0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε θα τον κρίνω γιατί δεν έχω στοιχεία..Ξέρω όμως ότι είναι από τους λίγους που ενημερώνει..
Μόνο που δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά συνδικαλιστής. Αν θέλαμε απλά ενημέρωση βάζαμε έναν δημοσιογράφο που κάνει εκπαιδευτικό ρεπορτάζ. Και τώρα μπορεί να γκρινιάζει, γιατί είναι αντιπολίτευση. Αυτό είναι το κακό. Ότι οι περισσότεροι δείχνουν αγνωμοσύνη προς τον κλάδο που τους ανέδειξε και ξεχνάνε ποια είναι η δουλειά τους και από που προέρχονται. Αν δεν τους ψηφίσουμε εμείς, στην τάξη θα γυρίσουν και αυτοί. Προτιμούν όμως κάθε φορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του κλάδου να τα ξεχνάνε όταν είναι το κόμμα τους στην Κυβέρνηση. Τα προβλήματα υπάρχουν μόνο όταν είναι στην αντιπολίτευση. Αυτό δεν αφορά μόνο τον Μπράτη, αλλά λίγο πολύ τους περισσότερους συνδικαλιστές των 3 κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια (τα πιο μικρά κόμματα που ήταν στην κυβέρνηση δεν τα βάζω, γιατί η επιρροή τους ήταν μικρότερη).
Στο δια ταύτα.
Μην ξεχνάμε όμως ότι οι συνδικαλιστές της πρωτοβάθμιας έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα από τους δικούς μας..Τα παραδείγματα πάρα πολλά που το αποδεικνύουν..
Οι συνδικαλιστές της πρωτοβάθμιας δεν έχουν καταφέρει τίποτα όπως την βιώνω εγώ την πρωτοβάθμια: Ξέρεις πόσες δεκάδες χιλιάδες ώρες απλήρωτες ώρες γίνονται στην πρωτοβάθμια; είναι το τρίτο σχολικό έτος που είμαι στην πρωτοβάθμια. Κάθε χρόνο σε πολλά δημοτικά υπάρχουν κενά δεκάδων ωρών και οι μαθητές φεύγουν στην ώρα τους, γιατί δάσκαλοι και ειδικότητες δουλεύουν παραπάνω ώρες απλήρωτες. Όταν ήμουν στη δευτεροβάθμια, ακόμα και για μία ώρα ολόκληρο το χρόνο οι διευθυντές στέλνανε υπερωρία και καλά κάνανε.Το πλεονέκτημα που έχει η πρωτοβάθμια σε σχέση με τη δευτεροβάθμια είναι ότι τα κενά είναι όντως περισσότερα και πιο επιτακτικά να καλυφθούν. Το γυμνάσιο της γειτονιάς μου σχολούσε όλη την εβδομάδα στο 4ωρο. Κανένας γονιός δεν διαμαρτυρήθηκε. Σε εμάς το ολοήμερο δε λειτούργησε και αρκετοί γονείς γκρινιάξαν. Σε γειτονικό δημοτικό που δεν είναι ΕΑΕΠ δε λειτουργεί επίσης το ολοήμερο. Αυτή την εβδομάδα μας ήρθανε 3 παιδιά με μεταγραφή, γιατί σε εμάς σχολάνε τουλάχιστον στις 2. Θέλω να πω πως υπάρχει πίεση από τους γονείς για τα κενά της πρωτοβάθμιας, γιατί υπάρχει σημαντικό πρόβλημα λόγω της ηλικίας των παιδιών.Η ΟΛΜΕ είμαστε εμείς. Όταν είμαστε ανύπαρκτοι εμείς, είναι ανύπαρκτη και η ΟΛΜΕ. Αυτή είναι η αλήθεια. Η δύναμη μας είναι η συμμετοχή και συμμετοχή δεν είναι να ψηφίζουμε 1 φορά στα 2 χρόνια τον μαϊντανό του υπουργείου που ενημερώνει γρηγορότερα. Έχω τύχει σε συνελεύσεις της τοπικής ΕΛΜΕ ή του συλλόγου των δασκάλων με 30 άτομα που είχε θέματα που ενδιαφέρουν άπαντες, αλλά και εξειδικευμένα. Μην περιμένετε να κοινοποιήσουν το πρόβλημα σας άλλοι. Θα πω πχ ότι στο νομό μου υπηρετούν κάθε χρόνο δεκάδες αναπληρωτές ειδικής αγωγής που καλύπτουν εδώ και μια δεκαετία οργανικά κενά και όχι λειτουργικά κενά. Αν δεν έρθουν αυτοί όλοι μαζί στη συνέλεση να θέσουν το θέμα και να απαιτήσουν απόφαση που θα πάει στη ΔΟΕ και το ίδιο να γίνει σε δεκάδες άλλους συλλόγους, ποιος θα θέσει το θέμα; ο Μπράτης που κάνει πολιτική καριέρα; η δύναμη των συλλόγων είναι τα μέλη τους και το αν τα μέλη συμμετέχουν και καθορίζουν τις εξελίξεις. Όταν αφήνουμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ σε 5-10 κομματικά στελέχη και μάλιστα κυβερνητικών κομμάτων, το πιο πιθανό είναι να κάνουν πολιτική καριέρα στην πλάτη μας και να μας πουλήσουν.
Για άλλη μια φορά τεράστια ποσά δαπανήθηκαν για τις προεκλογικές αφίσες των κομμάτων. Στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας δεν έχει μείνει φανάρι, πινακίδα ή κολώνα της ΔΕΗ χωρίς αφίσα, κυρίως ενός συγκεκριμένου κόμματος. Πόσοι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να διοριστούν με όλα αυτά τα χρήματα, όταν μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων παραμένουν χιλιάδες κενά ...
ποιος το είπε αυτό;
το δεύτερο μισό της τοποθέτησής σου gia 96 με βρίσκει σύμφωνο. Το πρώτο έχει κενά. Δηλαδή παλιούς επιτυχόντες ΑΣΕΠ , με 60 και βάλε μήνες προυπηρεσίας που θα αυξηθεί προφανως φέτος τι θα τους πεις ;; Να ξαναδώσουν ΑΣΕΠ;;Άκου να δεις. Συμφωνώ με την αγωνία των νεοτέρων. και την συμμερίζομαι απόλυτα. Αλλά δυστυχώς οι στυμμένες λεμονόκουπες πρέπει και επιβάλλεται να προηγηθούν, πως να το κάνουμε. όταν και αν και εφόσον... Χαιρετώ.