0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κατ' εμέ η λύση είναι μία: Έχουν αρχίσει πολλές προσφυγές από πολλές και διάφορες αντικρουόμενες ομάδες. Να τελεσιδικήσουν όλες αυτές οι προσφυγές το συντομότερο δυνατό και έτσι να ξεκαθαρίσει μια και καλή τί προβλέπει το σύνταγμα καταρχάς (ως ανώτερο) και οι νόμοι κατά δεύτερον για διορισμούς και προσλήψεις.
Αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα είναι ότι οι διαδικασίες των προσλήψεων πρέπει να ελέγχονται από κάποια Ανεξάρτητη Αρχή, δεν προβλέπει τίποτα για τις ίδιες τις διαδικασίες και τα κριτήρια. Είμαι διοριστέος του ΑΣΕΠ του 2002 και νιώθω ότι ο ΑΣΕΠ δεν με έκανε καθόλου καλύτερο εκπαιδευτικό. Η προϋπηρεσία με έκανε. Ο ΑΣΕΠ δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν τρόπο επιλογής προσωπικού με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Εμένα με ενοχλεί η θεοποίηση του. Στο δε ηθικό κομμάτι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που πρέπει πρώτα να λήξουν με μεγάλο αριθμό διορισμών πριν πάμε σε νέο μοντέλο. Πχ πολλοί συνάδελφοι δεν έδωσαν ΑΣΕΠ γνωρίζοντας ότι με τους μόνιμους που ίσχυαν μπορούσαν να διοριστούν μόνιμοι με την προϋπηρεσία με συγκεκριμένα κριτήρια. Αντίστοιχα υπάρχουν διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008 που θα έπρεπε να έχουν διοριστεί. Το δίκαιο και ηθικό λοιπόν είναι να διοριστούν όσοι έπρεπε να διοριστούν το 2010 που ξεκίνησαν τα μνημόνια και στη συνέχεια να ξεκινήσει ένα νέο σύστημα διορισμών που θα ισορροπεί ανάμεσα στις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στους νέους και στην κατοχύρωση δικαιωμάτων των παλιών. Σε άλλες χώρες τα σωματεία κερδίζουν δικαιώματα κι εμείς ζητάμε να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.
Οσο δεν γινονται διορισμοι, δυστυχως δεν θα βγουμε από αυτό το τρυπάκι.
458 σελίδες και τα ίδια ...και τα ίδια ...και τα ίδια ...!Να κανονίσουμε να πάμε σε κανένα υπουργείο ή στα γραφεία της ολμε, που μας έχει γραμμένους, και να διεκδικήσουμε κανένα διορισμό δεν προβλέπεται! Μόνο κλάψα και μουρμούρα! Σφάξε με αγά μου να αγιάσω...Μου αρέσει που γράφετε σελίδες επί σελίδων για ποιον τρόπο διορισμού θεωρείτε καλύτερο και πιο δίκαιο. Ας γελάσουμε όλοι μαζί. Χα-χα.
Αυτά να τα λέμε στους Αθηναίους φίλους μας....που χρόνια τώρα τρέχουν....χα,χα,χα
Καλά...μη θεωρούμε τους Αθηναίους φταίχτες. Όποιος θέλει να διεκδικήσει κάτι, μπορεί να έρθει στην Αθήνα. Ενήλικες είμαστε. Δε θα ρίξουμε σε άλλους τη δική μας ανοργανωσιά και ούτε οι άλλοι πρέπει να τρέξουν για εμάς. Αλλά μια ζωή ο Έλληνας από άλλους τα περιμένει και στις δικαιολογίες πρώτος! Anemona, κατάλαβα ότι δε μένεις Αθήνα και αναρωτιέμαι...αλήθεια εχεις έρθει ποτέ Αθήνα για συνάντηση στο pde; Καλό βράδυ, συνάδελφοι κι ελπίζω να ξυπνήσουμε και να κάνουμε κάτι, γιατί αν δε νοιαστούμε εμείς για τον εαυτό μας, δε θα νοιαστεί κανένας υπουργός.
Αν είναι για να διεκδικήσουμε κάτι θα έρθω με κάθε κόστος.Καλό βραδύ.
Δυστυχώς,γεγονός που το έχουμε αναφέρει ξανά,κανείς μας δεν δραστηριοποιήθηκε σοβαρά με αποτέλεσμα τα πράγματα να βαίνουν εις βάρος μας πια. Όσο για έναν καλό υπουργό παιδείας δεν το ελπίζω...