*

Αποστολέας Θέμα: Αναθέσεις μαθημάτων (varia)  (Αναγνώστηκε 328869 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mimelismoni

• Έμπειρο μέλος
  • "παντ΄ανοιχτα παντ΄αγρυπνα τα ματια της ψυχης μου"
    • Προφίλ
Απ: Αναθέσεις μαθημάτων (varia)
« Απάντηση #420 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 12:51:30 am »
Θα παρακαλουσα οποιος εχει να αναφερει συγκεκριμενο παραδειγμα παραβασης της υπουργικης αποφασης για το πλαφον των 7 ωρων στη β΄αναθεση να στειλει προσωπικο μηνυμα ή ακομη και να καταφυγει ο ιδιος σε εγγραφη καταγγελια στο ΠΥΣΔΕ.Ευχαριστω
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:57:32 »

Αποσυνδεδεμένος kerasaki1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 01:39:14 am »
Και ερωτώ: είναι δυνατον ο προιστάμενος να μην ξέρει τη νομοθεσία; Πώς μπορεί να κουκουλωθεί κάτι τέτοιο;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 01:42:25 am »
φυσικα και τη γνωριζει.και επαναλαμβανω αν και γινομαι κουραστικη επισυρει εγγραφη καταγγελια στο αντιστοιχο ΠΥΣΔΕ.
http://filologoi02.webnode.gr/ το επισημο site του Πανελληνιου Συλλογου Αναπληρωτων Φιλολογων,παρακαλω οι Φιλολογοι πατηστε στο λινκ,εγγραφειτε στο Συλλογο και παρτε μερος στο Φορουμ.Μας αφορα ολους!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 01:54:05 am »
Επιτελους!Ειναι καιρος να περιοριστει η αναθεση των περισσοτερων ωρων κυριως της ιστοριας ως β΄αναθεση.Κι εμεις τρεχαμε περυσι αδιαμαρτυρητα σε 2 ή τρια σχολεια, εφοσον δε συμπληρωναμε ωραριο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:57:32 »

Αποσυνδεδεμένος City

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Definitely maybe
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 07:50:14 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Είμαι κατά πολύ παλαιότερη της συναδέλφου της οικιακής οικονομίας, διορίστηκε πέρισυ, χωρίς προϋπηρεσία, κι εγώ έχω βαθμό Α΄. Άρα κατά ΠΟΛΥ παλαιότερη!

Anyway, κι εγώ για το καλό του σχολείου και για να τιμήσω και το από μέρα σε μέρα πτυχίο μου, εφάρμοσα το γράμμα του νόμου και πήρα την Ιστορία.

Υ.Γ. ...αλλά θα δει του χρόνου! (Έτσι για να το βγάλω από μέσα μου!)  ;D
Cogito ergo sum

Αποσυνδεδεμένος skarag1

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 09:28:34 pm »
Νομίζω ότι ο περιορισμός των 7 ωρών (συνολικά) β ανάθεσης, αναφέρεται μόνο σε αυτούς που έχουν β ειδικότητα. Ετσι κατάλαβα διαβάζοντας την υπουργική απόφαση και την διευκρινιστική εγκύκλιο. Αλλιώς έρχονται τα πάνω κάτω.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 09:48:16 pm »
4. Το όριο των επτά (7) διδακτικών ωρών (παρ. 7) αφορά στα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης που μπορεί να διδάξει ο εκπαιδευτικός είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερη ειδικότητα, που μπορεί να του αποδοθεί.
5. Τα αναφερόμενα στην παρ. 7 ισχύουν και για τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ04.

Οι παραπάνω παράγραφοι διευκρινίζουν τις παρακάτω της Υπουργικής Απόφασης:

7. Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου διδάσκουν κατά προτεραιότητα μαθήματα της βασικής ειδικότητάς τους, σε πρώτη και σε δεύτερη ανάθεση. Όταν διδάσκουν σε δεύτερη ανάθεση μαθήματα άλλου κλάδου ή, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17 και ΠΕ18, άλλης ειδικότητας, μπορεί να καλύψουν μέχρι και 7 διδακτικές ώρες.
8. Οι εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει αποδοθεί δεύτερη ειδικότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της απόφασης, μπορούν να διδάξουν στο σχολείο όπου υπηρετούν μαθήματα της ειδικότητας αυτής, με πρώτη ή με δεύτερη ανάθεση, κατά τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

Δεν νομίζω η παρ.7 να αφορά μόνο όσους ενδιαφέρονται για απόδοση δεύτερης ειδικότητας.Η παρ.8 μιλά ξεχωριστά για αυτή την κατηγορία.

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 03:11:42 am »
4. Το όριο των επτά (7) διδακτικών ωρών (παρ. 7) αφορά στα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης που μπορεί να διδάξει ο εκπαιδευτικός είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερη ειδικότητα, που μπορεί να του αποδοθεί.
5. Τα αναφερόμενα στην παρ. 7 ισχύουν και για τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ04.

Οι παραπάνω παράγραφοι διευκρινίζουν τις παρακάτω της Υπουργικής Απόφασης:

7. Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου διδάσκουν κατά προτεραιότητα μαθήματα της βασικής ειδικότητάς τους, σε πρώτη και σε δεύτερη ανάθεση. Όταν διδάσκουν σε δεύτερη ανάθεση μαθήματα άλλου κλάδου ή, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17 και ΠΕ18, άλλης ειδικότητας, μπορεί να καλύψουν μέχρι και 7 διδακτικές ώρες.
8. Οι εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει αποδοθεί δεύτερη ειδικότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της απόφασης, μπορούν να διδάξουν στο σχολείο όπου υπηρετούν μαθήματα της ειδικότητας αυτής, με πρώτη ή με δεύτερη ανάθεση, κατά τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

Δεν νομίζω η παρ.7 να αφορά μόνο όσους ενδιαφέρονται για απόδοση δεύτερης ειδικότητας.Η παρ.8 μιλά ξεχωριστά για αυτή την κατηγορία.

ακριβώς!

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 08:31:12 am »
Το θέμα με τις 7 ώρες είναι πλέον ξεκάθαρο! Αφορά ΟΛΕΣ τις

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 08:43:10 am »
Το θέμα με τις 7 ώρες είναι πλέον ξεκάθαρο! Αφορά ΟΛΕΣ τις

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 08:49:55 am »
Σε παραπέμπω στη διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου:

http://www.pde.gr/index.php?page=3191

Αποσυνδεδεμένος demeb

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:37:15 am »
Σε παραπέμπω στη διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου:

http://www.pde.gr/index.php?page=3191

Ξέρω την διευκρινιστική εγκύκλιο, αλλά σκέφτομαι μηπως ρυθμίζει αποκλειστικά αυτούς που παίρνουν δεύτερη ειδικότητα, γιατί δεν υπάρχει καμία παράγραφος που να αναφέρεται σε άλλους εκπαιδευτικούς πέρα από αυτούς που παίρνουν δεύτερη ειδικότητα.

Και στο εξηγώ με παράδειγμα για τον κλάδο των πε04, που υπάρχει επιπλέον αναφορά στη διευκρινιστική εγκύκλιο:
 κάποιος είναι γεωλόγος στο βασικό του πτυχίο και ζητάει να του αποδοθεί και η δεύτερη ειδικότητα, γιατί έχει πτυχίο φυσικού. Αυτός λοιπόν με βάση το βασικό του πτυχίου : διδάσκει κατά προτεραιότητα , μαθηματα της βασικής ειδικότητάς του σε πρώτη και δεύτερη ανάθεση, διδάσκει γεωγραφία, φυσική, χημεία, και βιολογία.

Επειδή όμως πήρε και δεύτερη ειδικότητα φυσικού, έχει δικαίωμα να διδάξει και ηλεκτρολογία (α ανάθεση) και μαθηματικά (β ανάθεση). Αυτός ο καθηγητής κερδίζει το απεριοριστο οριο των ωρών για την ηλεκτρολογία, αλλά έχει πλέον δικαίωμα μέχρι 7 ώρες για όλες τις β αναθέσεις του βασικού του και του δεύτερου πτυχίου του. Έτσι ίσως τον προστατεύει από πολλές ώρες β αναθέσεων, αναγνωρίζοντας ότι το δεύτερο πτυχίο απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά σε σχέση με το πρώτο πτυχίο, που καποιος το διδάσκει πολλά χρόνια και δεν γίνεται μπαλάκι σε πολλά διαφορερικά αντικείμενα.

Ειναι μια εξήγηση, γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται μια απόφαση για απόδοση δεύτερου πτυχίου, να αλλάζει τα δεδομένα για κάποιον που δεν έχει δεύτερο πτυχίο.

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:50:27 am »
Διάβασε πιο προσεκτικά την 7 παρ. Αναφέρεται σε όλους. Η 8 παρ. αναφέρεται σε όσους έχουν β' ειδικότητα

Αποσυνδεδεμένος vasilis1971

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΝΟΚΙΑ FOR EVER!!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #433 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 09:52:39 am »
Διάβασε πιο προσεκτικά την 7 παρ. Αναφέρεται σε όλους. Η 8 παρ. αναφέρεται σε όσους έχουν β' ειδικότητα

Πολυ  σωστά  συνάδερφε,  και  πιο  απλά  για  όσους  κάνουν  χρήση  δεύτερου  πτυχίου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)