0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
AKOUSTE LOIPON KYRIOI, ARKETA ANEXTIKAME TIS PROKLITIKES TAKTIKES SAS, MIA ZOI DIORIZESTE KATA PROTEREOTITA KAI ME DIAFORA TRIK PANTA IPARXOUN THESEIS GIA ESAS, EMAS TOUS TEXNOLOGOUS KAI TIN PLIROFORIKI MAS EXOUN GRAMMENOUS , ASEP ; APO TO 2005 KAI EXEI O THEOS, EPITELOUS AS PAPSEI TO YPEPTH NA KANEI TA XATIRAKIA TIS OLME KAI NA DIORIZEI MONO GENIKIS PAIDIAS, PIKSAME PIA, KATARGOUME TA TEE KAI KANOUME EPAL MEIONOUME TA TEXNOLOGIKA MATHIMATA KAI TA ERGASTIRIA GIA NA AFKSISOUME TA MATHIMATIKA KAI TA NEA ELLINIKA, ETSI TOUS DIETAKSE I OLME, TA PAIDIA EINAI AMORFOTA STO LYKEIO AFKSISTE TA MATHIMATA GENIKIS PAIDEIAS STA TEXNIKA SXOLEIA , ETSI DIETAKSE I OLME, TOSA XRONIA STO DIMOTIKO KAI STO GIMNASIO TI KANANE , TA KSINANE ; , SE MIA XRONIA TIS A EPAL THA LITHEI TO PROVLIMA AMORFOSIAS TON PAIDION, ALLA POS THA DIORISOUME MATHIMATIKOFILOLOGOUS, ETSI THELEI H OLME, LOIPON TON KAKO TOUS TON KAIRO DEN KSEREI MONO H OLME , ARKETA , TIN OLME KAI TON AKSIOTIMO ko RAMMA AKOUGE I MARIETTA KAI O KALOS KAI PIGANE ROUFIXTI KAI OI DYO, AN O EVRIPIDIS DEN AKOUSEI TIN PRAGMATIKOTITA THA PAEI NIXTA , KAI OXI TIPOTE ALLO DEN FTAIEI KAI O FOUKARAS O LYKOURENTZOS NA PAEI KAI AFTOS YPER PISTEOS , K STYLIANIDI ELEOS , TO YPOURGEIO EXEI ORIMA PROVLIMATA KAI AN DEN KOITAKSETE TA PRAGMATA OPOS PREPEI KAI AKOUTE MONO TOUS EFSEVEIS POTHOUS OLMETZIDON KLP THA EKSAEROTHITE NIXTA KAI EINAI KRIMA.MONIMOS ANAPLIROTIS PE19 ME 36 MINES PROIPIRESIA XORIS SELETE.
Παράθεση από: cookie2 στις Ιανουαρίου 03, 2008, 10:29:41 pmτελικα εμαθε κανεις τιποτε νεοτερο για το αν θα μπει η πληροφορικη στα δημοτικα; εχουν τοσο καιρο που το λενε και ηδη υπαρχουν εργαστηρια απο τα ολοημεραΆποψή μου είναι ότι "ψήνεται το θέμα". Το ερώτημα είναι σε πόσους βαθμούς Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται. Να σαι σίγουρος ότι αν γίνει κάτι καλό, θα το φωνάζουμε όλοι εδω μέσα. Όλοι την ίδια αγωνία έχουμε και όλοι με αυτή την ελπίδα αγωνιζόμαστε, γιατί διαφορετικά... θα χρειαστεί πολύς κόπος μέχρι να φτάσουμε στο συγκεκριμένο στόχο...
τελικα εμαθε κανεις τιποτε νεοτερο για το αν θα μπει η πληροφορικη στα δημοτικα; εχουν τοσο καιρο που το λενε και ηδη υπαρχουν εργαστηρια απο τα ολοημερα
Το θέμα είναι όμως συνάδελφοι το εξής:Μπορώ εγώ, ως απόφοιτος Πληροφορικής ΑΠΘ (και κάθε Πληροφορικής ΑΕΙ-ΤΕΙ) να διδάξω σε νηπιαγωγείο;Έχω την παιδαγωγική κατάρτιση να το κάνω;ΟΧΙ με κεφαλαία! Όπως και ΔΕΝ την έχω για Δημοτικό Σχολείο. De facto και μην το αρνείται κανένας!
Προσωπικά διάβασα μόνος τα ΠΟΛΥ λίγα βιβλία ελληνικά για διδακτική πληροφορικής (πολλά βρίσκω στο δίκτυο και ειδικά στη CSTA που προτείνω να εγγραφείτε http://www.csta.acm.org/ )Στην προσχολική και δημοτική εκπαίδευση ο Η/Υ ΔΕΝ είναι μάθημα αλλά μέσο.Μπορεί να ακούγεται "προκλητικό", αλλά μάλλον μια σωστά καταρτισμένη νηπιαγωγός/δασκάλα θα μπορούσε να το αξιοποίησει πολύ καλύτερα από μένα...Εκεί (όπως και σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη και δευτέρα Γυμνασίου, γι' αυτό λέμε ότι αυτά -Windows/Word/κλπ- έπρεπε να διδάσκονται στο Δημοτικό) μιλάμε για τον υπολογιστή ως δεξιότητα (και στην ηλικία 4-12 ως επικουρικό εργαλείο) και όχι ως γνώση (Πληροφορική αυτή καθεαυτή).Γιατί τελικά "Οι υπολογιστές είναι για την Πληροφορική είναι ότι τα τηλεσκόπια για την Αστρονομία" :-)Σκέψεις σκόρπιες που δε θα μπορούσα να αναπτύξω εδώ γραπτά...Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας, ειδικά στο θέμα Πληροφορική-Δεξιότητα vs Πληροφορική-Επιστήμη-Γνώσεις.
Εγώ πάντως που διδάσκω σε ολοήμερο φέρομαι πολύ καλύτερα στα μικρά απ' ότι ορισμένοι δάσκαλοι*. Ειλικρινά. Αφήνει ο άλλος τα πρωτάκια μέσα στην τάξη και σηκώνεται και φεύγει. Γυρνάει ένας άλλος και όταν ένα μικρό κάνει μια αταξία, το κοιτάει σαν μπαμπούλας, του βάζει κάτι κραυγές και αυτό ^#ζεται.. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου εκεί μέσα. Παιδαγωγική κατάρτιση σου λέει μετά. Ότι διδάσκονται μερικοί δάσκαλοι πρέπει να το εφαρμόζουν..*μην παρεξηγηθούν οι δάσκαλοι, μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε και στους πληροφορικούς ή και σε άλλες ειδικότητες.
Για τη Δευτεροβάθμια δε χρειάζεται κανείς παιδαγωγική κατάρτιση; Γιατί το πετάτε συνέχεια όταν αναφερόμαστε σε Πρωτοβάθμια; Η συζήτηση για το ποιος θα έπρεπε να διδάξει πού έχει ξαναγίνει: http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=90.0
Zafiris, στο url που δίνεις, γράφει δεξιά: CSTA works at many levels to support computing education.Middle school(problem solving &algorithmic thinking)