0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας μας περάσουν τότε τα μόρια ωσάν να είχαμε προσληφθεί από τις πρώτες φάσεις αναπληρωτών (τώρα βιάζονται να τις κάνουν!) και ας μας δώσουν και τη χρηματική αποζημίωση, όπως οφείλουν και για φέτος δε θα υπάρχει πρόβλημα! Και από του χρόνου, ας εφαρμόσουν κατά γράμμα τις δικαστικές αποφάσεις, για να εφαρμοστεί επιτέλους η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία!
Συνάδελφοι καλησπέρα,θέλω μόνο να ρωτήσω όσους καταφέρονται ενάντια στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ: Γιατί τόσο μένος? Τι ακριβώς μας καταλογίζουν?Ποιο ακριβώς είναι το λάθος μας? Μήπως πως πιστέψαμε ότι ζούμε σε ευνομούμενο κράτος με νόμους και δικαιοσύνη? Αν δεν κάνω λάθος όταν υπογράφουμε τη σύμβαση του αναπληρωτή γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε οτι θα δουλέψουμε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όσο μας χρειάζεται η υπηρεσία που μας προσλαμβάνει. Δεν μας υπόσχεται κανείς διορισμό ξανά. Αντίθετα όταν δίνουμε ΑΣΕΠ σκοπός είναι ο διορισμός. Ήταν ο μοναδικός τρόπος ( εκτός από παραθυράκια που δεν γνωρίζαμε οι κοινοί θνητοί ή δεν είχαμε πρόσβαση σε αυτά) να προσεγγίσεις το σχολείο. Τουλάχιστον εγώ αυτό γνώριζα. Με αυτό το σκεπτικό, προσπάθησα πολύ. Δεν ήμουν στους διοριστέους αλλά λίγο πιο κάτω. Νόμιζα ότι τουλάχιστον θα ήμουν αναπληρώτρια αλλά με ξεπερνούν άλλοι: συνάδελφοι με μεγάλη προυπηρεσία απο ΠΔΣ, ιδιωτικά τρίτεκνοι,κ.τ.λ. Εμένα δεν μου δίνεται καν η δυνατότητα να δηλώσω δυσπρόσιτο ή να "οργώσω" την Ελλάδα όπως άλλοι συνάδελφοι παραπονιούνται. Και η σειρά μου είναι κάτω από το 600 στον ΑΣΕΠ του 2008 των φιλολόγων. Ας μου απαντήσει κάποιος με το χέρι στην καρδιά. Έχω υποστεί αδικία ή όχι από το κράτος μου?
ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΕΤΟΣ ΠΕΣΑΜΕ ΕΩΣ 7Ο ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ.ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΩ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΕ
Δεν έχεις καταλάβει ( ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή οι δικηγόροι σου δεν θέλουν να καταλάβεις επειδή θέλουν τα λεφτά σου ) ότι ο διαγωνισμός ( όπως και κάθε διαγωνισμός ΑΣΕΠ του δημοσίου )είχε συγκεκριμένο αριθμό διοριστέων. Μέχρι να το καταλάβεις αυτό, μπορείς να δίνεις τα λεφτάκια σου σε δικηγόρους έχοντας την αυταπάτη ότι θα διοριστείς επειδή έγραψες πάνω από τη βάση στον ΑΣΕΠ. Επίσης μπορεί ο διορισμός να σου γίνει έμμονη ιδέα και να περνάνε τα χρόνια χάνοντας άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες που περνάνε από δίπλα σου και εσύ ούτε καν τις παίρνεις χαμπάρι. Δεν πειράζει όμως....χάρη κάνεις σε άλλους φιλολόγους που δεν έχουν αυταπάτες, δεν έχουν το σύμπλεγμα της αποτυχίας ένταξής τους στους διοριστέους του ΑΣΕΠ και βρίσκουν αλλού επαγγελματική διέξοδο, χωρίς το συναγωνισμό ατόμων με αυταπάτες σαν εσένα.
Εσύ δηλ. που δεν έχεις αυταπάτες, που δεν έχεις το σύμπλεγμα της αποτυχίας ένταξής σου στους διοριστέους του ΑΣΕΠ (απορώ που το βρήκες αυτό και το έγραψες), πού βρήκες επαγγελματική διέξοδο, ικανή να ζήσει εσένα και την οικογένειά σου; Στα φροντιστήρια (που τα φεσώνουν και σε εκμεταλλεύονται) ή στα ιδιαίτερα με τα 5-6 ευρώ την ώρα; Άσε, τα έχουμε βιώσει όλα αυτά και έχουμε φύγει μακριά, όχι να τα ξαναπεράσουμε και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες εποχές!