0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποτε δεν υπηρχαν ισες ευκαιριες.Και σιγουρα δεν θα υπαρχουν διαγραφοντας την ιστορια των παλιων ειτε αυτο λεγεται προυπηρεσια , ειτε παλαιοτητα πτυχιου ,ειτε πολλαπλες επιτυχιες.Καλη τυχη σε οσους ελπιζουν στον κανιβαλισμο...η αληθεια ειναι οτι δεν θα πατε πολυ μακρια...
Το πιο δίκαιο σύστημα μακράν ήταν η επετηρίδα. Βέβαια μετά, λόγω λανθασμένων ή ηθελημένων πολιτικών, οι απόφοιτοι των σχολών διαφόρων κλάδων άρχισαν να υπερβαίνουν σε αριθμό τη ζήτηση, οπότε υπήρξε μπλοκάρισμα. Στη συνέχεια ήρθε ο ΑΣΕΠ κλπ κλπ....
Καθόλου δίκαιο, η ηλικία δε μπορεί να είναι κριτήριο διορισμού. Μου θυμίζει τη ταινία με τον Βέγγο που έχει 6 αδερφές και μια θεια και πρέπει να τις παντρέψει για να παντρευτεί.
Και όμως, στη σωστή λειτουργία αυτού του συστήματος και εφόσον από τις σχολές βγαίνουν μόνον όσοι χρειάζονται και όχι πληθώρα πτυχιούχων, το σύστημα αυτό διορίζει (αυτούς που επιθυμούν να διοριστούν), σε νέα ηλικία. Με σωστή επετηρίδα δεν θα περίμενε κανείς να διοριστεί στα 45 ή στα 50. Ούτε θα υπήρχε αυτό το χάλι με τους πίνακες. Απλά θα έπρεπε οι σχολές να μην εισάγουν περισσότερους από όσους χρειάζεται. Οι πολιτικές παραγωγής άνεργων πτυχιούχων μας οδήγησαν εδώ.
Εσείς που θέλετε και υποστηρίζετε την επετηρίδα, μπορείτε να μου παραθεσετε ένα σοβαρό επιχείρημα? Οποίος πάρει ένα πτυχίο δλδ ,όπως το πάρει, κλαίγοντας και παρακαλώντας, στα 10 χρόνια ,μπαίνοντας με 8 στη σχολή, να μπει σε τάξη? Εσεις που έχετε οικογένειες και παιδιά ,θελετε μεθαύριο στα παιδιά σας να κάνουν μάθημα ο οποιος τυχόντας νεοδιοριστος στα 50 του? Αν θα είναι πεδαιραστης σας απασχολεί καθόλου?
Εγώ δεν είμαι υπέρ της επετηρίδας, αλλά ο παιδεραστής, η επετηρίδα και ο ΑΣΕΠ τι σχέση έχουν ακριβώς μεταξύ τους? Εννοείς ότι αν κάποιος είναι νεοδιόριστος στα 50 του είναι κακός εκπαιδευτικός, ενώ αν είναι 25 είναι καλύτερος? Εννοείς ότι αν κάποιος είναι 50 ετών είναι παιδεραστής, αλλά κάποιος στα 25 δεν είναι? Εννοείς ότι ο ΑΣΕΠ ή ο όποιος διαγωνισμός μπορεί να ξεχωρίζει τους παιδεραστές, ενώ η επετηρίδα όχι?