0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Που ήσουν πέρσι το καλοκαίρι όταν ο αγαπητός υπουργός των δασκάλων, λοβ, πέρασε αυτό το έκτρωμα;;
Τι εγινε εδω ρε παιδια? Δεν καταλαβαίνω....νομίζω οτι το χάνω. Νιώθουν αδικημένοι οι δασκαλοι? Που δουλέυουν απο τα 22 τους μόλις παρουν το πτυχίο? Πηγαίναμε στη λεσχη για φαγητό και νόμιζα οτι εμπαινα σε φοιτητική εστία. Και τους άκουγα να λένε μας μείωσαν το μισθό και δεν βγαίνουμε και ότι καθυστερησαν να μας πληρώσουν.........Και εγώ σκεφτόμουν το δάνειο που πρεπει να πληρώσω και τι λεφτα να στείλω στην οικογένεια και με επιανε ανατριχίλα.
Ναι αλλά οι λίγοι νόμοι βλέπεις ότι αφήνουν πάντα κάποιον αδικημένο. Γιατί να μην αλλάξει αυτό; Γιατί πάντα κάποιος να αδικείται;Αυτός που δούλεψε πιο πολύ δεν σημαίνει ότι αξίζει κάτι παραπάνω. Εγώ δεν μπορώ να ξενιτεύομαι, δηλώνω κοντινές περιοχές, και ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ του να με παίρνουν αργότερα. Μακάρι να με έπαιρναν από Σεπτέμβρη. Γιατί να χάσω και τη θέση μου;Ο άλλος που κι αυτός θα ήθελε να τον παίρνουν κοντά στο μέρος του, γιατί έβαζε το κουτάκι; Το έβαζε διότι δεν είχε τη σειρά μου. Γιατί δεν είχε τη σειρά μου; Διότι πήρε το πτυχίο αργότερα. Τι να κάνουμε; Όταν εγώ σπούδαζα, αυτός ήταν μαθητής γυμνασίου ή λυκείου. Δεν μπορούν να εξισωθούν αυτά. Όπως εγώ δεν ζητώ να πάρω τη θέση ατόμων που πήραν το πτυχίο τους νωρίτερα από μένα, έτσι απαιτώ να μην το κάνουν άλλοι εναντίον μου.
Ποια συναδεφικότητα παιδί μου....εδω σου μιλάω για άλλο κόσμο......αδυνατείς να καταλάβεις και δεν φταίς εσύ απλα δε σε βοηθούν οι εμπειρίες
Δεν έχει σημασία, ας έχουν δουλέψει παραπάνω έστω και μία μέρα, προηγούνται.
Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι η επετηρίδα μας έχει τελειώσει από το '97 - '98 αν δε κάνω λάθος.
Epic!!!! Απλά Θεός! Υποκλίνομαι!
Είσαι δάσκαλος και θέλεις τον 3848;;;;;;;;; ΓΙΑΤΙ;;;;;; ΕΧΕΙΣ ΑΣΕΠ;;;;;;
Δεν μπορούν να εφαρμόζονται οι νόμοι επιλεκτικά όπου μας αρέσει, επειδή έχασα— ες θέσεις στον πίνακα.
Στους υπόλοιπους συναδέλφους να πω να μην το βάλουν κάτω. Είμαστε αρκετά άτομα τα οποία έχουμε ευνοηθεί με το άνοιγμα των πινάκων αλλά βλέπουμε την ταραχή που έχει προκαλέσει.Θα αγωνιστούμε μαζί σας κι ας μην καταφέρουμε τίποτα.Τουλάχιστον θα αγωνιστούμε.Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε αστείο και χαζό όποιον συνάδελφο ακολούθησε τον νόμο.
Τι εγινε εδω ρε παιδια? Δεν καταλαβαίνω....νομίζω οτι το χάνω. Νιώθουν αδικημένοι οι δασκαλοι? Που δουλέυουν απο τα 22 τους μόλις παρουν το πτυχίο?
RESPECT ! έλιωσα βραδιάτικα να είσαι καλά φίλε
Γελάς αλλά δεν τολμάς να απαντήσεις γιατί δεν έχεις επιχειρήματα. Από πότε όποιος δεν βάζει το κουτάκι πρέπει να τιμωρείται; Ε;;;; Θα απαντήσεις ή μούγκα; Αν πρέπει να τιμωρείται, τότε γιατί να είναι επιλογή; Ας μην υπάρχει και να το θεωρούν για όλους μας ότι το δηλώσαμε. Τι ρόλο βαράει η "ελευθερία επιλογής"; Για να κοροϊδευόμαστε;;;;;;;;;Αλλά τι να περιμένω από ατομα που μόνο να γελάνε ξέρουνε... το λέω γιατί αυτό δείχνεις.
βολευόντουσαν που ήταν παγωμένοι...αλλά που αποσκοπεί αυτή η απόφαση ότι οι πίνακες πρέπει να είναι παγωμένοι ? πια η λογική της ? εξυπηρετεί την παιδεία ? το κοινωνικό σύνολο ? τους εκπαιδευτικούς ? μόνο όσοι εκπαιδευτικοί είναι σε καλή θέση σε εκείνους τους πίνακες, κανένα άλλο, δεν έχει νόημα.Λέτε ότι αν ανοίξουν οι πίνακες δεν θα γίνει ασεπ και γιαυτό αγωνίζεστε να μην ανοίξουν, συγνώμη αλλά μεγαλύτερη μπούρδα δεν έχω ξανακούσει. Ποιος σας υπόγραψε συμβόλαιο ότι θα γίνει ασεπ με κλειστούς πίνακες ή δεν θα γίνει με ανοιχτούς ?
και μετά από τέτοιες χειμαρρώδεις λογομαχίες βγάλαμε κανένα σχετικό συμπέρασμα για το τι θα γίνει τελικά με την εγκύκλιο;;αυτό ήταν το θέμα αν δεν κάνω λάθος ..
Εγω νομιζω πως τελικα θα επιχειρησει το υπουργειο να τα κουκουλωσει ολα και να αποφυγει δικαστικες διαμαχες κλπ κρατωντας κλειστους πινακες αναπληρωτων και θεσπιζοντας ενα συστυμα διορισμων σαν αυτο βαθμος ασεπ + προυπηρεσια που ομως δε θα διορισει κανενα. Οσοι κανουν δικαστηρια για να ξεκλειδωσουν οι πινακες για ολα τα χρονια δεν εχουν τυχει να συμβει, ειναι αυτονοητο. Οσοι κανουν δικαστηρια για να μην ξεκλειδωσουν οι πινακες εχουν πιθανοτητες να δικαιωθουν. Οσοι θελουν να φυγουν απο τους πινακες οσοι δεν εχουν κανενα ασεπ και αυτοι εχουν καποιες λιγες πιθανοτητες δικαιωσης. Οποτε προσωπικη μου αποψη πως θα μεινουν κλειδωμενοι οι πινακες μεχρι τη (θεωρητικα παντα) διεξαγωγη του επομενου ασεπ , που μπορει να παρει καποια χρονια βεβαια.Τελος να θυμισω οτι απο ολο τον 3848 το 2010 υπηρχε μια πολυ σημαντικη λεπτομερεια που ελεγε (σε λιγο ελευθερη μεταφραση) : πινακες κλειδωμενοι μεχρι τη διεξαγωγη του επομενου ασεπ (δεν προσδιοριζε ετος!!). Οποτε αν και προσωικα με ωφελει το ξεκλειδωμα θεωρω πως ειναι αδικο τοσο απο ηθικης μεριας (εβαζε ο καθενας κουτακι και ελεγε ελα ρε συ , στην Ελλαδα ειμαστε , δε μπορει καποιος θα ρθει και θα ξαναμετρησει η προυπηρεσια με μηνα και μοριο, καποιος θα αλλαξει το νομο) αλλα και απο νομικης μεριας. Το ξεκλειδωμα ψιλοεγινε (οπως λιγο πολυ περιμεναμε πολλοι, και εγω φυσικα, γιαυτο και δουλευα εγκαιρα) αλλα μην το παρουσιαζουμε πως ειναι και ηθικο αλλα κυριως νομιμο το να ξεκλειδωσουν. Και εγω ενιωσα ωραια που ανεβηκα θεσεις επειδη ξενιτευτικα νωριτερα απο αλλους αλλα δε μπορω να πεισω τον εαυτο μου οτι ειναι και δικαιο.