Σύνολο ψηφοφόρων: 77
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
.για να μην πω πως προτιμώ μια δουλειά π.χ στο "Σκλαβενίτη" παρά το αναπληρωτιλίκι!
Για δουλειά τύπου "σκλαβενίτη", δηλαδή πλήρες ωράριο, αορίστου, σε επιχείρηση που πληρώνει κανονικά, και σχετικά τηρεί εργατικά, προ κρίσης ήθελε τηλ βουλευτή δημάρχου, τώρα αν υπάρχει καν, πρωθυπουργό αρχιεπίσκοπο. Άσε που στους 30 φεύγα ή και 40+ που είναι σχεδόν όλοι που εμπλέκονται σοβαρά με αναπληρώτιλίκια - εκπαίδευση, το 99,9% των όποιων θέσεων στον ιδιωτικό τους πιάνουν διάφορα όρια ηλικίας. δεν παίζουν δουλειές "σκλαβενίτη" πια
Κι όμως όλο το νόημα είναι στο ότι έχει επέλθει η κατάντια να είναι πιο "σίγουρες" και πιο ελκυστικές αυτές οι δουλειές σε σχέση με του αναπληρωτή! Κι αυτό είναι η μεγάααλη κατάντια της κατάστασης που έχουν φέρει τους αναπληρωτές...Γιατί η αλήθεια είναι μια: κάποτε είχε νόημα η δουλειά του αναπληρωτή γιατί στο βάθος υπήρχε διορισμός...τώρα, ειδικά αν έχεις οικογένεια και δεν είσαι στις πρώτες πρώτες θέσεις στον πίνακα και αναγκάζεσαι να βάζεις κουτάκι για να δουλέψεις με αποτέλεσμα πολλάκις να βρίσκεσαι πιο μακριά κι απ΄τον όμορο νομό σου.....ποιο ακριβώς το νόημα;; Λεφτά για την οικογένεια δεν περισσεύουν....διορισμος ούτε για πλάκα (μέχρι το 2019 μνημονιακό μέτρο να είναι μηδενικοί οι διορισμοί συν την επέκταση του εργασιακού βίου μόνιμων εκπαιδευτικών με την ανάσχεση των συντάξεών τους) και όποιος είναι 30+ και 40+ και με μηδενικούς διορισμούς ενόψει για πολλάαα χρόνια....ποιο ακριβώς το νόημα; Ας μου απαντήσει κάποιος....Γιατί το να μην βάλεις το κουτάκι ή να μη δηλώσεις τουλάχιστον 4-5 νομούς ενέχει (γνωστό τοις πάσι) τον κίνδυνο να μείνεις μια χρονιά απ'έξω και τώρα που άνοιξαν οι πίνακες ίσως και μόνιμα απ'έξω! Ποιο το νόημα ξαναλέω όταν λεφτά για την οικογένεια δεν περισσεύουν κι ελπίδα για μονιμότητα καμιά; Το να παίζουμε την κολοκυθιά ή από κεκτημένη ταχύτητα και εμμονή σε σκουριασμένες αντιλήψεις περί "καλού δημοσίου" να μην μπορούμε να καταλάβουμε την πραγματικότητα όχι που έρχεται, αλλά που έχει έρθει εδώ και καιρό; Πραγματικά για μένα κάλλιο μηνιαίο εισόδημα 300 ευρώ και να πέφτουν σπίτι μου, παρά να κάνω για χρόνια το μ@κ@κ@ και να πλουτίζω σπιτονοικοκύρηδες χωρίς καμία πρόοτική προόδου και εξέλιξης! Με 2 λόγια το ότι δεν υπάρχουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα για μεγάλες ηλικίες...για μένα ισούται με τη ματαιότητα να παραμένεις στο τσίρκο medrano που έχει καταντήσει η αναπλήρωση μια και δεν έχεις περισσευούμενα 20 χρόνια μπροστά σου μπας και διοριστείς κάποια μέρα!
Ποιος είπε κατ'αρχήν πως δεν θα αλλάξει το σύστημα; το ΣτΕ δεν νομοθετεί ...αποφαίνεται πάνω σε μια διαφωνία μεταξύ πολιτών που (θεωρούν ότι) αδικούνται και του κράτους. κι αποφάνθηκε βάσει των υπαρχόντων δεδομένων τα οποία δεν είναι αμετάβλητα....(βλ Σύνταγμα άρθρο για δημοσίους υπαλλήλους και εναλλακτικό σύστημα διορισμών...που προβλέπει)ποιος είπε πως υπάρχει ανώτατη οροφή στην πριμοδότηση της προϋπηρεσίας; και κυρίως πως δεν μπορεί να αλλάξει αυτή; και γιατί να μην αλλάξει δηλαδή; αν έχει κάποιος εναλλακτικές επιλογές δεν θα πάει...αν δεν έχει θα σκύψει το κεφάλι και θα πάει γιατί έχει μισθό 1000 ευρώ και ένσημα...όποιος τα έχει βρει έξω να μου πει να πάω κι εγώ και όλοι μας....κι σε ερωτώ: αλλάζει το σύστημα και αναβαθμίζει προϋπηρεσία ή αρχίζει να διορίζει με βάση αυτή ...τι κάνεις; προσφέυγεις στο ΣτΕ γιατί η πολιτεία άλλαξε το σύστημα και σε ξεγέλασε; μην τρελαθούμε και το κάνουμε σαν αυτούς που προσέφυγαν για το ανοιγμα των πινάκων με τα γνωστά επιχειρήματα ....εγώ κινήθηκα έτσι και μετά μου βγήκε γιουβέτσι! η απάντηση ειναι απλή: έχεις ανάγκη το μεροκάματο; πας και σκύβεις το κεφάλι, αλλιώς δεν πας και σε προσπερνάνε οι κάτω από εσένα και οι από τον πίνακα γ...(σε κάποιους εδώ μέσα οι του πίνακα γ τους έφταιγαν που τους προσπέρασαν λησμονώντας πως παραμέρισαν για να περάσουν οι άλλοι με μεγαλύτερη ανάγκη για δουλειά) κι εγώ και άλλοι ξεκινήσαμε με την προσδοκία του 24μηνου ή του 40% βγήκε η άννα το άλλαξε υποβάθμισε την προϋπηρεσια συνεχίσαμε να πηγαίνουμε...βγήκε ο Συριζα υποσχέθηκε να αναβαθμίσει την προϋπηρεσία...πάλι απ' έξω θα ήμαστε γιατί θα πάρει λίγους λόγω δύσκολων οικονομικών αλλά θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε ισοβίως αναπληρωτές γιατί όποιος έχει μείνει άνεργος ξέρει την πίκρα
Ολοι εχουμε μεινει ανεργοι καποια στιγμη. Παιχνιδι χωρις κανονες δεν παιζω. Αυτο γραφω. Δεν λεω οτι κακως καποιοι παιζουν. Με το ΑΝ δεν μπορει να αλλαζουμε συνεχως την ζωη μας καθε9 μηνες. Αν νομοθετησει και Οταν νομοθετησει το κρατος για το συστημα διορισμων τοτε το συζηταμε. Αυτη τη στιγμη ολα ειναι στον αερα. Πως θα φαινοταν στο υπουργειο το να μην πηγαινε κανενας αφου δεν ξερει για πιο λογο παει. Εκει θα αναγκαζοταν μεσα σε 1 μηνα να βγαλει συστημα διορισμων οπως καηκε και για το 23%. Τωρα απλα παρατεινει οσο μπορει την κατασταση. Το ρισκο στην συγκεκριμενη φαση παιρνεται και απο τους 2 παικτες. Και απο αυτους που παιζουν εν γνωσει τους χωρις κανονες και μπορει να χασουν και απο αυτους που δεν παιζουν γνωριζοντας οτι μετα μπορει να νομοθετησει οτι θελει και να χασουν. Η λουμπα που μας εχουν βαλει ολους με την δικια μας φυσικα συνδρομη ειναι αδικη .
Υπάρχουν επίσης κι οι άλλοι άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει κάποια προσόντα που έχουν (π.χ μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή) στον ιδιωτικό τομέα και βρήκαν άλλη λύση στο βιοποριστικό...όπως εγώ!Γι αυτό να μην ισοπεδώνουμε κι απ'την άλλη μεριά τα πράγματα...πως όποιος δηλαδή δεν ακολουθεί την αναπλήρωση τον ταϊζουν οι δικοί του.......Αυτό κι αν είναι ισοπέδωση, γενίκευση και κόλλημα!Έλεος!! Get a life!