0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, αυτά περί ηλικιακού ορίου δυστυχώς μου θυμίζουν κάτι άλλο... που έγινε. Και είναι η απάντηση της υφυπουργού για την καθυστέρηση έναρξης του εξαμήνου στα ΙΕΚ: Το έκανε γιατί έψαχνε να βρει τρόπο μοριοδότησης τέτοιο ώστε να μην προσλαμβάνονταν οι ίδιοι εκπαιδευτές!Έχουμε λοιπόν τα απτά παραδείγματα μιας πολιτικής που με (πιασάρικο) πρόσχημα την αποκατάσταση των νέων, προσπαθεί να αναδείξει ένα θεσμό που λέγεται επίσημα "προσωρινοί αναπληρωτές" με έμφαση στη λέξη προσωρινοί! Γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετούς "μόνιμους" αναπληρωτές. Και αφού αυτοί είναι και καλά μόνιμοι, αφου προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, δημιουργούν μία πίεση για την πραγματική μονιμοποίησή τους. Το έχω ζήσει και στο χώρο της υγείας όταν οι προσωρινοί υπάλληλοι ουσιαστικά δυσαρεστήθηκαν με τους μόνιμους διορισμούς αφού τα προσόντα για τις μόνιμες θέσεις ήταν διαφορετικά και η ζήτηση μεγαλύτερη.Όταν όμως αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι επί θητεία, τότε δεν παραπονιέται. Έξυπνη προσέγγιση. Το αν είναι και παιδαγωγικά σωστή μένει να φανεί.Υ.Σ. Είδα κάποια προηγούμενα μηνύματα να μιλούν για ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας κτλ. Η γνώμη μου είναι να ασχολείται κανείς με ότι τον καίει και όχι με ό,τι του σερβίρουν τα μέσα ή με ό,τι δεν είναι ειδικός. Αυτό θέλουν εξάλλου. Και επίσης καλό είναι να αρχίσουν κάποιοι λίγοι Έλληνες ότι δε μπορούν να έχουν σωστή άποψη επί παντός επιστητού.
Ρε παιδιά μην είμαστε τόσο μοναχοφάιδες. Σε 500 υποομάδες έχει δώσει αβάντα, αν δώσει μια ποσόστωση στους νέους, που έχει και κάποιο νόημα, μας πείραξε. Ένα μικρό ποσοστό για αρχή μου φαίνεται απολύτως λογικό, και αυτά τα παιδιά πρέπει να μπούνε κάποια στιγμή σε τάξη. Σε κανέναν δεν ανήκουν τα σχολεία με αποκλειστικότητα.
Κανείς δεν κάνει τον ειδήμονα, συνάδελφε!Ό,τι συμβαίνει όμως στην Πατρίδα μας επηρεάζει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.Κοινή λογική χρειάζεται, τίποτε περισσότερο.Διορισμοί δε θα γίνουν και εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.
οι νομοθετες πλεον μπηκαν σε δυσβατα μονοπατια που για αλλαξουν ενα συστημα θα φερουν αδικια σε πολλους εκπαιδευτικους ανεπιστρεπτη. Στο τελος θα παρακαλαμε για αναιρεση και ολα αυτα για μηδενικους διορισμους
52 ετη ο Μεσος Ορος της ηλικιας των μαθηματικων !!!!http://www.ipaideia.gr/gerasmeno-ilikiaka-to-ekpaideutiko-prosopiko.htm
Από τα 52 μέχρι τα 67 είναι 15 χρόνια για να πάρουν σύνταξη!?!? Εκτός και αν φύγουν νωρίτερα, αλλά δεδομένου ότι θα πετσοκοψουν τις προωρες συντάξεις δεν νομιζω να φύγει κανείς. Γενικά πάντως από τα λεγομενα του όντως βασικές ειδικότητες θα διορίσει στην