0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
με προβλημάτισες.... οπότε λες καλά τα λέει ο Θέμος και οι σχολιαστές από κάτω.... http://www.protothema.gr/politics/article/536011/proklitikes-auxiseis-eos-kai-180-euro-se-314000-dimosious-upallilous-kai-metaklitous/πάω να πάρω ομπρέλα (με την αύξηση του 1 ευρώ μπορώ!)
Να καταργηθούν χτες τα προνόμια στα ειδικά μισθολόγια, στη ΔΕΗ, στην Εφορία στις ΜΚΟ και τότε το συζητάμε να μη δοθούν τα ψίχουλα που λές green σε εμάς. Αν μπουν ΟΛΟΙ στο ενιαίο εγώ δε θέλω ούτε ΕΝΑ ευρώ αύξηση!
Όταν κόβονται ακόμα και συντάξεις των 320 ευρώ των ανασφάλιστων υπερηλίκων, ναι, και 1 ευρώ αύξηση στους μισθούς του δημοσίου είναι ανεπίτρεπτη. Θα μας φτύνουν στο δρόμο σε λίγο, θυμήσου το.
Μη βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Στο κάτω κάτω ας σκεφτούμε ότι τον ιδιωτικό τομέα τον συντηρούμε όλοι ως χρήστες των υπηρεσιών του. Εάν έχουμε να ξοδέψουμε έστω και 5 ευρώ παραπάνω, στην αγορά θα πέσουν, δεν θα μπούνε σε κουμπαράδες για αποταμίευση, αφού όλοι έχουμε τρέχουσες αγοραστικές ανάγκες που είχαν μείνει πίσω λόγω μισθών.
Αυτό μας πάει σε ένα ευρύτερο θέμα το οποίο προφανώς δεν λύνεται με συζητήσεις - δεν λύνεται όμως ούτε με τις περικοπές που υπέστησαν πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, ούτε με το αυτομαστίγωμα. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουμε και να λέμε ότι δεν πειράζει που μας έχουν κόψει ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των αποδοχών μας (που ειδικά των εκπαιδευτικών δεν ήταν ποτέ ανάλογες της ευθύνης και των προσόντων μας), αφού υπάρχουν άλλοι που περνάνε χειρότερα, εμείς πάλι καλά να λέμε. Είναι σαν να τους λέμε ότι καλά μας έκαναν και να μας κάνουν κι άλλα. Οι περικοπές των μισθών μας δεν θα ανασυγκροτήσουν την παραγωγή της χώρας, και οι γελοίες αυξήσεις δεν θα την καταστρέψουν.
Οι Τεχνολογικής εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας δεν κατατάσονται σε ΤΕ από ΠΕ (ΠΕ20 κλπ) και κάποιοι ΔΕ δεν κατατάσσονται ως ΔΕ. Αποτελεί εσωτερική υπόθεση του υπουργείου παιδείας και ρυθμίζεται χωριστά. Από μία πηγή μου. Το γράφω γιατί πολλοί συνάδελφοι ΤΕ με ρωτάνε και εδώ αλλά και γενικότερα για ενημερωση. Τώρα αν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή δεν το ξέρω αλλά μάλλον τα πράγματα παραμένουν όπως έχουν.