0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν θα χρειαζόταν να το πάει γιατί η κυβέρνηση νομοθετεί και το ασεπ εφαρμόζει .Αυτό δεν θέλει να κάνει ο Συριζα? Είναι λοιπόν ανεξάρτητη αρχή με την έννοια που το λές? Το αρθρο 103 του συντάγματος αν θυμαμαι καλά μιλά για έλεγχο διορισμών από ασεπ .Γίνεται? Αρα για τι ανεξάρτητη αρχη μιλάμε?
Η απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου είναι για τους ιταλούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Αυτοί που ζητάνε να ισχύσει και για την Ελλάδα δεν βλέπω να αναφέρουν ότι στην Ιταλία για να δουλέψει κάποιος αναπληρωτής πρέπει να έχει επιτύχει σε γραπτό διαγωνισμό.
αξιοσημείωτο και ουσιαστικά κρίσιμο είναι ότι στο Δικαστήριο παρενέβη και η Ελλάδα υποβάλλοντας γραπτές παρατηρήσεις (C 418/13) με στόχο να μην εκδοθεί θετική απόφαση. Η Ελληνική Κυβέρνηση προέβαλε ότι δεν θα ήταν σκόπιμη η υπαγωγή της εκπαίδευσης στις διατάξεις της συμφωνίας-πλαισίου σχετικά με την καταχρηστική σύναψη διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Το Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό και έκρινε δεσμευτικά και για την Ελλάδα ότι η συμφωνία-πλαίσιο δεν αποκλείει κανένα συγκεκριμένο κλάδο από το πεδίο εφαρμογής της και, συνεπώς, έχει εφαρμογή στο προσωπικό που προσλαμβάνεται στον κλάδο της εκπαίδευσης.
η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου αναφέρεται σε όσους συγκεντρώνουν 36 μήνες συμβασιούχου στο δημόσιο όχι στο πως την συγκέντρωσαν....
Όπως έδειξε και η απόφαση του ΣτΕ, το πως αποκτήθηκε η προυπηρεσία έχει τη βαρύτητά του. Η εύκολη αναγωγή αυτού που ισχύει για κάποιους άλλους, σε εμάς, δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.
Ο Χατζηφώτης (που δεν έχει 36μηνίτες πελάτες) λέει ότι οι δικές μας συμβάσεις δε θεωρούνται διαδοχικές. Αντιθέτως, οι Ιταλοί υπογράφουν 12μηνες συμβάσεις. Άρα 36 μήνες = 3 χρόνια σε αυτούς. Ο Κολλύρης φυσικά, που έχει πελάτες 36μηνίτες λέει άλλα. Αλλά ο Κολλύρης γενικά λέει άλλα...