του πτυχίου? Κάποιοι δεν έχετε όρια κοινωνικής ευπρέπειας. Δε σημαίνει ότι στα 38 είμαι ηλικιωμένος/η. Καθένας όμως λειτουργεί ατομικιστικά και βλέποντας μόνο το κοντόφθαλμο ατομικό του συμφέρον. Απλά σας λέω ότι εμείς τελειώσαμε τη σχολή και μετά μας άλλαξαν τα δεδομένα διορισμού. Μας ταλαιπώρησαν και εσείς κοροιδεύετε. Απλά να θυμάστε ότι και εσείς κάποτε θα μεγαλώσετε και κάποιο άλλοι, νεότεροι, θα θεωρούν ότι πρέπει να προηγηθούν, γιατί εσείς θα έχετε πλέον ¨παλιώσει¨....Άκου ηλικιωμένοι.......
Όσοι έχουμε ΑΣΕΠ θα διορισθούμε δικαστικά κάποια στιγμή . Στην Ελλάδα μόνο έτσι μπορείς να βρεις το δίκιο σου ! Το υπουργείο αν δεχθεί την πρόταση της ΟΛΜΕ την οποία ήξερε δεν νομίζω ότι σήμερα την έμαθε γιατι να βάλει αυτα τα κριτήρια ; Το πιο πιθανό ειναι στο σύστημα του υπουργείου να προστεθούν και η παλαιότητα πτυχίου ή κάτι άλλο δίνοντας λίγα μορια . Το υπουργείο έδωσε όλο το βαθμό του ΑΣΕΠ γιατι σύμφωνα με το ΣΤΕ ( όπως έχουμε μάθει δικηγόροι δεν είμαστε ) πάνω στον βαθμό μπορεί να προστεθεί η προϋπηρεσία ! Σε όλο το βαθμό όχι σε μέρος του !
Μεταπτυχιακό/Διδακτορικό: Προσωπική επιλογή με οικονομική επιβάρυνση την οποία δεν μπορούν όλοι να υποστούν. Μπορώ να καταλάβω την ούτως ή άλλως χαμηλή αύξηση στον μισθό για όσους κατέχουν μεταπτυχιακό/διδακτορικό. Όμως μοριοδότηση, όχι γιατί πολύ απλά ανάγεται η μοριοδότηση σε οικονομικά κριτήρια. Αν όντως ήταν δωρεάν τα μεταπτυχιακά/διδακτορικά και υπήρχαν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε όλους, τότε όσοι επέλεγαν να μην κάνουν ας έχαναν μόρια.
300 σελίδες και αναρωτιέμαι για κάτι. Υπάρχει άραγε μια λύση που μπορεί να προσφέρει το Υπουργείο ώστε να μην αδικείται κανείς και να μην νιώθει ευνοημένος αντίστοιχα κανείς; Εγώ ρωτάω το εξής. Άντε δέχομαι ότι πρώτα θα κάνουν αιτήσεις οι αναπληρωτές και μετά θα ξεκλειδώσουν οι πίνακες. Θα ξεκλειδώσουν τουλάχιστον πριν την Α φάση ή θα έχουμε άλλα έτσι όπως το πάνε;
Ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δεν εχει να κάνει τόσο με το οικονομικό σκέλος όσο με το αν μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει σε αυτό. Υπήρχαν και υπάρχουν μεταπτυχιακά χωρίς κόστος. Υπήρχαν και υπάρχουν μεταπτυχιακά με δίδακτρα. Το να επιλέξει κάποιος να αποκτήσει έναν μεταπτυχιακό τίτλο , παραμέρισε και στερήθηκε πολλά πράγματα στη ζωή του. Μη τα ισοπεδώνεται όλα. Ευκαιρίες υπήρχαν και συνεχίζουν αν υπάρχουν. Τα ακαδημαϊκά κριτήρια είναι αυτονόητο οτι πρέπει να μοριοδοτηθούν, όπως ίσχυε πάντα.Σταματήστε αυτή την καραμέλα, και στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών έδιναν μόρια. Και στους διορισμούς και σε πίνακες αναπληρωτών, όπως ίσχυε στην ειδική αγωγή...