*

Αποστολέας Θέμα: Το μέλλον της Πληροφορικής στα Δημόσια Σχολεία...  (Αναγνώστηκε 36641 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eDimitris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Το μέλλον της Πληροφορικής στα Δημόσια Σχολεία...
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 31, 2007, 09:56:35 pm »

Εμ αφού εκεί ήθελες να καταλήξεις από την αρχή τι το κουράζεις? Να διοριστείς θέλεις όπως και τόσοι άλλοι, άσε καλύτερα τα επιχειρήματα του τι πρέπει να διδαχθεί στο δημοτικό γιατί όταν ασχολείσαι με θέματα που δεν κατέχεις, γίνεσαι γραφικος. Αυτά είναι δουλειά άλλων

Που το βλέπεις ρε δασκαλάκο κακό αυτό?Εσύ γιατί να διοριστείς με ένα-δύο χρόνια προυπηρεσία αφού πήρες το πτυχίο σου και εγώ με ισόχρονη προυπηρεσία να μην διοριστώ?Εσύ να πηγαίνεις σε ένα σχολείο με πλήρες ωράριο και αμοιβή ενώ εγώ να τρέχω σε τρία σχολεία κάνοντας 100 χιλιόμετρα κάθε μέρα σε δύσβατες περιοχές?

Φυσικά και θα διεκδικήσω να μονιμοποιηθώ και να παίρνω πλήρες μισθό και με καλύτερους όρους εργασίας.Τι νομίζεις? χόμπυ ψάχνω για τα μεσημέρια μου?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:11:27 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 31, 2007, 10:53:10 pm »
To πρόβλημα ή το "κακό" δεν είναι που θέλουν κάποιοι να διοριστούν. Καλά κάνουν όσοι θέλουν και επιδιώκουν να διοριστούν, είναι δικαίωμα του καθένα από εμάς εδώ. Αυτό επεδίωξα και η ίδια. Αλλά νομίζω το "πρόβλημα" είναι να προσπαθούμε να πείσουμε με ορθολογισμούς πως στόχος μας είναι η καλύτερη (ας μη πω παιδεία καλύτερα γιατί όσα λέμε και συμβαίνουν στην πραγματικότητα απέχουν πολύ της έννοιας :-X) εκπαίδευση των παιδιών μας.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Zafiris

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 17, 2007, 11:23:15 pm »
Χαλαρώστε, καλή η Logo (εκεί έμαθα το 1987) αλλά πλέον λίγο δύστροπη στον πολυμεσικό μας κόσμο, ειδικά όλα αυτά τα ", :, [] για τις μεταβλητές, λέξεις, φράσεις είναι δυσνόητα και μπερδεύουν, ειδικά στο Δημοτικό. Tο Microworlds στο Γυμνάσιο καλό είναι αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει παντού, οι διευθυντάδες δε δίνουν εύκολα τα φράγκα και οι λύσεις τύπου FMSLogo κλπ καλές είναι αλλά παλεύεις με το συντακτικό και την αλγοριθμική σκέψη (το συντακτικό ψιλομπερδεύει...).

Ειδικά για Α/βάθμια:
Πρόσφατα έχω δοκιμάσει σε ανήψι αυτό:
http://scratch.mit.edu/

Τα τέκνα του άτυχου Papert "γράφουν"! Κοιτάξτε και όσοι έχετε όρεξη διαβάστε!
http://llk.media.mit.edu/

Και επιπλέον επειδή αρχίζω να το δοκιμάζω στο Γυμνάσιο, αλλά παίζει και δημοτικό, δημιουργία σχολικού blog, ψηφιακή φωτογράφιση κλπ κλπ...
Λέτε να τα κάνω μεταπτυχιακό :-)
(Χαλαρά, μη μου την πέσετε γι' αυτό!)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2007, 11:33:43 pm από aspidara »

Αποσυνδεδεμένος alepou

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 03:24:13 pm »
Συμφωνώ και εγώ ότι θα αργήσουν να βάλουν την Πληροφορική στα Δημοτικά και το να μαθαίνουν γλώσσες προγραμματισμού παιδιά 10χρονών είναι κάτι το άχρηστο, οπότε η λύση δεν πρέπει να περιστρέφεται γύρω από αυτό. Έχω να προτείνω μία άλλη λύση για το πρόβλημά μας η οποία θεωρώ ότι είναι η πιο δίκαιη. Όταν πρωτoμπήκε η Πληροφορική στην Εκπαίδευση ήταν λογικό να μην υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός εκπαιδευτικών και καλά έκαναν τότε τα σεμινάρια σε διάφορες ειδικότητες όπως Μαθηματικούς, Φυσικούς κτλ. Τώρα όμως θεωρώ άδικο να βγαίνουν θέσεις για αυτούς τους κλάδους και εμείς να έχουμε κολλήσει! Προτείνω λοιπόν το εξής: όταν βγαίνουν θέσεις για αυτές τις ειδικότητες(Μαθηματικούς, Χημικούς, Φυσικούς κτλ) μέρος τους να καλύπτεται από τους ήδη διορισμένους οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα της Πληροφορικής και φυσικά με κάποιες προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν την πόλη στην οποία διδάσκουν. Π.χ. ανοίγει μία θέση Μαθηματικού στη Θες/κη. Στη θέση αυτή μπαίνει ένας Μαθηματικός ο οποίος διδάσκει Πληροφορική στην Θεσσαλονίκη και έτσι αδειάζει μία θέση Πληροφορικής! Και εμείς κερδισμένοι κατά μία θέση και ο διορισμένος Μαθηματικός παραμένει στη πόλη του και κάνει και το μάθημα για το οποίο σπούδασε άρα το ξέρει πολύ καλύτερα από την Πληροφορική. Ξέρετε πόσα παιδιά έχω ακούσει να λένε ότι ξέρουν περισσότερα πράγματα από τον καθηγητή τους??? Είναι λογικό αφού οι άλλες ειδικότητες δεν έχουν επαρκείς γνώσεις επί του αντικειμένου μας. Έτσι γίνεται και πιο σωστά η εκπαίδευση. Όσον αφορά για το ποιος από όλους τους Μαθηματικούς της Θεσ/κης θα αλλάξει θέση στο παράδειγμά μου αυτό μπορεί να γίνει με διάφορα κριτήρια όπως αυτός που ήταν χαμηλότερα στον πίνακα, ή αυτός που ανέλαβε το μάθημα πιο πρόσφατα. Μπορεί να είναι κάτι το δύσκολο αλλά το πιο δίκαιο.
Διαφορετικά πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να περιμένουμε καμιά 10ετία και βάλε για να αρχίσουν οι συντάξεις των Πληροφορικάριων και να γίνει ότι έγινε τα τελευταία χρόνια με τους δασκάλους...
ΠΕ19

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:11:27 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 03:35:42 pm »
Αχ πονηρή alepouδίτσα! Καλό θα ήταν αυτό για μας, αλλά σκέψου ότι όταν δίνεις κάτι σε κάποιον, είναι δύσκολο να του το πάρεις. Εξάλου σκέψου τις αντιδράσεις Μαθηματικών, Φυσικών κλπ που έχουν σκοπό να διοριστούνε...

Αποσυνδεδεμένος Zafiris

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 05:44:18 pm »
Επίσης είναι και το πρόβλημα της 2ης ανάθεσης, τι εννοώ.
Επειδή μου την έχουν σπάσει οι κλασικές ειδικότητες, κάτι φιλολογίνες φάλαινες και φυσικο/μαθηματικοί που μου τη λένε για το λιγοστό ωράριο, στην πρόταση μου να κάνω εγώ μαθηματικά (ειδικά αυτό, τα 2 πρώτα χρόνια στο ΑΠΘ όλο μαθηματικά έκανα, όχι ότι έχει σχέση) ή φυσική 2η ανάθεση για να συμπληρώνω ωράριο αντέδρασαν! Σου λέει καλό γραμματέα σ'έχουμε, άσχετα αν η θέση υπέυθυνου εργαστηρίου το αποκλείει, γιατί να σε χάσουμε...

Αυτό με τη 2η ανάθεση είναι επίσης κάτι που μπορούμε να κυνηγήσουμε

Αποσυνδεδεμένος anapli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 12:44:34 am »
......Προτείνω λοιπόν το εξής: όταν βγαίνουν θέσεις για αυτές τις ειδικότητες(Μαθηματικούς, Χημικούς, Φυσικούς κτλ) μέρος τους να καλύπτεται από τους ήδη διορισμένους οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα της Πληροφορικής και φυσικά με κάποιες προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν την πόλη στην οποία διδάσκουν. Π.χ. ανοίγει μία θέση Μαθηματικού στη Θες/κη. Στη θέση αυτή μπαίνει ένας Μαθηματικός ο οποίος διδάσκει Πληροφορική στην Θεσσαλονίκη και έτσι αδειάζει μία θέση Πληροφορικής! Και εμείς κερδισμένοι κατά μία θέση και ο διορισμένος Μαθηματικός παραμένει στη πόλη του και κάνει και το μάθημα για το οποίο σπούδασε άρα το ξέρει πολύ καλύτερα από την Πληροφορική. Ξέρετε πόσα παιδιά έχω ακούσει να λένε ότι ξέρουν περισσότερα πράγματα από τον καθηγητή τους??? Είναι λογικό αφού οι άλλες ειδικότητες δεν έχουν επαρκείς γνώσεις επί του αντικειμένου μας. Έτσι γίνεται και πιο σωστά η εκπαίδευση....
Δυστυχώς έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτό το θέμα με Δ/νσεις, Ενώσεις, Υπουργείο.(π.χ. οι Μαθημ., Φυσ., Χημ. κλπ να απορροφηθούν σταδιακά στους κλάδους τους), όμως η αντίδραση ήταν μεγάλη έως σφοδρή (απο ΕΜΕ, ΕΦΕ, ΕΧΕ, κλπ..) Καλώς ή κακώς όλοι αυτοί μπήκαν στη Πληροφορική τις εποχές που εμείς ήμασταν με το στανιό 60 - 70 πτυχιούχοι Πληροφορικής κάθε χρόνο. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι αυτό μάλλον δεν αλλάζει και είναι κρίμα για τους απόφοιτους των τελευταίων χρόνων. Οι πρώτοι συνταξιούχοι Πληροφορ. θα βγούν σε καμμιά 15αριά χρόνια(στη καλύτερη περίπτωση)

Αποσυνδεδεμένος anapli

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 12:55:03 am »
Επειδή μου την έχουν σπάσει οι κλασικές ειδικότητες, κάτι φιλολογίνες φάλαινες και φυσικο/μαθηματικοί που μου τη λένε για το λιγοστό ωράριο, στην πρόταση μου να κάνω εγώ μαθηματικά (ειδικά αυτό, τα 2 πρώτα χρόνια στο ΑΠΘ όλο μαθηματικά έκανα, όχι ότι έχει σχέση) ή φυσική 2η ανάθεση για να συμπληρώνω ωράριο αντέδρασαν! Σου λέει καλό γραμματέα σ'έχουμε, άσχετα αν η θέση υπέυθυνου εργαστηρίου το αποκλείει, γιατί να σε χάσουμε...

Θα μας φάνε ζωντανούς οι Μαθημ., Φυσικοί κλπ....

Για όσους δε γνωρίζουν,  οι καθηγητές Πληροφορ. διδάσκουν μόνο μαθήματα της ειδικότητάς τους(1η ανάθεση).
Αυτο ισχύει ΚΑΙ για τους Μαθημ, Φυσικ. κλπ... που έχουν διοριστεί σαν ΠΕ19. Δεν επιτρέπεται να διδάσκουν τίποτα άλλο, ούτε τα μαθήματα του βασικού τους πτυχίου για συμπλήρωση ωραρίου(δηλ. ένας Μαθημ. διορισμένος σαν ΠΕ19 ΔΕΝ μπορεί να διδάξει μαθηματικά ούτε σαν 2η ανάθεση. Αν αυτό σε κάποια σχολεία γίνεται, είναι κάτι που οφείλεται στη διάθεση του Δ/ντή να καλύψει το πρόγραμμα και να βολέψει τη κατάσταση). Άλλωστε κάποτε όλοι αυτοί διορίστηκαν να διδάσκουν Πληροφορική λόγω έλλειψης πτυχ. Πληροφορ.
Εξαιρούνται οι απόφοιτοι Μηχανικών Η/Υ Πολυτεχνείου οι οποίοι έχουν δικαίωμα να διδάξουν σαν 2η ανάθεση "Τεχνολογία" στο Γενικό Λύκειο.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 01:11:07 am »

Kαλε συναδελφε αν ειχες προστριβες με συγκεκριμενα ατομα στο παρελθον , ειναι κριμα να καταφευγεις σε χαρακτηρισμους γιατι δεν ταιριαζουν στο pde. Οι δευτερες αναθεσεις δημιουργουν προβληματα στο σχολειο σε ολες τις ειδικοτητες. Το οτι εχουν επιλεξει να διογκωνουν τον αριθμο των αδιοριστων γιατι δε θελουν να δωσουν χρηματα για την παιδεια , δε σημαινει οτι πρεπει να φαγωθουμε μεταξυ μας. Τι σημαινει "οι κλασικες ειδικοτητες"? ??? ??? ??? Δεν ειναι λιγο αυθαιρετη γενικευση αυτο? Τι εχουμε να χωρισουμε ως ατομα? Η πορεια μας πρεπει να ειναι ενωτικη.  :)Η αντιπαραθεση με συγκεκριμενα ατομα και οι λανθασμενες νοοτροπιες που υπαρχουν σε καποιους δεν ειναι δυνατον να μας οδηγουν να σκοτωθουμε μεταξυ μας.  :-\Ολοι επιδιωκουμε το ιδιο. Να διοριστουν οσο το δυνατον περισσοτεροι εκπαιδευτικοι για να εχουν και οι σπουδες τους αντικρυσμα. Μην αυταπατασαι οτι με την αντιπαραθεση θα πετυχετε περισσοτερα ως κλαδος. Μονο με πραγματικη αλλαγη της νοοτροπιας θα αλλαξουν καποια πραγματα. Οσο δε θελουν να βαλουν το χερι στην τσεπη τοσο θα εχουμε ολοι μας προβλημα και οι της πληροφορικης και οι φυσικοι και οι φιλολογοι και οι μαθηματικοι και οι υπολοιποι.   :(

Αποσυνδεδεμένος Zafiris

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 04:09:43 pm »
Πόσο δίκιο έχεις!
Κι εγώ έτσι νόμιζα και ακόμα έτσι πιστεύω αλλά οι εμπειρίες μου μέχρι τώρα είναι άλλες.
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι επί 3+ έτη να σε λοξοκοιτάζουν οι φιλόλογοι του συλλόγου (ειδικά, μαζί και η διεύθυνση) επειδή έχεις 12 ώρες + 3 μείωση λόγω εργαστηρίου και να σου τη λένε; Να σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι τους έχεις και υποχρέωση
Άσχετα αν είσαι ο γραμματέας του σχολείου... Θαρρείς κι εγγώ φταίω! Μακάρι να έκανα μάθημα και τίποτε άλλο!
Εμπειρίες αρνητικές που σου αλλάζουν τη θεωρία!
Αλλά που θα πάει, θ' αλλάξουν όλα σιγά σιγά!

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 09:13:46 pm »
Γενικά, καλό είναι ο κάθε εκπαιδευτικός να σέβεται τον συνάνθρωπό του, σε όποιο κλάδο και αν βρίσκεται αυτός και να μη βλέπουμε τίποτα ανταγωνιστικά ή υποτιμητικά.
Ας δίνουμε σημασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δικού μας κλάδου και όχι στα άτομα τα οποία τον συγκροτούν.

Αποσυνδεδεμένος Zafiris

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 11:45:09 pm »
Ειλικρινά θαυμάζω τη νηφαλιότητά σου...
Μακάρι να ήμασταν όλοι έτσι

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 03:31:04 am »
Υπάρχουν όμως φορές που έχω νεύρα και ξεφεύγω :(
Συνήθως όταν με ειρωνεύονται και με υποτιμάνε.

Αποσυνδεδεμένος amstrad

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 26, 2007, 12:14:52 pm »
Υπάρχουν όμως φορές που έχω νεύρα και ξεφεύγω :(
Συνήθως όταν με ειρωνεύονται και με υποτιμάνε.

Ψυχραιμία...  ;D
The poet and the pendulum...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182624
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631