0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών ισχύει για τους αλλόθρησκους εδώ και περίπου 30 χρόνια. Ποιος θα αποθρασυνθεί; Και τι σημαίνει κατά τη γνώμη σου αυτό;
Και εν τέλει, να αναλάβετε τις ευθύνες σας κύριοι!http://kozanimedia.gr/?p=238371#.VgVpY5cmaSo
Έχει κυκλοφορήσει και αλλού? Εγώ πρώτη φορά την είδα. Δυστυχώς το Internet έχει γεμίσει μπαρούφες και πρέπει να φιλτράρουμε ότι διαβάζουμε....
Η φετινή εγκύκλιος απαιτεί την υπογραφή και των δύο γονέων. Με χρονικό μάλιστα περιθώριο στην αρχή της χρονιάς . Έληξε ήδη..Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποια ιδιαίτερη διευκόλυνση
Καλά αυτό που παραθέτεις κάνει μπαμ ότι είναι μούφα. Μην πιστεύουμε ότι σαβούρα διαβάζουμε στο Internet. Εκπαιδευτικοί είμαστε. Αυτό που γράφει δηλαδή: " Απελευθέρωση σεξουαλική των μαθητών, από 16.9.2016" το πιστεύεις?Τι σημαίνει? Και το έβαλαν στο 3ο μνημόνιο?
δεν πειράζει ...αρκεί που αρχίσαμε τις μεταρρυθμίσεις....με διευκόλυνση απαλλαγών από τα θρησκευτικά.... πρώτη φορά αριστερά
Σημασία έχει τι πιστεύω εγώ; Υπό την κρίση μας το έθεσα.. Αλλά αντί να κρίνετε το δημοσίευμα,εσείς κρίνετε εκείνους που το αναρτούν.. Χμμμ ...
Προσωπικά δεδομένα δεν είναι μόνο οι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Κατά την ίδια έννοια υπάρχουν έλληνες κομμουνιστές, εθνικοσοσιαλιστές, οπαδοί της χούντας του '67. Γιατί να μην έχουν το δικαίωμα να απαλλάσσεται το παιδί τους από το μάθημα της Ιστορίας εφόσον σύμφωνα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις (οι οποίες επίσης είναι ελεύθερες σε αυτή τη χώρα) παρουσιάζει στρεβλά τα γεγονότα πχ για τον
Όπως είδες συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο, ωστόσο το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να υπάρχει απαλλαγή, επειδή κάποιοι κάνουν κατάχρηση δεν είναι ισχυρό. Αν κάποιος κάνει κατάχρηση ενός δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να έχει συνέπειες, όχι να καταργείται το δικαίωμα. πχ ο νόμος δίνει δικαίωμα να απαλλαγεί κάποιος από τη φυσική αγωγή για λόγους υγείας, αν πολλοί γονείς κάνουν κατάχρηση του νόμου (αδύνατο, αφού τα παιδιά θέλουν να κάνουν γυμναστική) δε σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί η απαλλαγή, αλλά να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή της.
Συμπερασμα: αν θελουν οι γονεις ή το παιδι να λουφαρει απο το μαθημα ειτε πριν ειτε τωρα, το πετυχαινουν με μια αιτηση.