Σύνολο ψηφοφόρων: 31
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακριβως επειδη δουλευω τα τελεταια χρονια σε ΕΑΕΠ και οχι μονο σε ενα, αναπληρωτη δεν εχω δει κανενα. Μονιμους, αποσπασμενους, μεταταγμενους ναι, αναπληρωτες οχι. Μακαρι να υπαρχει δυνατοτητα του χρονου για αναπληρωτες. Οταν δεν υπαρχουν χρηματα ομως, οι αναγκες θα καλυφθουν οπως οπως, η δεν θα καλυφθουν. Υπαρχουν τομεις που θα προηγηθουν στην καλυψη τους οικονομικα. Στο σχολειο του γιου μου φετος που ειναι ΕΑΕΠ, δεν πηγε αναπληρωτης για εικαστικα και δεν εκαναν και οταν βγηκε σε αδεια δασκαλος στη μεση της χρονιας, μετακινηθηκε ο δασκαλος του ολοημερου στην κανονικη βαρδια. Το δε ολοημερο καλυφθηκε με αποσπασμενη απο εγγυτερη περιοχη απο διπλανο ΠΥΣΠΕ γιατι αν και συζυγος στρατιωτικου στο αρχικο πυσπε αποσπασης δεν ειχε ωρες. Αν αυτα εγιναν περσι, φαντασου φετος.
Αυτή την πληροφόρηση που έδωσες για το ΕΣΠΑ εγώ προσωπικά δεν τι γνώριζα. Νόμιζα και εγώ ότι το ΕΣΠΑ παγώνει και αυτό σε ενδεχόμενη μη συμφωνία. Το θέμα είναι ότι ακούστηκε σήμερα στα κανάλια από κάποιο ομιλητή δεν συγκράτησα το όνομά του δυστυχώς, ότι έχουν απομείνει διαθέσιμα μόνο 29 δις από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ και υπάρχει σκέψη να πληρώσουν μισθωτούς και συνταξιούχους από αυτά τα χρήματα. Είναι ενδιαφέρον να δούμε που θα πάνε τελικά αυτά τα χρήματα... Ποιος θα πρωτοπληρωθεί από αυτά και αν τα χρησιμοποιήσουν τώρα τι θα μείνει για να γίνουν πιστώσεις το Φθινόπωρο για τους αναπληρωτές. Έπειτα το θέμα με τους αναπληρωτές είναι και πρακτικό, ποιος θα πάει στα νησιά ή γενικότερα εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας του με ημερίσιο όριο 60 ευρώ ή και κάτω από 60 όταν έχει έξοδα διαμονής, μετακίνησης κλπ ή όταν υπάρχει η σκέψη για υποσχετικές στους δημοσίους υπαλλήλους;