0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολύ σημαντική παράμετρος το οτι δεν το ήξεραν γιατί δεν ήταν ξεκάθαρο όταν διορίστηκαν.Το θέμα βύσματος ή ειδικοτήτων που παίρνουν πιο εύκολα απόσπαση είναι άλλο θέμα (που επηρεάζει βέβαια το αποτέλεσμα).
Καλησπέρα συνάδελφοι. Έκανα για πρώτη φορά αίτηση μετάθεσης και δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με τη διαδικασία. Η απορία μου είναι σχετικά με τις βάσεις μεταθέσεων. Τι σημαίνει βάση? Μπορεί δηλαδή ενώ κάποιος νομός έχει πάρα πολλά κενά και μικρή ζήτηση να μη μετατεθεί κάποιος σε αυτόν επειδή δεν πιάνει τη βάση της περιοχής? Και αν είναι έτσι, για να ξέρουμε αν πιάνουμε τη βάση κοιτάζουμε τα μόριά μας? Ας με φωτίσει κάποιος! Ευχαριστώ
Δηλαδή οι βάσεις είναι κατι σαν στατιστικο ας πουμε που βγαινει αφου πραγματοποιηθουν οι μεταθεσεις?
Ναι, θεωρητικά παίζει ρόλο για να έχεις εικόνα του τι γίνεται. Πρακτικά κάθε χρόνο τα πράγματα αλλάζουν
Αυτό που δεν ήξεραν ήταν η ραγδαία πτώση μισθού χωρίς μάλιστα προσωπικές διαφορέςΗξεραν όμως ότι εκπαιδευτικός σημαίνει κάποια συν και κάποια πλην.
Φίλε guest, πέρα από την πτώση του μισθού, που ισχύει για όλο τον κόσμο, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος μόνιμος σήμερα ο οποίος μπαίνοντας στην εκπαίδευση να ήξερε ότι ίσως θα χρειαζόταν να περάσουν κάποιες δεκαετίες μερικές φορές, για να τοποθετηθεί κοντά στο σπίτι του.
Ξέρουμε όλοι που διοριστήκαμε και που βάλαμε να πάμε. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μείνουμε αιώνια εκεί που πρωτοπήγαμε. Αν δεν μας αρέσει αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, αν και εφόσον μπορούμε.
Συγγνώμη, guest, αλλά δεν είναι οι εκπαιδευτικοί μωρές παρθένες και το υπουργείο Πόντιος Πιλάτος. Έχουμε διαφορετική αντίληψη γύρω από τα πράγματα. Για μένα, ένα κράτος πρέπει να εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στους πολίτες του. Αυτό σημαίνει μόνιμη εργασία, με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, μόρφωση για τα παιδιά του, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ. Το κράτος δεν μπορεί να είναι εργοδότης πλέον στο βαθμό που ήταν πριν 10-20 χρόνια. Εχουν αλλάξει οι δεκαετίες και τα πράγματα δυστυχώς για όλους. Πλέον κυριαρχεί το χρήμα. Κανένας δεν σου δανείζει και αν θες τα παραπάνω οφείλεις να παράγεις προιόντα και υπηρεσίες που είναι ανατγωνιστικά και σου φέρνουν συναλλαγματικά αποθέματα για να επιχορηγείς το κράτος πρόνοιας. Αν εξαρτάσαι από τους δανειστές σου τότε είναι σαν την τράπεζα. Είναι καλή όσο πληρώνεις τις δόσεις. Οσο δεν πληρώνεις σου λένε κόψε το λαιμό σου. Και αν στην τράπεζα μπορείς να βάλεις χέρι ως κράτος στο διεθνές κεφάλαιο απλά δεν μπορείς. Οποια κράτη το επιχείρησαν και όποιοι λαοί τους σμπαράλιασαν. Η κρίση στην ελλάδα όσο σκληρή είναι για μας που μάθαμαε αλλιώς είναι χάδι μπροστά σε άλλα κράτη Αυτό πολύ απλά γιατί πληρώνω φόρους και πάρα πολλούς μάλιστα. Εσύ πληρώνεις. Ως σύνολο; Αλήθεια γιατί δεν βάζουν παντού ηλεκτρονικό χρήμα και γιατί κάποιοι εβαλαν POS από τράπεζες
Συνάδελφε, αν παρακολουθείς τα μηνύματά μου και νομίζω ότι το κάνεις, είμαι σίγουρος ότι θα ξέρεις ότι δεν είναι το χόμπι μου η γκρίνια. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα βλέπουμε την πραγματικότητα.Τίποτα δεν ξεχάσαμε! Ούτε το σκίσιμο των μνημονίων, ούτε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ούτε τη μη μείωση μισθών και συντάξεων, ούτε τη διατήρηση του ΕΚΑΣ, ούτε... ούτε... (ας μη γεμίσω μια σελίδα). Και για να μη μιλάμε πάλι υποθετικά, κανένας συνάδελφος δεν έχει απολυθεί, αλλά και την αξιολόγηση με το σωστό τρόπο, θα έπρεπε να τη θέλουμε.Όσο για την παραίνεση: "Το διορίστηκα στην δευτεροβάθμια με αυτή την ειδικότητα και θα μείνω για 40 χρόνια στα ίδια απλά δεν ίσχύουν πλέον. Οσο νωρίτερα το διαπιστώσουμε και προσαρμοστούμε και ο καθένας δει τι εναλλακτικές έχει σε περίπτωση στραβής τόσο το καλύτερο" την απευθύνεις σε έναν άνθρωπο που έχει αλλάξει πολλά επαγγέλματα στη ζωή του, οπότε... άκυρο. Ούτε υποστήριξα ποτέ κάτι τέτοιο.