0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το σύνταγμα είναι ανώτερο από τους εκάστοτε νόμους και το σύνταγμα προβλέπει διορισμούς με προϋπηρεσία μόνο υπο Ασεπ. Αργότερα ίσως όταν πλέον θα έχουν εξυγιανθεί οι προϋπηρεσίες θα μπορούσαν να το κάνουν αυτο, δηλ. σύστημα διορισμών με προϋπηρεσία ως βασικό κριτήριο.
και σε όσες ειδικότητες δεν έχουν ασεο, θα γίνει μίνι ασεπ;
Δεν μπορεί να γίνει στους εκπαιδευτικούς η πρόσληψη με μοριοδότηση με σειρά προτεραιότητας. Η προϋπηρεσία (η οποία στους εκπαιδευτικούς αποκτήθηκε με αδιαφανείς τρόπους) δεν θεωρείται αντικειμενικό κριτήριο, παρά μόνο ως προσαύξηση στο βαθμό του ΑΣΕΠ (ο οποίος λογίζεται ως αντικειμενικό κριτήριο).Δε θα χάσεις την προϋπηρεσία σου. Απλώς θα μετριέται σε όλους με την ίδια συνάρτηση. Κανείς δεν θα αδικηθεί.Νόμιζα ότι είχε γίνει αντιληπτό ότι το μήνας και μόριο είναι εξαιρετικά μεγάλη μοριοδότηση προϋπηρεσίας!Η μοριοδότηση των προσαυξήσεων του 3848 είναι ικανοποιητική. Όλοι ήξεραν την οροφή και ότι στον 3848 δεν μετράνε διπλά τα μόρια της προϋπηρεσίας.Ίσως δεν το θυμάσαι, αλλά εγώ ήμουν από τους διοριστέους του ΑΣΕΠ 2008 που προσέφυγαν για να διοριστούν.Έπρεπε να διοριστώ το 2010 και τελικά διορίστηκα το 2014. Πολλοί περιμένουν ακόμα με το ΦΕΚ ανά χείρας!Τα δικαιώματά μου τα έχω προασπίσει. Η προϋπηρεσία δεν βλάπτεται από την αλλαγή της μοριοδότησης!Για όλους θα ισχύουν αυτά. Όχι μόνο για σένα!
Το portokali παρέθεσε απόσπασμα από το σύνταγμα για το πως μπορεί να γίνουν οι διορισμοί όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων υπαλλήλων. Μπορείς κάποιος να μας παραθέσει άρθρο του συντάγματος το οποίο προβλέπει το διορισμό των εκπαιδευτικών; Η ερώτηση είναι καλοπροαίρετη.Δεν έχω εντοπίσει κάτι, μου διαφεύγει;
Με την ευκαιρία Lasid να ρωτήσω αυτό: τι πρόκειται να γίνει ή τι έγινε με την προϋπηρεσία σας που έχει χαθεί λόγω του καθυστερημένου διορισμού; Με την τυχόν οικονομική ζημιά επίσης τι γίνεται;
Σε ειδικότητες που δεν έχουν επιτυχόντες θα γίνει ξεχωριστή ρύθμιση, με βάση όσα λέει ο 3848 για αυτή την περίπτωση!