0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω κανει πολλες αναφορες πανω στο αδικο μετρο της μεταφορας προυπηρεσιας απο ειδικη στη γενικη...ενα μετρο που δυστυχως ειναι αδικο για δεκαδες αναπληρωτες..που δεν ειναι και στους δυο πινακες..
1 πάντοτε έτσι ήταν η προϋπηρεσία της ειδικής, ίσχυε και στην γενική, απλά εσύ τώρα το κατάλαβες γιατί άνοιξαν οι πίνακες,2 η περιπτωσιολογία όπως αυτή για κάποιον πε19 που όπως λες πήρε σεμινάριο πριν πάρει πτυχίο, ακόμα και έτσι να είναι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους χιλιάδες. Σε κάθε περίπτωση αν θεωρείς ότι είναι παράνομο τότε κάνε ένσταση. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Με την λογική αυτή ένας που δίνει ΑΣΕΠ (λέμε τώρα) δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πτυχίο αγγλικών ή Η/Υ που πήρε πριν πάρει το βασικό του πτυχίο.3 η προϋπηρεσία είναι προϋπηρεσία δεν σβήνει επειδή δεν δέχτηκε κάποιος έναν διορισμό... αυτή είναι η ουσίαόποιος έχει 2 επιλογές λοιπόν μπορεί και παίζει με αυτές στα πλαίσια που τον συμφέρει... ναι είναι δίκαιο αυτή είναι η άποψη μου, αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού χρόνια τώρα.
3. Υποψήφιος σε κλάδο της Γενικής Εκπαίδευσης καισε κλάδο της Ειδικής Αγωγής.Υποψήφιος εκπ/κός ο οποίος κατατάσσεται σε πίνα−κες αναπληρωτών της Γενικής Εκπαίδευσης και στουςαντίστοιχους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα μετην κατά περίπτωση ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωσηπρόσληψής του ως αναπληρωτή:α. με πλήρες ωράριο από πίνακες της Ειδικής Αγωγήςαναστέλλεται η υποψηφιότητά του στους πίνακες τηςΓενικής Εκπαίδευσης (και αντιστρόφως).β. με μειωμένο ωράριο από πίνακες της Ειδικής Αγω−γής, ο εκπ/κός, εφόσον αναλάβει υπηρεσία και δενπαραιτηθεί, παραμένει υποψήφιος στους πίνακες τηςΓενικής Εκπαίδευσης μόνο για πρόσληψη με πλήρεςωράριο διδασκαλίας (και αντιστρόφως).
Kανεις λαθος ..εγω εδω και 4 χρονια το εχω επισημανει...και δεν το καταλαβα τωρα..εν πας περιπτωση οι του κλαδου π19-π20 ας μελετησουν λιγο τους πινακες και θα δουν ποσοι ηρθαν απο πινακα μηδενικης προυπηρεσιας και ποσοι ειναι μεσα στους 300 ...τωρα αν θα κανω ενσταση!!!δεν νομιζω οτι θα γινει κατι ...αλλα υπαρχει και αλλος δρομος....
Δεν πάτε καλά.Αυτοί που δουλεύουν στην ειδική αγωγή θα δουλέψουν και φέτος στην ειδική αγωγή.Ποιο το ζόρι σας;Και θα το ξαναπώ.Για να θέλει ένας της ειδικής να δουλέψει στη γενική αγωγή, μάλλον ένας μόνιμος (της γενικής φυσικά)του έχει φάει την θέση.
Γλυκιά μου δηιάνειρα θα ήθελα να σε ρωτήσω... γιατί ένας που παίζει και στους δυο πίνακες ,με καλή σειρά και στους δυο, να επιλέξει... αν και εργαζεται χρόνια στην ειδική..... την ειδική και όχι την γενική? σε περίπτωση που γίνει πρώτη η κλήση της γενικής. Μήπως είναι γιαυτον μια ευκαιρία να εργαστεί στην γενική και επιτέλους να μεταπηδήσει σε αυτήν... αφου τοσα χρόνια εργαστηκε στην ψυχοφθόρα ειδική... ?
Γλυκέ συνάδελφε... Αρχικά, δεν ΄΄παίζουμε΄΄ και στους δύο πίνακες. Η προϋπηρεσία που αποκτάμε δουλεύοντας σε δομές της ειδικής αγωγής του δημόσιου σχολείου προσμετράται στους πίνακες του βασικού πτυχίου μας, το οποίο άλλωστε δεν καταργείται. Μπορείς σχετικά να διαβάσεις την ανάρτησή μου σε αυτή τη σελίδα λίγο παραπάνω. Δεύτερον, στην ψυχοφθόρα ειδική που αναφέρεσαι -νομίζω χωρίς δόση ειρωνείας- εργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, έχουμε μια αρκετά καλή σειρά που μας βοηθάει -μετά από αυτά τα αρκετά χρόνια- συνήθως να προσεγγίζουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τις περιοχές που επιλέγουμε. Επίσης, έχουμε και το υλικό των μαθημάτων μας έτοιμο και συνεχώς το εμπλουτίζουμε. Τρίτον, μια τυχόν πρόσληψη στη γενική αγωγή, δεν είναι η ΄΄ξεκούραστη΄΄ επιλογή που έχεις στο μυαλό σου, καθώς αντιλαμβάνεσαι ότι θα χρειαστεί να κάνουμε φτου κι απ'την αρχή νέο υλικό και να διαβάσουμε από την αρχή μαθήματα που ίσως δεν έχουμε ως τώρα διδάξει, καθώς όπως φαντάζομαι γνωρίζεις στα Λύκεια δεν λειτουργούν Τ.Ε. Τέταρτον, μια τυχόν πρόσληψη στη γενική αγωγή, μπορεί και να μας στείλει τελικά σε επιλογές που δεν έχουμε βάλει, καθώς τα κενά της Γενικής δεν είναι τόσο προβλέψιμα και πια γνωστά σε μας, όσο είναι αυτά στην ειδική. Πέμπτον, η πλειοψηφία όσον εργαζόμαστε στην ειδική αγωγή επιθυμούμε να παραμείνουμε εκεί, με την προϋπόθεση βέβαια να ανοίξουν οργανικές θέσεις και να μπορούμε να εργαζόμαστε ως αναπληρωτές με κάποιον στόχο, όπως κάνουν και όλοι οι συνάδελφοι της Γενικής.
καλησπέρα ! προς θεού σε όσα έχω γράψει δεν υπάρχει ίχνος ειρωνείας.. σεβομαι απόλυτα το λειτούργημα και τη δουλειά που κάνετε. σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και προσπαθώ να την κατανοήσω , μιας και εγώ δεν συμμετέχω στην ειδική αγωγή. Είναι πολύ λογικά οσα περιγράφεις.. αλλά εξήγησε μου το εξής... την αίτηση στην εγκύκλιο της γενικής για ποιο λόγο την κάνει κάποιος... που βρίσκεται ήδη ψηλά στον πίνακα της ειδικής...? σημαίνει ότι μπορεί και να αποσύρει την αίτηση του?.. δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να μπει στη διαδικασία αυτή.. αν μπορεις μου λές. σ ευχαριστώ
Σχετικά με το θέμα της στελέχωσης των δομών Ε.Α.Ε. με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε., Ε.Ε.Π. και Ε.