0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νεος υπουργος παιδειας...Ολοι ιδιοι ειναι...Το μονο που αλλαζει σε καθε υπουργο ειναι αν ειναι λιγοτερο η περισσοτερο χοντρος,αν φοραει αλλο χρωμα γραβατας,και αν εχει η οχι καραφλα...Ψυχικα απο μεσα παραμενουν ολοι ιδιοι,δηλαδη σαπιοι...[/quote Ειναι μια δυσκολη περιοδος για την χωρα και ιδιαιτερα για την παιδεια...ευχομαι στο νεο υπουργο να επιτυχει ...αλλα για να πετυχει πρεπει και ο ιδιος να κανει ενα βημα παραπανω...ενα βημα που πρεπει ομως να ειναι πολυ μεγαλο....Πρεπει να καταλαβει οτι τα προβληματα της παιδειας γενικα δεν μπορουν να λυθουν μεσα σε 20 τετραγωνικα απο 5 ανθρωπους...Αν ακολουθησει την πορεια των προηγουμενων δυστυχως θα αποτυχει...Μεσα στο κοσμο της παιδειας ειναι το υπουργειο ειναι οι καθηγητες ειναι οι μαθητες ειναι οι γονεις...Πιστευω οτι πρεπει να αρχισει ενα διαλογο...και το ποιο σημαντικο οχι αποφασεις της στιγμης ...αποφασεις που εξυπηρετουν καποιους...
Κάθε φορά λέμε σε αυτό το υπουργείο ότι δε γίνεται να έρθει χειρότερος και κάθε φορά διαψευδόμαστε. Νομίζω πως πρόκειται για ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και τα ίδια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον βλέπουν αλλάζουν κανάλι. Δε θέλω να γράψω χαρακτηρισμό. Μακάρι να με διαψεύσει. Δεν μπορώ να αξιολογήσω υπουργούς παιδείας σε σχέση με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, γιατί κατά μέσο όρο κάθε χρόνο έχουμε νέο υπουργό που κάνει νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και πριν εφαρμοστεί, αυτή καταργείται από τον επόμενο υπουργό. Δυστυχώς μπορώ να κρίνω τους υπουργούς μόνο από τα διοικητικά ζητήματα και κατά πόσο τα σχολεία ήταν "έτοιμα" κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η καλύτερη χρονιά λοιπόν ήταν κατά τη γνώμη μου ήταν αυτή που είχαμε υπουργό το Στυλιανίδη. Ήταν η μοναδική χρονιά που στις 30 Ιουνίου όλοι οι μόνιμοι γνωρίζαμε σε ποιο σχολείο θα υπηρετούμε το Σεπτέμβρη (μάλιστα εγώ έπαιρνα πάντα απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, αλλά και πάλι είχε γίνει η τοποθέτηση νωρίτερα)., ενώ θυμάμαι ότι είχανε έρθει στο σχολείο αναπληρωτές ειδικοτήτων πριν τον Αγιασμό (γύρω στις 4-5 Σεπτεμβρίου). Ξεκινήσαμε τη χρονιά, χωρίς καμιά έλλειψη. Μόνο για έκτακτα γεγονότα παρουσιάστηκαν κενά (ασθένεια συναδέλφου). Ακόμα τη θυμάμαι εκείνη τη χρονιά. Από εκεί και μετά όλοι έχουνε το απωθημένο να παραστήσουν τους μεταρρυθμιστές, χωρίς να έχουν τα προσόντα, το χρόνο και τα απαραίτητα εργαλεία και ενώ το γνωρίζουν αυτό, αρχίζουν τα πειράματα. Η Διαμαντοπούλου, νομίζω πως είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα που ήταν ολοφάνερο. Είχε εμπάθεια με τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορείς να κάνεις έναν μηχανισμό να λειτουργήσει όπως πρέπει όταν δεν εκτιμάς τα γρανάζια του μηχανισμού και δεν ξέρεις πως θα δουλέψουν σωστά.
Παράθεση από: kapoios_300 στις Σεπτεμβρίου 22, 2015, 09:34:57 pmΝεος υπουργος παιδειας...Ολοι ιδιοι ειναι...Το μονο που αλλαζει σε καθε υπουργο ειναι αν ειναι λιγοτερο η περισσοτερο χοντρος,αν φοραει αλλο χρωμα γραβατας,και αν εχει η οχι καραφλα...Ψυχικα απο μεσα παραμενουν ολοι ιδιοι,δηλαδη σαπιοι...[/quote Ειναι μια δυσκολη περιοδος για την χωρα και ιδιαιτερα για την παιδεια...ευχομαι στο νεο υπουργο να επιτυχει ...αλλα για να πετυχει πρεπει και ο ιδιος να κανει ενα βημα παραπανω...ενα βημα που πρεπει ομως να ειναι πολυ μεγαλο....Πρεπει να καταλαβει οτι τα προβληματα της παιδειας γενικα δεν μπορουν να λυθουν μεσα σε 20 τετραγωνικα απο 5 ανθρωπους...Αν ακολουθησει την πορεια των προηγουμενων δυστυχως θα αποτυχει...Μεσα στο κοσμο της παιδειας ειναι το υπουργειο ειναι οι καθηγητες ειναι οι μαθητες ειναι οι γονεις...Πιστευω οτι πρεπει να αρχισει ενα διαλογο...και το ποιο σημαντικο οχι αποφασεις της στιγμης ...αποφασεις που εξυπηρετουν καποιους...
Ότι υποστηρίζω την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ εσύ κατάλαβες; Θύμησα τι έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει άμεσα σύμφωνα με μνημόνιο που υπέγραψε. Μην κάθεσε και δημιουργείς αυθαίρετα εντυπώσεις.
Η καλύτερη χρονιά λοιπόν ήταν κατά τη γνώμη μου ήταν αυτή που είχαμε υπουργό το Στυλιανίδη. Ήταν η μοναδική χρονιά που στις 30 Ιουνίου όλοι οι μόνιμοι γνωρίζαμε σε ποιο σχολείο θα υπηρετούμε το Σεπτέμβρη (μάλιστα εγώ έπαιρνα πάντα απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, αλλά και πάλι είχε γίνει η τοποθέτηση νωρίτερα)., ενώ θυμάμαι ότι είχανε έρθει στο σχολείο αναπληρωτές ειδικοτήτων πριν τον Αγιασμό (γύρω στις 4-5 Σεπτεμβρίου). Ξεκινήσαμε τη χρονιά, χωρίς καμιά έλλειψη.
Η οργανωτική αποτελεσματικότητα είναι σημαντική, αλλά έχει μόνο μία διεκπαιρεωτική προσέγγιση. Ο Στυλιανίδης όχι μόνο δεν ακούμπησε καμία από τις στρεβλώσεις στο οικοδόμημα της Παιδείας, αλλά δημιούργησε και άλλες προσθέτοντας υπό μία πελατειακή λογική το 24μηνο και το τελευταίο 30μηνο στους ήδη υπάρχοντες τρόπους διορισμού, που όπως κατόπιν αποδείχτηκε δεν υπήρχαν οι οικονομικές προυποθέσεις να λειτουργήσουν, και εν τέλει καταργήθηκαν δημιουργώντας και άλλη γκρίνια, αδικίες και αναστάτωση.
Θύμησες. Οκ, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο συγκεκριμένος δε θα τα καταφέρει; Ή από την αντίθετη σκοπιά, μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό ή είναι προδιαγεγραμμένες οι ενέργειές του(εφαρμόγή εργαλειοθήκης);. Τι πιστεύεις στην τελική, πρέπει να εφαρμόσει ότι προβλέπεται στο μνημόνιο ή να προσπαθήσει να το αλλάξει όσο μπορεί;Και πότε για εσένα θα κριθεί ικανός και άξιος ή ακατάλληλος και φυσικά όχι επειδή λέγεται Φίλης; Έτσι για να μη δημιουργούνται αυθαίρετα εντυπώσεις. Το πρόβλημα είναι τα τελευταία χρόνια κυρίως πολιτικής και όχι προσώπων. Στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αρχής γενομένης από τη Διαμαντοπούλου όλοι μα όλοι οι υπουργοί έβαλαν όχι απλά χέρι, κορμί ολόκληρο και εξαύλωσαν την παιδεία.
Εξήγησα ήδη εκτενώς γιατί τον θεωρώ καταρχήν κακή ως επιλογή και σε τεχνικό επίπεδο και σε ηθικό/συμβολικό. Την επιλογή του έχω ως τώρα, αυτή κρίνω. Όταν θα έχω και το έργο του, θα το κρίνω ομοίως.Η εφαρμογή της εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την παιδεία είναι προδιαγεγραμμένη. Το τί πιστεύω εγώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί στην παιδεία είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να γίνει αλλού.
To ηθικό και τεχνικό όπως έχεις καταλάβει στους καιρούς που ζούμε παίζουν δευτερεύοντα και τριτεύοντα ρόλο. Είσαι καλός προκρούστης στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου, τότε χαρακτηρίζεσαι πετυχημένος. Όπως έγραψες θα κριθεί από το έργο του το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι δε θα διαφέρει από αυτό των προκατόχων του. Η συζήτηση για την παιδεία που θέλουμε να γίνει και να μην επικεντρώνουμε μόνο στους διορισμούς. Και τότε θα δούμε κατά πόσο μπορούμε να κρίνουμε πετυχημένη τη Διαμαντοπούλου.
Είσαι καλός προκρούστης στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου, τότε χαρακτηρίζεσαι πετυχημένος.
Το τελευταίο που θα ανέφερα για τη Διαμαντοπούλου είναι ο νόμος της περί διορισμών.
Eκπαιδευση είναι μόνο οι διορισμοί;Ξαναρωτώ, πόσο μειώθηκε το αεπ για την παιδεία τα τελευταία χρόνια;Έπι θητεία ποιου υπουργού ξεκίνησε;
Επειδή υπάρχει μία προφανής αδυναμία συνεννόησης, ας το σταματήσουμε εδώ.