0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι λες συνάδελφε;;; Έλεος πια! Τότε και το διάβασμα για ΑΣΕΠ θα σου έλεγε κανεις ότι ειναι ταξικό κριτήριο γιατι οποίος διάβαζε πολυ όλη μέρα ειναι αυτός που δεν εχει ανάγκη να δουλεύει για να διαβάζει! Όσο για τα μεταπτυχιακά με εξετάσεις και υποτροφίες περάσαμε, 22 μαθήματα δώσαμε με εργασία σε κάθε ενα όσο άλλοι δούλευαν σε Πδς για το διορισμό τους χωρίς διάβασμα! Επίσης κάτι τελευταίο: έχω όλα τα κριτήρια, επιτυχία 2006, 2008, μεταπτυχιακό στη διδακτική της γλώσσας, ξένες γλώσσες και ειμαι και τρίτεκνη, αλλά αυτή την ενασχόληση με μεμονωμένα κριτήρια, η εμμονή μερικών ειναι υποτιμητική για όλους μας! Γιατι δεν προβάλλετε το μοναδικό και σύννομο κριτήριο: ΑΣΕΠ προϋπόθεση παντού και ασχολείστε με μεταπτυχιακά, τριτεκνιες κλπ. Αν έμπαινε προϋπόθεση ΑΣΕΠ θα έβγαιναν εκτός εκπαίδευσης πολλοί ιδιωτικοί, ειδικής, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι χωρίς ΑΣΕΠ! Γιατι οποία κατηγορία κι αν ειναι η αποφυγή του ΑΣΕΠ ειναι που τους κανει προβληματικούς, εκμεταλλεύτηκαν νόμους για να δουλεύουν στην εκπαίδευση χωρίς ΑΣΕΠ!
Προϋπόθεση ΑΣΕΠ χωρίς "αλλά". Παλιός, καινούργιο άμα θέλουν. Όλα τα άλλα ειναι για να ξεκινάει απο την αρχή συζήτηση για τη συζήτηση.
Στο νομο Δοαμαντοπουλου κρατουσες ή το βαθμο του τελευταιου ασεπ (οταν γινοταν) ή ενος εκ των δυο προηγουμενων (του 2006 ή του 2008 στην περιπτωση μας). Εγω θεωρω πιο λογικο και δικαιο (που φυσικα δε θα το θελει το υπουργειο) να αθροιζονται ολοι οι βαθμοι του ασεπ ωστε ενας που εχει περασει 2,3 ή και 4 ασεπ (ναι υπαρχουν και τετοιοι ανθρωποι) να μπορουν εστω ετσι να ''νικησουν'' τους ιδιωτικους με τα 100αρια και 200αρια μορια! Επισης το συστημα αυτο που προτεινουν βαθμος ασεπ 2008 + προυπηρεσια θεωρω πως θα μπορουσε να διορθωθει με τις εξης δυο προυποθεσεις:1. Το ταβανι σε προυπηρεσια να ειναι το 100 οσο και ο βαθμος ασεπ (προσωπικα θεωρω πιο χαμηλα πως θα επρεπε αλλα να βοηθησουμε λιγο και οσους δεν εχουν ασεπ)2. Οσοι ειναι επιτυχοντες σε προηγουμενο ασεπ να θεωρουνται επιτυχοντες στον ασεπ του 2008 με βαθμο τη βαση , δηλαδη το 55.
δηλαδή μια ζωή ασεπ και όποιος αντέξει,για να δουλεύει και ο Μπόνιας...πως σου φαίνεται μια τέτοια άποψη εσένα πχ troktiko με τους δύο ασεπ τους 60 μήνες και τα νησάκια;
Ας τα αυτά! ΑΣΕΠ προϋπόθεση σε κλάδους με παλιούς επιτυχόντες, δεν ειναι απαραίτητος καινούργιος. Έστω κι ένας, δε χρειάζεται να αποδεικνύεις συνεχώς τα αυτονόητα!
Από αερολογίες, όπως προανέφερε και κάποιος συνάδελφος, καλά πάμε. Όταν φτάσουμε πάλι το καλοκαίρι του 2016 με μηδενικούς διορισμούς και αύξηση ωραρίου (= - χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών ειδικά στη δευτεροβάθμια), συν το νέο μισθολόγιο από την επικείμενη κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" (δυστυχίας στην πραγματικότητα), ορισμένοι θα συνεχίζουν να συζητούν για ΑΣΕΠ, προϋπηρεσίες και τέκνα. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι...
ποσο χαλια εχουν γινει τα πραγματα. Καποτε ταωαυτονοητα ηταν να εχεις πτυχιο. Τωρα μιλαμε για ασεπ. Σε λιγο αυτονοητο θα λεμε και το διδακτορικο. Τελοσπαντων. Ολοι ειμαστε οτι μας συμφερει . Προσεχετε. Το στεβυποστηριζει το ν.αρσενη και ετσι υποστηριζεται ο ασεπ . Παραλληλα απο υο νομο αρσενη οποια τροπολογια εγινε θεωρειται παρανομη . Αφου ολοι στηριζουν τον ν. Αρσενη συμφωνα με το στε και καταργουνται ολες οι τροπολογιες -προσθηκες ας τον εφαρμοσουμε να δουμε την πικρα . Ετσι κανενας χωρις παιδαγωγικο δεν θα δινει ασεπ. Ετσι επιτυχοντες ειναι μονο οι διοριστεοι. Ολοι οι αλλοι αποτυχοντες. Ετσι ολοι που περασανε βαση αναπληρωση και μετα παλι ασεπ. Σε ειδικοτητες που δεν υπαρχουν διοριστεοι να πηγαινουν οι θεσεις στον επομενο ασεπ . Και η ομηρια θα συνεχιζεται ..
Ετσι κανενας χωρις παιδαγωγικο δεν θα δινει ασεπ.