0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και το καλοκαίρι θα πηγαίνει ο υπουργός στα σχολεία για να κάνει τις εφημερίες;;
Αμάν βρε Κωνσταντίνε. Δεύτερη φορά το λες για τις εφημερίες! Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα;
Απλά στη διδασκαλία μπορούν να βασιστούν ότι και με αναπληρωτές γίνεται δουλειά..Δεν είναι όμως το ίδιο..
Ας ελπίσουμε να δημιουργηθούν και εκεί προβλήματα και έτσι ίσως να ξυπνήσουν και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Ως τώρα δε τους επηρέαζε και τόσο η κατάσταση.
Μα ήδη έχουν δημιουργηθεί.. Απλά το υπουργείο δεν το παραδέχεται..Πριν 3 χρόνια είχα προσληφθεί τέλος Νοεμβρίου για να διδάξω χημεία σε λύκειο και δεν είχαν κάνει ούτε μία ώρα..Το πως πρόλαβα να τελειώσω την ύλη της Γ λυκείου, ένας Θεός ξέρει..
Το υπουργείο πότε δε θα παραδεχτεί τα προβλήματα. Αυτό θα σήμαινε να βρει και μια λυση για αυτά. Η κατάσταση πρέπει να φτάσει σε σημείο κατάρρευσης ή και να έχει καταρρεύση για να αρχίσουν να αντιδρούν.
Όλα καλά, όπως τα λες εκτός από το σημείο που θεωρείς κατάκτηση για τον κλάδο το μειωμένο ωράριο! Η Διαμαντοπούλου το έκανε για να σπάει τα πλήρη κενά σε 2-3 μειωμένου ωραρίου κι έτσι, και λιγότερα πλήρωνε το κράτος και οι αναπληρωτές δεν αποκτούσαν πολλά μόρια, για να διεκδικούν διορισμούς. Όχι και να θεωρούμε κατάκτηση την διαιώνιση της ελαστικής εργασίας και εκμετάλλευσης. Κανονικά, κανένας "σκεπτόμενος" και "μορφωμένος" -με την κυριολεκική έννοια, όχι την τυπική- αναπληρωτής δε θα δήλωνε περιοχές για μειωμενο ωράριο ούτε βέβαια να πάει να διδάξει εθελοντικά. Είναι σαν να βάζει μόνος του τις αλυσίδες στα πόδια του και είναι και πραγματικός εχθρός των συναδέλφων του!
η εφημερια ειναι 1 φορα την εβδομαδα 4 ατομα...ε ενταξει θα τα κανει 2 μπορει και 1. Αυτο δεν ειναι προβλημα
Ποιο παγωμα διορισμων;Δεν εχει ακουστει κατι τετοιο.Το Παιδειας θα επρεπε εδώ και χρονια να προχωρησει σε διορισμούς.Δεν υπηρχε κωλυμα μονο προφασεις.Τωρα,περαν των επαναπροσληψεων,η υποθεση των διοριστεων ΑΣΕΠ εχει μπλοκαρει ολες τις προσληψεις,αυτο είναι γνωστο.Θα λυθει δια της δικαστικης οδου,εντος του 16,αναγκαστικα πια.
Τωρα που βρίσκονται με την πλατη στον τοιχο και βαλλονται πανταχόθεν,να δουμε τι θα κανουν.