0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξερω ποιος είναι καταλληλος για την τάξη...ξέρω ποιος είναι ακατάλληλος: όποιος χρησιμοποιεί αδιαφανείς και συχνά παράνομους τρόπους για να εξυπηρετήσει τον εαυτό του ή τη φάρα του..... Αυτοί θα εμπνεύσουν στα παιδιά αξίες και οράματα; τέτοιους έχουμε πολλούς δεν χρειζόμαστε άλλους. Αυτοί μας έφεραν ως εδω...
Απόλυτο δίκιο.Απλά σε μια μακροχρόνια κατάσταση που για να "επιβιώσεις" πρέπει να κάνεις ΤΑ ΙΔΙΑ (και στους πολιτικούς αναφέρομαι ή περιμένεις "λύση" από αυτούς;)Άρα, υπό μια έννοια:1) Όσοι επιμένουν να μην κάνουν τα ΙΔΙΑ δεν "επιβιώνουν".2) Όσοι "αλλάζουν" και τελικά κάνουν τα ΙΔΙΑ , τελικά είναι ίδιοι.3) Όσοι τα "κάναν" από την αρχή, ΑΠΛΑ συνεχίζουν να τα κάνουν.Και, βέβαια, ΟΛΟΙ διαμαρτύρονται:"Μα εγώ δεν έβαλα κανένα βύσμα"."Μα εγώ έχω επιτυχία ΑΣΕΠ""Μα εγώ κουράστηκα για το μαστερ""Μα εγώ περιμένω 20 χρόνια"κλπΕίμαστε (εξ'ανάγκης) ΟΛΟΙ ίδιοι, λοιπόν;Εννοείται, εξαιρούνται όσοι επιμένουν να ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΟΙ,οι οποίοι , φυσικά, απλά ΔΕΝ "επιβιώνουν".Περιμένεις να αλλάξει (γίνει κάτι καλό) σε αυτό το "κλίμα".Ο δρόμος είναι "ανοικτός" μόνο για το γκρεμό: Ολοι μαζί και ο καθ1 ξεχωριστά.
Έχω ξαναδηλώσει όσα πιστεύω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ:-δε με πειράζει να προηγηθεί εμου σε αναπλήρωση ή διορισμό όποιος έχει γράψει καλύτερα από μένα στο γραπτό διαγωνισμό (δε με ενδιαφέρει τόσο η ημερομηνία, γιατί δοκιμάστηκε)-δεν με πειράζει να προηγηθεί εμού οποιοσδήποτε έχει αντικειμενικά καλύτερες επιδόσεις από μένα (βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακού, άλλες γνώσεις κ.λπ)- δε με πειράζει να προηγηθεί εμού όποιος βρίσκεται στην ίδια σειρά με μένα στους πίνακες αν αυτός έχει περισσότερα παιδιά (τα κοινωνικά κριτήρια δεν μετρούν την "καταλληλότητα" αλλά εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες: πως να το κάνουμε άλλο να έχεις στόματα να θρέψεις άλλο να είσαι μόνος σου- σημειωτέον : δεν είμαι τρίτεκνη ούτε πολύτεκνη και ούτε θα γίνω ποτέ).- εννοείται πως επιβάλλεται να προηγηθεί εμού όποιος συνάδελφος έχει επιτύχει σε ασεπ κι έχει μεγαλύτερη προϋπηρεσία με νόμιμο τρόπο αποκτημένη...- με πειράζει πολύ που "συνάδελφοι" που δούλευαν σε ιδιωτικά δίπλα στο σπίτι τους επειδή είχαν ξάδελφο τον ιδιοκτήτη τώρα προηγούνται στους πίνακεςΜε πειράζει και θα αγωνιστώ μέχρι τελευταίας ρανίδας του αιματός μου να προσπερνά στη χώρα αυτή ο ανάξιος τον άξιο, ο γλύφτης τον αξιοπρεπή. Θα ήθελα κάποια στιγμή να μπορώ να πω στα παιδιά μου: αν δεν σε προσέλαβαν σε αυτή τη δουλειά γίνε καλύτερος, απόκτησε κι άλλα προσόντα και θα τα κατεφέρεις και όχι : βρες κανα πολιτικό γραφείο για να ξεπεράσεις τους βλάκες που πάνε με το σταυρό στο χέρι. Αν νομίζετε οτι αυτά είναι πολύ ρομαντικά εγώ πιστευω οτι είναι πολύ πρακτικά ζητήματα επιβίωσης.
Για την "θυσία" αυτών που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτα...1. Δεν έκαναν χάρη σε κανέναν επειδή οι περισσότεροι πίνακες αναπληρωτών είναι γεμάτοι και κάποιος νεότερος με λιγότερα μόρια θα πήγαινε.2. Οι προσωπικές επιλογές του καθένα δεν βασίζονται στα ίδια κριτήρια. Κάποιος με οικογένεια πιο δύσκολα την μετακινεί σε δυσπρόσιτο απ' ότι κάποιος που είναι ελεύθερος. Αν ο οικογενειάρχης μετακινηθεί μόνος του, με τα διπλά έξοδα δεν έχει σχεδόν κανένα οικονομικό όφελος, αφού από εκεί πρέπει να συντηρεί και την οικογένεια, ενω ο ελεύθερος, έχει περισσότερες επιλογές. Ο οικογενειάρχης δηλαδή πρέπει να τιμωρηθεί για την αδυναμία του αυτή;3. Άλλο δεδομένο είναι η οικονομική άνεση που έχει κάποιος από την οικογένειά του. Αν υπάρχει, μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα και σε δυσπρόσιτα. Αν δεν υπάρχει, κάποιος είναι επίσης πιο δυσκίνητος.Με δεδομένο πως πάντα υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να επιλέξουν δυσπρόσιτα, είναι πάλι άστοχο το να υπάρχει το μπόνους των διπλάσιων μορίων. Η "θυσία" αυτών που επέλεξαν τα δυσπρόσιτα μου θυμίζει και λίγο αυτούς που πηγαίνανε στις "εσχατιές" ωρομίσθιοι επιλέγοντας αυτή τη δυσκολία και όχι το "ευκολάκι" του διαγωνισμού ΑΣΕΠ... 3.