0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τα βάζουμε όλα μέσα για να μην κλαίει κανένας. Ούτε εγω θέλω να παίρνουν μόρια τα τέκνα. Συμφωνεί ρε παιδιά κανένας?
να μπει μέσα και η ημερομηνία εγγραφης στο pde .To καλοκαίρι κλείνω 10 χρόνια . Πέρα από την πλάκα ο υπουργός θέλει να προτείνει το περυσινό σύστημα. Οσοι διαφωνούν θα πρέπει να συμμετέχουν στον διάλογο.
οχι υπάρχει διαφορά. Αν έχουν έναν ασεπ ο ένας θα πάρει 85 (55+35)και ο άλλος 55(55+0). Το ίδιο είναι?
Θα σου πω κατι προσωπικο...τα τελευταια χρονια εβλεπα τον πατερα μου (αποστρατο) να στεναχωριεται για τα 50-60 ευρω που του κοβανε επι 5-6 χρονια συνολικα 10 μειωσεις συνολο 600 ευρω μειον στην συνταξη...και προσπαθουσα να του πω οτι κανονικα πρεπει να παιρνει γυρω στα 500 ευρω διοτι η χωρα πτωχευσε και μου ελεγε ακριβως οτι δουλεψε και πληρωσε...ειναι πραγματικο αδυνατο για πολλους ελληνες να γινουν ρεαλιστες ...δυστυχως ομως θα γινουν με το ζορι...Φυσικα το θλιβερο ειναι οτι και οι νεοι ...θαμωνες του φορουμ εννοουν τον διορισμο με το χιλιαρικο στο τελος του μηνα και το εφαπαξακι στο τελος της θητειας...δεν εχω δει κανενα να τα απαρνιεται αυτα...
Νομίζω ότι στο τέλος οι συντάξεις θα είναι τόσο χαμηλές που δεν θα ονομάζονται συντάξεις. Αν φυσικά από δω και στο εξής θα δίνονται συντάξεις. Και δεν υπάρχει περίπτωση φυσικά αυτό να φέρει την ανάπτυξη.Όσο για τις τιμές δεν πρέπει να μειωθούν αναλογικά με τους μισθούς και τις συντάξεις;Ειλικρινά αυτό το κράτος δεν έχει όραμα.Αν δούμε διορισμούς θα είναι θαύμα στο εξής.
Μα, σύμφωνα με το ασφαλιστικό που θέλουν να περάσουν, θα υπάρχει.. εθνική σύνταξη για όλους! (~380 ευρά, που κάθε χρόνο θα ρυθμίζεται το ύψος με υπουργική απόφαση, ανάλογα με την.. αύξηση του ΑΕΠ)Πώς ακριβώς περιμένουμε να μειωθούν οι τιμές; Το κράτος δεν έχει δικαίωμα να ρυθμίζει τιμές ("ελεύθερη" αγορά βλέπεις). Θα περιμένουμε την καλή αγορά να αυτορυθμιστεί (σε έναν αιώνα)