0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φέτος έχουν και πιο πολλά κενά καθώς έφυγαν αρκετοί με μετάθεση..
Και για να θυμηθούμε, αυτή η κατάσταση έχει διαμορφωθεί παρά την αύξηση του ωραρίου, παρά το κλείσιμο σχολείων, παρά τις συγχωνεύσεις σχολείων, παρά την αύξηση των μαθητών στα τμήματα. Το πτώμα έχει αρχίσει και βρωμάει, παρά τα αποσμητικά που βάζουν. Τέλος, παλιότερο ένας καθηγητής είχε ένα κίνητρο να μείνει στην επαρχία για να μαζέψει μόρια. Τώρα, και που τα μαζεύουμε τι ακριβώς τα κάνουμε; Επίσης, με 700 και 800 ευρώ δεν μπορείς να μείνεις στην επαρχία, γι αυτό έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις για απόσπαση. Τι δεν καταλαβαίνουν; Ποιο το κίνητρο για να μείνει ο άλλος στο νησί ή στο κατσάβραχο;
Στην επαρχία, πάντως, έχω διαπιστώσει ότι ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά για τους ντόπιους και άλλα για όσους δεν είναι. Αυτή η διεύθυνση αναρωτιέμαι αν είναι το ίδιο αυστηρή με τους Ευρυτάνες. Για παράδειγμα, αν κάποιος από σχολείο ζητά απόσπαση στη διεύθυνση, φαντάζομαι δεν τον δεσμεύουν μέχρι να έρθει αντικαταστάτης. Αυτά πιστεύω να τα εφαρμόζουν σε όποιον φουκαρά θέλει να πάει πιο κοντά στο σπίτι του και τα παιδιά του.
Eμείς πήγαμε στις 9, γράψαμε σε λίστα τα στοιχεία μας,για να ετοιμαστεί το πρακτικό, μας μοίρασαν σε κοντινά σχολεία, παρουσιαστήκαμε και στο σχολείο, υπογράψαμε πράξη ανάληψης και στο σχολείο,εκεί μας ανέθεσαν καθήκοντα μέχρι και την Παρασκευή και αργά το μεσημέρι γυρίσαμε στη ΔΔΕ να υπογράψουμε και εκεί το πρακτικό ανάληψης. θα ειδοποιήσουν με φαξ το Πυσδε οργανικής μας αυτοί.Μήπως τελικά πάει όντως για Παρασκευή η ανακοίνωση των αποσπάσεων;Α!, ξέχασα να σας πως ότι μας είπαν ότι είχαμε υποχρέωση να παρουσιαστούμε στην οργανική μας και γι΄αυτό μας ζητήθηκε να υπογράψουμε υπευθυνη δήλωση ότι δεν δυνάμεθα να πάμε στην οργανική μας και να αναφέρουμε και τους λόγους που δε δυνάμεθα.Αν μιλήσει κανείς με αιρετούς, ας μας ενημερώσει!
Εγώ πάντως απορώ πώς γίνεται η κάθε δδε να ερμηνεύει την εγκύκλιο διαφορετικα! !! Είμαι στην άτυχη περίπτωση και η δδε που παρουσιαστήκαι κ αυτή που ανήκω οργανικά να θεωρούν ότι είχε ισχύ μόνο για σήμερα. ..αν και κατάφερα να πάρω τηλεφωνική διαβεβαίωση από το υπουργείο για το αντίθετο, κάνεις δεν είναι διατεθιμενος να το επιβεβαιώσει με ένα τηλ στο υπουργείο. .προφανώς έτσι τους βολεύει. ..το ερώτημα όμως είναι τι κάνω αύριο? Η διευθύντρια θα με βγάλει α.α. εφόσον την καλύπτει κ η δδε...