*

Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ανοίγματος των πινάκων  (Αναγνώστηκε 54362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marianna1986

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
  Sotirios κανενός τη θέση δεν πήρα, αυτοί μου παραχωρούν τη δική τους με τις επιλογές τους. Μήπως να τους δώσω τα λεφτά, τα μόρια και τα ένσημα που έχασαν; Και μένα με προσπέρασαν όσοι πηγαν στα δυσπρόσιτα αλλά δεν με νοιάζει επιλογή τους ήταν θα μπορούσα να πήγαινα κ γω. Μια απ' τα ίδια κ οι ιδιωτικοί. Μακάρι να είχα κ εγώ γνωριμίες κ να δούλευα σε ιδιωτικό!     
    Τέλος πάντων, με το σταυρό στο χέρι κάνεις δεν πάει μπροστά, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά. Καλή τύχη με τα ασφαλιστικά μέτρα και καλό κουράγιο σε όλους μας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MP

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
  Sotirios κανενός τη θέση δεν πήρα, αυτοί μου παραχωρούν τη δική τους με τις επιλογές τους. Μήπως να τους δώσω τα λεφτά, τα μόρια και τα ένσημα που έχασαν; Και μένα με προσπέρασαν όσοι πηγαν στα δυσπρόσιτα αλλά δεν με νοιάζει επιλογή τους ήταν θα μπορούσα να πήγαινα κ γω. Μια απ' τα ίδια κ οι ιδιωτικοί. Μακάρι να είχα κ εγώ γνωριμίες κ να δούλευα σε ιδιωτικό!     
    Τέλος πάντων, με το σταυρό στο χέρι κάνεις δεν πάει μπροστά, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά. Καλή τύχη με τα ασφαλιστικά μέτρα και καλό κουράγιο σε όλους μας.
Είναι όμως και το άλλο ζήτημα! τι γίνεται με την προυπηρεσία του 10-12;;εξισώνονται άτομα με τρία χρόνια προυπηρεσία με αυτούς που έχουν 5 ;;;το βρίσκεις σωστό;;Επίσης να σου πω και τη δική μου περίπτωση μιας και μιλησες για δυσπρόσιτα. Δούλεψα 17 μήνες περίπου σε δυσπρόσιτα το 2010-2012. Αυτοί τη στιγμή βρίσκονται μπροστά μου άτομα με μία χρονιά σε δυσπρόσιτο! Και να σημειώσω ότι εδώ κ 5 χρόνια δηλώνω τα πάντα και κουτάκι οποτε φεύγω στη σειρά μου! Δηλαδή είμαι ο μα...ς της υπόθεσης!!!!

Αποσυνδεδεμένος Sotirios

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Κανείς δεν σου παραχωρεί τίποτα. Ενδεχομένως να είχες δικαίωμα να μιλήσεις για παραχώρηση μόνο στην περίπτωση που ήταν γνωστό από το 2010 ότι θα άνοιγαν οι πίνακες φέτος και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ. Αλλά πλεον δεν υπάρχει παραχώρηση, το κράτος μου παίρνει τη θέση και τη δίνει σε σένα, χωρίς την έγκρισή μου.

Θεωρώ ντροπή ένας που βρισκόταν έως πέρυσι στον πίνακα μηδενικής (δεν ξέρω σε ποιο πίνακα βρισκόσουν) και που του δόθηκε η δυνατότητα να προσληφθεί νωρίτερα (ακόμα και στην Α φάση), να χαρακτηρίζει "δικαίωση" το να παίρνει τις θέσεις των άλλων, όταν το ότι δούλεψε το χρωστάει σε αυτούς, καθώς αν αυτοί έβαζαν το κουτάκι, αυτός δεν θα είχε δουλέψει εκεί που δούλεψε.

Δηλαδή όχι μόνο του δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί εκεί που κάλλιστα θα μπορούσε να μην είχε εργαστεί, αλλά τώρα απαιτεί και τη θέση του άλλου. Αυτό είναι ντροπή.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2015, 05:55:05 pm από Sotirios »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
ΜP εννοείται πως πρέπει να μετρήσει η προυπηρεσία απο το 2010. Με το επιλεκτικό άνοιγμα των πινάκων πολλοί αδικούνται όπως εσύ. Το πιο σωστο όμως θα ήταν η προυπηρεσία να μετρήσει απο το 2014 κ μετά και το 2010-2014 να μετρούσε όταν γίνει ΑΣΕΠ (ποτε δλδ). Όλοι σχεδόν κατα βάθος ξέραμε πως οι πίνακες θα άνοιγαν αναδρομικά. Έτσι γίνεται πάντα στην Ελλάδα, το κράτος χρόνια τώρα (ειδικά στην εκπαίδευση) είναι ό,τι να ναι...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
Κανείς δεν σου παραχωρεί τίποτα. Ενδεχομένως να είχες δικαίωμα να μιλήσεις για παραχώρηση μόνο στην περίπτωση που ήταν γνωστό από το 2010 ότι θα άνοιγαν οι πίνακες φέτος και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ. Αλλά πλεον δεν υπάρχει παραχώρηση, το κράτος μου παίρνει τη θέση και τη δίνει σε σένα, χωρίς την έγκρισή μου.

Θεωρώ ντροπή ένας που βρισκόταν έως πέρυσι στον πίνακα μηδενικής (δεν ξέρω σε ποιο πίνακα βρισκόσουν) και που του δόθηκε η δυνατότητα να προσληφθεί νωρίτερα (ακόμα και στην Α φάση), να χαρακτηρίζει "δικαίωση" το να παίρνει τις θέσεις των άλλων, όταν το ότι δούλεψε το χρωστάει σε αυτούς, καθώς αν αυτοί έβαζαν το κουτάκι, αυτός δεν θα είχε δουλέψει εκεί που δούλεψε.

Δηλαδή όχι μόνο του δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί εκεί που κάλλιστα θα μπορούσε να μην είχε εργαστεί, αλλά τώρα απαιτεί και τη θέση του άλλου. Αυτό είναι ντροπή.
++++++++++++++++++++
Σε ολα. Ετσι ακριβως. Με αλλους νομους καναμε τις αιτησεις.

Αποσυνδεδεμένος elenidaskala

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Σε 2 χρόνια που οι δάσκαλοι του 09-10 θα έχουν πιάσει τους 60 μήνες προϋπηρεσίας (ταβάνι σε μόρια), θα αρχίσουν να ζητούν και ΑΣΕΠ. Μέχρι τότε αλα καρτ ερμηνεία ο 3848 περι ανοιγματος-κλεισιματος πινακων, δεν είδα δεν άκουσα, τ'ι να κάνουμε, στον διαγωνισμό ανα 2 χρόνια που προβλεπόταν από την ψήφιση του νόμου και "αχ τί κρίμα που πάμε πάλι σε μεταβατική"...   ;D

Αποσυνδεδεμένος lillie

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Πιο πιθανό θεωρώ να ζητήσουν να "ανέβει" το ταβάνι, παρά να γίνει ΑΣΕΠ. Εγώ σου λέω ότι τελικά θα μοριοδοτηθούν και πάνω απ'τους 60 μήνες. Αναδρομικά εννοείται.  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2015, 06:11:13 pm από lillie »

Αποσυνδεδεμένος elenidaskala

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Πιο πιθανό θεωρώ να ζητήσουν να "ανέβει" το ταβάνι, παρά να γίνει ΑΣΕΠ. Εγώ σου λέω ότι τελικά θα μοριοδοτηθούν και πάνω απ'τους 60 μήνες. Αναδρομικά εννοείται.  ;)

Μόλις καταλάβουν ότι διορισμοί χωρίς ΑΣΕΠ δεν... θα το ζητήσουν. Αφού πρώτα διασφαλίσουν βέβαια τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες διατήρησης έστω της αναπλήρωσης με μόρια προϋπηρεσίας που αποκτήθηκαν επι 5-6 χρονια από επετηρίδα ουσιαστικά και χωρις ΑΣΕΠ που προβλεπόταν από τον νόμο, τουλάχιστον 2 φορές από την αποφοίτηση τους. Γι' αυτό όταν βλέπω σχόλια Sotiriou, που είναι ΠΕ70 (απ'οτι καταλαβα), με το συμπάθειο, αλλά γελάω. Ίσως στη θέση του να συμπεριφερόμουν και εγώ έτσι βέβαια, δεν ξέρω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2015, 06:22:04 pm από elenidaskala »

Αποσυνδεδεμένος Sotirios

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Με το συμπάθειο, αλλά το να γελάς χωρίς να τεκμηριώνεις τις διαφωνίες σου, ξέρεις πως λέγεται.  ;)

Θα περίμενα κάποιο σοβαρό επιχείρημα... αν έχεις.

Αποσυνδεδεμένος CynnemAprod

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • φαντασιόπληκτη Α.Δ.+Πανάθλιος
    • Προφίλ
sotirios δε θεωρείς ντροπή τον αιφνίδιο νόμο της Διαμαντοπούλου 1)που μείωνε με συντελεστές την προυπηρεσία 2) που πάγωσε αιφνιδίως τους πίνακες αναπληρωτών και βγήκαν ωφελειμένοι όσοι είχαν ψηλά μόρια το 2010 και τα κλείδωσαν για να επιλέγουν τις περιοχές που ήθελαν οπότε το κλείδωμα ήταν σωτήριο για αυτούς; αν ήξεραν 5 χρόνια νωρίτερα από το 2010 όσοι ήταν πιο κάτω στον πίνακα ίσως να έβαζαν κουτάκι για να πετύχαιναν το μέγιστο δυνατό για το κλείδωμα!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2015, 06:34:06 pm από CynnemAprod »

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
sotirios δε θεωρείς ντροπή τον αιφνίδιο νόμο της Διαμαντοπούλου 1)που μείωνε με συντελεστές την προυπηρεσία 2) που πάγωσε αιφνιδίως τους πίνακες αναπληρωτών και βγήκαν ωφελειμένοι όσοι είχαν ψηλά μόρια το 2010 και τα κλείδωσαν για να επιλέγουν τις περιοχές που ήθελαν οπότε το κλείδωμα ήταν σωτήριο για αυτούς; αν ήξεραν 5 χρόνια νωρίτερα από το 2010 και όσοι ήταν πιο κάτω στον πίνακα ίσως να έβαζαν κουτάκι για να πετύχαιναν το μέγιστο δυνατό για το κλείδωμα!
αυτοι οι πιο κατω που λες αγαπητε δεν θα ειχαν ελπιδα γιατι και οι πιο πανω θα εβαζαν κουτακι οπως εβαζαν ολα τα προηγουμενα χρονια και ητανβετσι ψηλα στο πινακα.

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Sotirios οκ δέχομαι πως είναι λάθος να μετρήσουν τα μόρια απ' τη στιγμή που ήταν άλλα τα δεδομένα από το 2010-2014. Αλλά απο πέρσι που ανακοίνωσαν πως θα αρχίσουν να μετράνε τα μόρια δεν είδα να συγκινηθεί κ κανείς να βάλει κουτάκι απ' αυτους που κ τα προηγούμενα χρόνια έβαζαν 2-3 επιλογές (τουλάχιστον να κερδίσουν λίγο απ' το χαμένο έδαφος). Οι περισσότεροι έχουν βρει άλλες δουλειές κ καλά κάνουν! Ειδικά πέρσι προσλήφθηκα πιο νωρίς απο κάθε άλλη χρονιά!  Εγώ φταίω μετά;

Αποσυνδεδεμένος CynnemAprod

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • φαντασιόπληκτη Α.Δ.+Πανάθλιος
    • Προφίλ
αυτοι οι πιο κατω που λες αγαπητε δεν θα ειχαν ελπιδα γιατι και οι πιο πανω θα εβαζαν κουτακι οπως εβαζαν ολα τα προηγουμενα χρονια και ητανβετσι ψηλα στο πινακα.

Δεν μπορεις να το ξερεις αυτο! σιγουρα υπηρχαν ατομα που δεν εβαζαν κουτακι.
Ο νομος Διαμαντοπουλου αιφνιδιασε πολυ κοσμο γιατι ηταν αλλα τα δεδομενα 2005-2010 και ειναι εγκλωνισμενος στους πινακες και περιμενει κατι σωτηριο .
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2015, 06:55:18 pm από CynnemAprod »

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
Οι διαμαρτυρίες θα είναι πολλές κι από πολλές πλευρές.... Δεν είναι μόνο οι Νηπιαγωγοί που κινούνται με ενστάσεις και ασφαλιστικά μέτρα!!!! Όμως εδώ μιλάμε για ένα γενικότερο χάος... εμείς περιμένουμε τους ενδεικτικούς πίνακες κι αντ' αυτού προκυρήσσονται εκλογές.....!!!! Οπότε οι προσλήψεις πάνε πίσω.. και μετά θα εκκινήσουν όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες!!! Ο μεγαλύτερος χαμός που έχουμε δει ποτέ.. κι ο καθένας να τραβάει προς την δική του πλευρά το δίκαιο.... Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας θα έπρεπε να είχε πάρει απόφαση ήδη από τον Φεβρουάριο, να είχε κάνει διαγωνισμό ΑΣΕΠ (με όσους ελάχιστους έχει σκοπό να διορίσει) και να δημίουργήσει έναν εκ νέου πίνακα που να προσμετρά μόρια ΑΣΕΠ & προϋπηρεσία.. αντ' αυτού σπέρνει θύελλες ανάμεσα στο εκπαιδευτικό σώμα δημιουργώντας εκπαιδευτικούς διαφορετικών προσόντων (μόρια ΑΣΕΠ & προϋπηρεσία, μόνο μόρια ΑΣΕΠ, μόνο προϋπηρεσία, Κρατικού προϋπολογισμού, ΕΣΠΑ, εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία στην ΕΑΕ που μετρά στην Γενική, κ πάει λέγοντας....).
Άκρη δεν βλέπω να βγαίνει κι επειδή τα έχουμε δει όλα στο τέλος θα δούμε και καμια παράταση των καλοκαιρινών διακοπών για εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς το κράτος δεν μπορεί αντικειμενικα από οτι ξεκάθαρα πλέον φαίνεται να ανοιξει τα σχολεια!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)