0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσωπικά θεωρώ πιθανή την αύξηση του ωραρίου των μονίμων (από φέτος για τους δασκάλους ), από την επόμενη χρονιά για τους καθηγητές! Και όπως έχω ξαναγράψει: μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι τοπικές κοινωνίες...
Το γνωρίζω, δυστυχώς! Αν, όμως, δεν υπάρξει και τώρα σθεναρή αντίδραση από όλους, τότε και η δημόσια εκπαίδευση θα υποβαθμιστεί για ακόμη μία φορά ( με ό,τι αυτό συνεπάγεται), αλλά και εμείς θα πρέπει να αλλάξουμε επαγγελματικά σχέδια! Θέλα να πιστεύω πως τώρα τα πράγματα δε θα είναι όπως πριν από δύο χρόνια.
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα κάνουν τίποτα,ούτε οι μόνιμοι,ούτε οι αναπληρωτές και ούτε οι γονείς ή οι εμπλεκόμενοι φορείς....κανείς. Στοιχηματίζω ο,τι θέλετε. Ειλικρινά δεν υπάρχει τίποτα αξιόμαχο στον εκπαιδευτικό τομέα. Δείτε το εξής απλό....εκατό αλλαγές γίνονται στην παιδεία και κανείς ποτέ δεν σήκωσε κεφάλι,δεν στάθηκε ώρες μπροστά στο υπουργείο,δεν έκανε απεργία διαρκείας....μην εθελοτυφλούμε....είμαστε νωθροί,νωχελικοί και παρτάκηδες.Μακάρι να έχω άδικο.Αλλά κρατήστε το μήνυμά μου και τα λέμε εν ευθέτω χρόνο.
Και εμεις μελη αυτης της κοινωνιας ειμαστε ατομιστες, συμφεροντολογοι, παρτακηδες. Δεν μπορουμε οχι να εμπνευσουμε, αλλα ουτε καν να υποψιασουμε τους νεους ανθρωπους. Ειμαστε μακραν ο πιο αναδελφος κλαδος του δημοσιου και θεωρω οτι δικαιως τραβαμε , οτι τραβαμε...
Ακριβώς.Συμφωνώ και επαυξάνω.Είμαστε οι πιο μίζεροι,οπορτουνιστές και κακοί σαν κλάδος και σαν άνθρωποι.
Δεν τους αφήνει η Τρόικα..