0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω την εντύπωση ότι το ΣτΕ, σε αντίθεση με το Διοικητικό Δικαστήριο, δε δίνει τόσο σημασία στους νόμους, αλλά στο σύνταγμα. Κρίνει νόμους και νομοθετικά πλαίσια με βάση το σύνταγμα και θέτει τα πλαίσια μέσα στα οποία μπορούν να κινηθούν μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Οπότε δε νομίζω να είναι θέμα Αρσένη. Και ο νόμος Αρσένη ένας απλός νόμος είναι, όπως της Διαμαντοπούλου. Δε μπορεί να πει το ΣτΕ ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου βγαίνει άκυρος γιατί αντιτίθεται σε έναν άλλο νόμο. Αν το πρόβλημα ήταν ότι συνυπάρχουν οι 2 νόμοι και λένε αντιφατικά πράγματα, θα έφερναν μια τροπολογία που θα καταργούσε τις διατάξεις του νόμου Αρσένη. Άρα το πρόβλημα είναι ευρύτερο και εδράζεται στο τί προβλέπει το σύνταγμα. Κι εγώ πιστεύω ότι η απόφαση θα θέτει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, αν φυσικά τη νοιάζει η νομιμότητα. Γιατί πολλά έχουν δει τα ματάκια μας...Το "σε 1-2 μέρες" πόσο σίγουρο είναι; Είναι σημαντικό το θέμα και όσο να'ναι μια αγωνία την έχουμε...
τελικά ξέρει κανείς να μας πληροφορήσει υπεύθυνα αν το δικαστήριο καθόρισε την βαρύτητα της προϋπηρεσίας ή όχι ; τελικά το πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει το υπουργείο...οποιαδήποτε υποβάθμισή της θα έχει πολιτικό κόστος για όποιον πράσινο, γαλάζιο ή ροζ την υποβαθμίσει....οπότε μάλλον πάμε για ένα ριζικά νέο σύστημα αφου διορίσει τους εναπομείναντες
Το προβλημα στο συστημα διορισμων ειναι ο τροπος με τον οποιο θα μπουνε οι νεοι οι πτυχιουχοι. Γιαυτο και τα νε α που ανεφερε ο gr
Τι πολιτικο κοστος θα εχει; 20.000 ειναι οι ανακυκλωμενοι αναπληρωτες και 100.000 και βαλε οι αδιοριστοι...δεν βαρεθηκες ρε πορτοκαλακι με αυτη την χειραγωγηση;;
Υπαρχει λομπι που πιεζει απο μεσα για την προυπηρεσια.Δεν ειναι απλα τα πραγματα.
Παιδια δεν κρατιεμαι άλλο ............πήρα τηλ τον κ. Χατζηφώτη , μου ξεκαθαρισαν ότι η αποφαση σχετικα σχετικα με την προσφυγη των επιτυχόντων για τους πίνακες αναπληρωτων είναι ΘΕΤΙΚΗ για τους προσφυγέντες και ότι το υπουργείο οφείλει να να διορίζει μόνο από επιτυχόντες ασεπ.... ααα και η μοριοδότηση της προυπηρεσιασ πρέπει να ειναι μικρή και όχι βεβαια μήνας και μοριο . Θα μας στειλουν μέιλ με την απόφαση αναλυτικα .Αυτά ..
από τηλεφωνική επικοινωνία με δικηγορικό γραφείο Κολλύρη πριν από 3 λεπτά: η απόφαση του ΣτΕ δεν καθορίζει τον βαθμό υπολογισμού της προϋπηρεσίας δηλαδη 0,1 ο μήνας δουλειά του ΣτΕ είναι να διορθώνει λανθασμένες διοικητικές αποφάσεις όχι να καθορίζει το τι θα θεσπίσει η πολιτεία