0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σχετικά με τις αλλαγές του Αρσένη , έχω τον εξής αντίλογο : Αν κάποιος θέλει να γίνει μαθηματικός και έχει ταλέντο στα μαθηματικά αλλα υστερεί σε θεωρητικά μαθήματα , δεν του αξίζει μια θέση στο μαθηματικό ? Εγω νομίζω οτι του αξίζει ! Δεν διαφωνώ οτι οι αυριανοί ''επιστήμονες'' πρέπει να έχουν μια γενικότερη μόρφωση, αλλα αυτή πρέπει να εξασφαλίζεται, κατα την γνώμη μου, απο το απολυτήριο του λυκείου και να αποδεσμευτούν οι εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο απο αυτό !
Μην ξεχνάς ότι ο δάσκαλος και ο καθηγητής λειτουργούν πολλές φορές ως παραδείγματα και πρότυπα, έστω και υποσυνείδητα. Ακόμη και οι μαθητές που μας περιφρονούν και μας έχουν απορρίψει μας σκανάρουν καθημερινά, προσέχουν τη συμπεριφορά μας, καταγράφουν απαντήσεις, ενέργειες, αντιδράσεις.
αγαπητοι συναδελφοι.... οι απεργιες πρεπει να αποτελουν το τελευταιο, μαζικο και ισχυροτερο οπλο στα χέρια του πολίτη και όχι να εκφυλίζονται σε ελάσσονα θέματα η σε άνευ νοηματος και χωρίς επιτυχία επαναλήψεις ,απλά και μόνο για να δικαιολογούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες την παρουσία τους..
Απ' ότι διαβάζω στον τύπο και απ' ότι λένε κι άλλοι συνάδελφοι τα κενά είναι πολλά. Ποιος φταίει ,λοιπόν,για αυτά τα κενά; Μήπως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές; Ποιος προκαλεί αναστάτωση και χάσιμο διδακτικών ωρών; Μήπως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές;
ΑΥτή είναι μια καλή και βαθειά πολιτική σκέψη και σου συνιστώ να την κρατήσεις για οδηγό στις αποφάσεις σου. Ως προς κάποια άλλα μηνύματα μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς τις θέσεις σου και κυρίως να αξιολογήσεις σε βάθος αυτά που σου είπαν οι κοπέλες στα προηγούμενα μηνύματα. Αγωνίζομαι δε σημαίνει μόνο απεργώ και αυτό που προέχει στη ζωή είναι να αγωνίζεται κανείς.
Την ώρα που τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπολειτουργούν λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, περίπου 7.000 δάσκαλοι και καθηγητές αποσπώνται ως διοικητικοί υπάλληλοι στην κεντρική υπηρεσία και τους οργανισμούς του υπουργείου Παιδείας, ακόμη όμως και σε γραφεία βουλευτών.Σε διοικητικές θέσεις της εκπαίδευσης αποσπώνται 2.000 δάσκαλοι και επιπλέον 5.000 καθηγητές τησίως, ενώ η πρακτική αυτή ακολουθείται τα τελευταία 20-25 χρόνια. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 5.000 καθηγητών, 1.600 αποσπώνται σε διευθύνσεις και γραφεία εκπαίδευσης, 1.200 στα ΙΕΚ και τον ΟΕΕΚ, 700 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, 1.060 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, 170 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και 110 στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.οι δασκαλοι και οι καθηγητες ειναι για να διδασκουν μεσα στις ταξεις των σχολειων και οχι για να ''λουφαρουν'' εδω και εκει..νομιζω...