0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωστα.Πρεπει να ψοφησουν ολοι οι γεροντες των 700-800 ευρω που στηριζουν παιδια ανεργα,εγγονια.Πρεπει να μην υπαρχουν συνταξεις ουτε μισθοι και οι εκπαιδευτικοι να αμειβονται εις ειδος.Επισης μπορουμε συμφωνα με τα νεα ηθη και γερμανικα συστηματα να βριζομαστε ανετα εδω μεσα και με την χρηση της πασιγνωστης λεξης με τα 3 αλφα διοτι δεν σημαινει κατι προσβλητικο αλλα προερχεται απο την Αρχαια Ελληνικην και συνανταται και στον Θουκυδιδη.Το ειπε και ο χερ Σόιμπλε.
Οι γονεις μας τα εχουν πληρωσει αυτα τα χρηματα με χρονια εργασιας και εισφορων.Ενω αν πεσουν τα γεροντια στο 300ρι,ολοι θα κανουμε οικογενειες και παιδια.Γι αυτο αυτοι οι καλοι κυριοι της Τροικας-νταξει ρε Alexis Θεσμοι- μας ζητουν μεταρρυθμιση του ασφαλιστικου για να γενναμε ολοι σαν τα κουνελια και να ερθει η αναπτυξη.
Πες τα σε αυτους που ζουν απο αυτο και δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.Μαθηματικα οφειλαμε να οδηγουμαστε εκτος ΕΕ.Aλλα καταπινουμε τις προσβολες του καθε Ουνου.
Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να τελειώσει αυτός ο ευτελισμός των εκπαιδευτικών είναι να συμφωνήσουμε στα παρακάτω:1.Αμεση κατάργηση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ2. Μεταβατικό σύστημα ( κλειδωμένη επετηρίδα)με μοριοδότηση: χρόνου ληψης πτυχίου, οικογενειακής κατάστασης, βαθμού πτυχίου, μεταπτυχιακών, διδακτορικών,προυπηρεσίας, επιτυχίας στον ΑΣΕΠ απο το οποιο θα γίνουν προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτων.3.Το υπουργείο να καθωρίσει σαφώς ποιες σχολες θεωρούνται καθηγητικές. Οι σχολές αυτές θα σπάσουν στα 2: πχ μαθηματικός και εκπαιδευτικός μαθηματικός με καθορισμένο αριθμο θέσεων συναρτήσει των αναγκών του δημοσιου.Η εισαγωγή θα γίνεται με τις πανελλαδικές και από εκει θα διορίζει το κράτος βάσει επετηρίδας. Οι φοιτητές της κατεύθυνσης εκπαιδευτικού θα σπουδάζουν στα πρότυπα της εθνικής σχολής δημόσιας διοικησης για εκπαιδευτικοί σε σχολείο αλλά αν το επιθυμουν θα μπορούν να δουλεψουν στον ιδιωτικό τομέα.Οι απόφοιτοι της άλλης κατεύθυνσης δε θα μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο ως εκπαιδευτικοί.
Δε συμφωνώ καθόλου ούτε με το 1ο σκέλος (γιατί νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ θα δώσει έστω κάποιες ελπίδες στους καινούργιους συναδέλφους, που ποτέ τους δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο γραπτό διαγωνισμό), ούτε με το 2ο (μα καλά, να μοριοδοτείται ο χρόνος λήψης πτυχίου; Αυτό έχει καταργηθεί εδώ και 18-19 χρόνια, με την κατάργηση της επετηρίδας! Οι περισσότεροι απ' αυτούς τους παλιούς έχουν τακτοποιηθεί επαγγελματικά αλλού, πάλι να μπουν μπροστά; Ήμαρτον, πια!). Ως προς το 3ο, συμφωνώ απόλυτα!
Κάποιο παιδαγωγικό επιχείρημα για τη μοριοδότηση του χρόνου κτήσης πτυχίου υπάρχει; Για ποιο λόγο να το μοριοδοτήσει ο εργοδότης/υπουργείο δηλαδή. Από την πλευρά των καθηγητών καταλαβαίνω ότι το προφανές επιχείρημα είναι το "γεράσαμε πια, διορίστε πρώτα εμάς". Γιατί να ισχυρίζεται κανείς ότι όσο παλαιότερα τα πτυχία τόσο καλύτερα, δεν το νομίζω...