0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχεις 60 μέρες απο την έκδοση του ΦΕΚ να προσβάλεις την απόφαση. Αν δεν κάνεις προσφυγή στην ώρα της θα χάσεις τη δίκη για τυπικούς λόγους
το θέμα έιναι: είναι αρμόδιο το ΣτΕ (δικαστική εξουσία) να υποδεικνύει στην εκτελεστική τι να θεσπίσει πριν το θεσπίσει; εγώ ξέρω πως το υπουργείο έχει νομικούς συμβούλους και του δίνουν το περίγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών του μήπως ο υπουργός όντως μας δουλεύει ή λαϊκίζει με την επίκληση του ΣτΕ ,λαϊκίζει προς την κατέυθυνση των ΣτΕαδιτών; κατά τα άλλα ....++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Η νεκροψία θα δείξει αν έχεις δίκιο ή όχι. Αν δεν έχεις και δικαιωθούν οι "εκπρόθεσμοι", δε θα προλαβαίνουν οι δικηγόροι τις αιτήσεις για προσφυγή...Οι νομικοί του σύμβουλοι επέτρεψαν και το 60-40. Επέτρεψαν και το 24μηνο και το 30μηνο και τώρα τρέχει το υπουργείο και δε φτάνει. Προφανώς και η έξυπνη κίνηση είναι να ρωτήσεις από πριν αυτόν στον οποίο θα προσφύγουν οι διαφωνούντες με αυτό που θα φέρεις, το ΣτΕ δηλαδή, αν αυτό που φέρνεις το εγκρίνει ή όχι. Επίσης προφανώς το ΣτΕ θα σου πει τη γνώμη του. Αν θες την ακούς, αν δε θες δεν την ακούς, αν θες την ακούς εν μέρει. Και γω πιστεύω ότι ό,τι και να φέρει το υπουργείο, προσφυγές από κάποιους θα έχουμε. Δεν είναι αυτό που απασχολεί το υπουργείο. Το υπουργείο το απασχολεί αν αυτές οι προσφυγές υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούν από το ΣτΕ ή το ΔΕ και αν θα αναγκαστεί στο μέλλον να κάνει πάλι αναδρομικούς διορισμούς.
και που ξέρεις αν δεν ερωτήθησαν τότε εκείνοι και το έκριναν παράνομο αλλά η πολιτική ηγεσία δεν έκανε του κεφαλιού της; εγώ πιστεύω πως ετοιμάζει πρόπλασμα συστήματος ,με μόρια και εποπτεία ασεπ....το οποίο είναι συνταγματικώς προβλεπόμενο...
Και έτσι όπως το λες να έγινε και όπως τα λες να είναι και να φέρει το σύστημα που λες, πού είναι το κακό στο να ρωτήσει το ΣτΕ;
είναι πέραν του καλού και του κακού...
Δηλαδή;
την αρμοδιότητα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ανήκει η νομική υποστήριξη του Κράτους. Στην υποστήριξη αυτή περιλαμβάνονται, ιδίως :,Η έκδοση γνωμοδοτήσεων σε ερωτήματα της Διοίκησης,Η νομοτεχνική υποστήριξη της Διοίκησης κατά την κατάρτιση σχεδίων νόμων και κανονιστικών πράξεων,
δηλαδή γιατί να ρωτήσει το ΣτΕ κι όχι τους νομικούς του συμβούλους ή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους; http://www.nsk.gr/web/nsk/to-nsk
Σου απάντησα ήδη γιατί. Γιατί σε πειράζει που το ρώτησε δεν καταλαβαίνω