0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά δεν καταλαβαίνω γιατί επικεντρώνεστε στην αξιολόγηση. Τα παραδείγματα με το τσιγάρο στη τάξη, το αλκόολ κτλ ειναι πολύ σοβαρά και δεν είναι απλά καθηγητές που δεν εμπνέουν. Όταν ακούω τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι ο διευθυντής τι κάνει; ωραια και ας πούμε ότι τα ξέρει και δεν κάνει τπτ, οι γονείς τι κάνουν; Υπάρχουν άραγε στο γυμνασια-λύκεια σύλλογοι γονεων, με τη δράση των ανάλογων συλλόγων σε πολλά δημοτικά;
Ο διευθυντής στο σχολείο που πηγαίνει μια μαθήτριά μου είπε το εξής:παιδιά μην καπνίζετε στις κερκίδες αλλά κάπου πιο απόμερα.Πάλι καλά που δεν είπε πάτε δίπλα στους καθηγητές σας.
Τι το ψάχνετε δεν καταλαβαίνω!!!Η πλειοψηφία των μαθητών και των καθηγητών δεν εμπνέει.Άρα.....δεν υπάρχει τίποτα.
Νομίζω οτι το σύστημα, με το να "επιτρέπει" στους πάντες να φτάνουν χωρίς ουσιαστικό κόπο ως την Γ' Λυκείου, έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τέτοιου είδους προβλήματα μέσα στην τάξη. Αυτούς τους "αδιάφορους" μαθητές κατά κανόνα δεν τους εμπνέει κανένας καθηγητής, ιδιαίτερα εκείνοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι αυστηρές εξετάσεις, ο προσανατολισμός των "αδιάφορων" μαθητών, αυτών που "δεν θέλουν να μάθουν γράμματα" προς καθαρά επαγγελματικές σχολές και η άμεση κετεύθυνσή τους αμέσως μετά στην αγορά εργασίας θα ήταν κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση. Το ερώτημα είναι αν "θέλουμε" κάτι τέτοιο ως εκπ/κή κοινότητα και βέβαια αν αντικειμενικά η χώρα μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο στην παρούσα δύσκολη οικονομική φάση.