0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η Πληροφορική πάντως δεν του περισσεύει... Μπορεί να τα λέει για να δικαιολογήσει το ότι δε θα πάρει, αλλά όσες ανακατανομές και να κάνει, θα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 300+ κενά. Και αυτά με το σημερινό πρόγραμμα σπουδών-ντροπή που στο 2016, αντί να είναι πρωταγωνιστής η Πληροφορική, είναι ο κομπάρσος...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣυναδελφοι Ειναι τοσο τραγικη κ παραλογη η κατασταση που μας αναγκαζει να μην ανακοινωσουμε πολλα..Ενα μονο κρατηστε ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!!! (Ποσοστωση την ονομάζουν) Γιαυτο λοιπόν..
Συγγνώμη γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει όριο ηλικίας που μπορεί να ονομαστεί ποσόστωση; Όταν ακούω ποσόστωση, καταλαβαίνω ότι προβλέπεται κάποιο πλαφόν για μια κατηγορία που θα μπορούσαμε εύλογα να εικάσουμε ότι αφορά τους μετά το 2008 πτυχιούχους επειδή δεν έχει γίνει ΑΣΕΠ. Εάν είναι αυτό, προφανώς δεν είναι όριο ηλικίας που απαγορεύει κάτι. Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, είναι άλλο θέμα. Το ότι θα προκαλέσει ανακατατάξεις που ίσως αδικήσουν κάποιους, είναι επίσης άλλο θέμα. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε σε ενημερωτικά σημειώματα επιστημόνων που θέλουν να γίνουν εκπαιδευτικοί ανακοινώσεις που είναι διατυπωμένες σαν τρομολαγνικές πλαστές ειδήσεις που κυκλοφορούν σε ιστοσελίδες αμφίβολης εγκυρότητας.
Ένα είδος ποσόστωσης συνάδελφοι, που να επιτρέπει και σε ένα μέρος των νέων πτυχιούχων να εξασκήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν δεν είναι κατ'ανάγκην αρνητικό μέτρο, εάν γίνει σωστά. Θα γίνει όμως, και με τι κριτήρια; Γιατί πολλά ακούγονται τώρα τελευταία και καλά είναι να κρατάμε σε κάθε περίπτωση μικρό καλάθι, όπως έχει δείξει και η ιστορία άλλωστε.
Αρνητικό δεν είναι, είναι όμως σαφέστατα αναξιοκρατικό. Πρέπει να υπάρχει ένας, ενιαίος τρόπος μοριοδότησης των κριτηρίων, όποια και να είναι αυτά. Μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση περί κριτηρίων. Η ποσόστωση όμως σίγουρα δεν είναι αξιοκρατική.
Από τα 52 μέχρι τα 67 είναι 15 χρόνια για να πάρουν σύνταξη!?!? Εκτός και αν φύγουν νωρίτερα, αλλά δεδομένου ότι θα πετσοκοψουν τις προωρες συντάξεις δεν νομιζω να φύγει κανείς. Γενικά πάντως από τα λεγομενα του όντως βασικές ειδικότητες θα διορίσει στην
Οι ποσοστώσεις προφανώς δεν είναι αξιοκρατικές, εκτός και αν το επιβάλλουν οι συνθήκες (βλ. παλαιότερες εποχές που έπρεπε να υπάρχει ποσόστωση γυναικών στα κοινά, ποσόστωση αφροαμερικανών φοιτητών στις ΗΠΑ κλπ). Το κακό είναι όταν οι ποσοστώσεις αυτές συνεχίζονται και μετά, όταν οι συνθήκες έχουν αλλάξει.Όσον αφορά την ηλικιακή ποσόστωση που συζητάμε, έχει μια θεωρητική βάση, με την έννοια ότι οι πτυχιούχοι μετά το 2009 δεν έχουν καμία σχεδόν ευκαιρία εργασίας ως αναπληρωτές, οπότε καταδικάζονται στα μηδέν μόρια και στη μη πρόσληψη. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η ποσόστωση δεν θα ήταν λύση. Μοναδική λύση είναι οι αναγκαίοι διορισμοί μονίμων και η επανεκκίνηση της όλης διαδικασίας. Αλλά όταν τα λεφτά είναι λίγα έως καθόλου, και όταν διαχρονικά το ελληνικό κράτος έχει συνηθίσει να ασκεί κοινωνική πολιτική με φτηνό τρόπο (βλ. προσλήψεις πολύτεκνων, τρίτεκνων κλπ, αντί για γενναία επιδόματα, όπως γίνεται σε ορισμένες - λίγες βέβαια - χώρες), τότε θα συνεχίζουμε να ζούμε την αναξιοκρατία στο μεγαλείο της. Αλλά τι να λέμε.. εδώ και το μοναδικό πιο αξιοκρατικό κριτήριο διορισμού που προσπάθησαν να εφαρμόσουν (βλ. γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ), το κατάργησαν από την αρχή.
Και για να θέσω ένα προβληματισμό. Θα δεχόσασταν να σας εγχειρίσει γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο που ξέρετε ότι διορίστηκε λόγω ποσόστωσης; Το γεγονός ότι μιλάμε για πτυχιούχους που έχουν δικαίωμα στην εργασία δε γίνεται αντιληπτό;