0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή αν εγώ μένω στην Ιο και δουλεψω στο εκεί δυσπρόσιτο θα πάρω διπλά μόρια και ο συναδελφος που μένει Θεσσαλονίκη και τον στειλουν Ηράκλειο θα πάρει μονά μόρια γιατι εργάζεται σε μεγάλη πόλη!
Προστυχο εγω εμαθα στη ζωη μου, ότι είναι να καθεται κανεις στην ημιμαθεια στην αιθεροβαμοσυνη και στην ανεση του
και νααντιμετωπιζει τους συναδελφους του που εφτυσαν αιμα στα ξερονήσια χωρις τα στοιχειωδη μεσα διαβιωσης όπως πχ ιατρικη καλυψη ως καιροσκόπους.
Ιδιαιτερα εκεινους που υπηρετησαν εκει υπο την απειλη της διετους διαγραφης και χωρις- εννοείται- εντοπιοτητα!
Δε νομιζω ο αναπληρωτης σε μεγαλη πολη ακομα κι αν είναι μακρια από το σπιτι του να αντιμετωπιζει την ιδια καθημερινοτητα με τον αναπληρωτη στο δυσπροσιτο ...όλα τα υπολοιπα είναι καθαρα φωνες εντυπωσιασμου χωρις καμια αισθηση λογικης δικαιου και επαφης με την πραγματικοτητα
Η διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα είναι ένας τρόπος να καλύπτονται αποτελεσματικότερα τα κενά στα σχολεία αυτών των περιοχών. Το κυρίως ζητούμενο για το υπουργείο είναι αυτό. Όχι να "αποζημιώνται" οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται εκεί. Αν βρεθεί άλλος τρόπος να καλύπτονται τα κενά στα δυσπρόσιτα απ΄την Α φάση, τότε είναι πολύ πιθανό η διπλή μοριοδότηση να καταργηθεί.
Πρώτον το υπουργείο οφείλει να κόψει το λαιμό του να βρει το σωστό και δίκαιο τροπο.
Είτε αποτελεί κίνητρο για τον εκπαιδευτικό είτε απειλή, αφήνει αδιάφορο το υπουργείο. Ο σκοπός του επιτυγχάνεται. Το πόσο δίκαιο και ηθικό είναι αυτό, καθώς και η ελευθερία επιλογών γενικότερα είναι δυστυχώς άλλο θέμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι: για να καταργηθούν τα δυσπρόσιτα θα πρέπει να προταθεί ένας εναλλακτικός τρόπος να μη μένουν άδεια τα σχολεία στις περιοχές αυτές. Mike o διετής αποκλεισμός δεν έλυσε σε καμία περίπτωση το πρόβλημα. Όπως βλέπεις ΤΩΡΑ σκοτώνονται όλοι ποιος θα πρωτοπάει στο δυσπρόσιτο. Τώρα που μετράει διπλό.