0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
έχει δικαίωμα...δηλαδή μπορείς να φανταστείς τι θα γινότανε άν πήγαινε ο καθένας στα δικαστήρια επειδή δεν του άρεσε η πριμοδότηση των προσόντων....ανεργίας,πολυτεκνίας,τριτεκνίας, προϋπηρεσίας, ecdl; θα γελάγανε οι δικαστές...
Μπορείς να επικαλεστείς όμως ισότητα, αξιοκρατία κλπ. Αν είναι παρανοϊκή η μοριοδότηση, εγώ πιστεύω θα έχουμε προσφυγές. Αν περνούσε του Κουράκη, πιστεύω θα είχαμε
η επίκληση των στενών δημοσιονομικών όλα θα τα ακυρώσει...στο μεταξύ ως τον Απρίλιο ίσως να έχει βγάλει άλλο σύστημα και τότε ίσως συζητάμε επί άλλης βάσηςΥΓ Ποια διεξαγωγή; εδώ έχει εναπομείνατες διοριστέους από το 08;
Tα "στενά δημοσιονομικά" με ένα υψηλό παράβολο που θα πληρώσουν οι υποψήφιοι μπορούν να αρθούν. Εδώ διεξάγονται κάθε χρονο πανελλήνιες που είναι πολλαπλάσια κοστοβόρες. Και λίγοι να είναι οι διορισμοί που μπορεί να κάνει το υπουργείο, εφόσον ο γραπτός διαγωνισμός θα αποτελεί προυπόθεση και για τους αναπληρωτές, μια χαρά δικαιολογείται η διεξαγωγή του, και ηθικά και οικονομικά.Εκτός αν προτιμήσουν την πιο οικονομική λύση της μη διεξαγωγής, και λάβουν υπόψη μόνο τις ήδη υπάρχουσες επιτυχίες του '06 και του ΄08. Αλλά αυτό θα εγήρει μεγάλα ερωτήματα περί δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης.
τι πάει να πει παρανοϊκή; είναι σχετικό...γιατί του Κουρακη το σχέδιο θα προκαλούσε προσφυγές;
Κι εγώ πιστεύω ότι αν μένει πολύς κόσμος έξω (εξαρτάται βέβαια και αν σε αυτούς ανήκουν οι ημέτεροι, όπως πάντα στην Ελλάδα), θα αναγκαστούν να κάνουν. Πρώτα θα βάλουν του νομικούς συμβούλους τους να ξεκοκκαλίσουν την απόφαση για να βρουν παραθυράκια. Αν δεν τα καταφέρουν, πιθανώς το καλοκαίρι να έχουμε ΑΣΕΠ. Ξέρει κανείς με σιγουριά (να μας το παραθέσει αν είναι δυνατόν), πόσος χρόνος πρέπει να παρεμβληθεί ανάμεσα στην ημερομηνία ανακοίνωσης και στην ημερομηνία διεξαγωγής; ΥΓ: Διαβάζοντας ξανά το νόμο Διαμαντοπούλου και τα άρθρα που λέει ο Χατζηφώτης ότι κρίθηκαν συνταγματικά, είδα ότι λέει ότι το υπουργείο πρέπει να ανακοινώνει στην προκήρυξη και το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα. Τώρα δε ξέρω αν πρέπει να είναι συγκεκριμένη ημερομηνία ή αν αρκεί το να θέσει ένα ανώτατο όριο.
το στενά δημοσιονομικά δεν αφορά το κόστος διεξαγωγής αλλά την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των προσλήψεωνΤώρα για το ηθικά δεν είναι είναι απόλυτο...ηθικές προσλήψεις είναι και με μόρια ....δηλαδή οι προσλήψεις σε άλλα υπουργεία με μόρια, τι είναι; δεν ξέρω αν είναι ηθικό είναι προκλητικό και εξουθενωτικό να γίνει κάθε μορφής ασεπ για θέσεις ψίχουλα κι εδώ θα είμαστε να καταγράψουμε τις οργίλες αντιδράσεις...
Έχω ξαναπεί ότι δεν είναι το θέμα το είδος των κριτηρίων, αλλά η βαρύτητα του καθενός. Δεν πρόκειται κανένας ΑΣΕΠ να δεχθεί ένα σύστημα όπου η προυπηρεσία θα μετρά απεριόριστα και χωρίς "ταβάνι", δηλαδή θα δίνει πχ 80 ή 100 μόρια και το μεταπτυχιακό θα δίνει 3. Γιατί τότε θα μιλάμε για φωτογραφικό σύστημα που θα ευνοεί συγκεκριμένη μερίδα υποψηφίων.
Αν παει σε μοριοδοτηση η μοριοδοτηση ειναι συγκεκριμενη και καθοριζεται απο τον ασεπ. Αν το υπουργειο θελησει δικες του μοριοδοτησεις το ΑΣΕΠ δεν θα το δεχθει. Η μοριοδοτηση ειτε πτυχιων ειτε κοινωνικων κριτηριων ειναι συγκεκριμενη. Δεν μπορει το υπουργειο να πει εγω θελω να πιανει η προυπηρεσια 99% και ολα τα αλλα 1%...Ειναι αντισυνταγματικο. Τα πλαισια που καθοριζονται και η μοριοδοτηση στο ΑΣΕπ ειναι συγκεκριμενα σε ολες τις προκυρηξεις . Το υπουργειο απλα εχει επιλογη τι θα βαλει( κοινωνικα---πτυχια---μεταπτυχιακα κ.ο.κ). Οχι το ποσο θα πιασει το καθενα. το ποσο θα πιασει το καθενα ειναι στανταρ σε καθε προκυρηξη.
Ξαναείδα πριν λίγες ώρες ξανά το νόμο Διαμαντοπούλου και έφριξα: 4+ παιδιά: 10 μονάδες3 παιδιά: 5 μονάδεςΜεταπτυχιακό: 3 μονάδεςΔιδακτορικό: 5 μονάδες